Peimari United vierailee ensi kertaa Leppävaarassa

5.7.2017

FC Espoo - Peimari United Leppävaarassa 6.7. 18:30

Lauantaina maalittomaan tasapeliin Espoon derbyssä jäänyt Sininen saa torstaina vieraakseen yhden Kakkosen mielenkiintoisimmista seuroista. Vuonna 2010 perustetun Peimari Unitedin toiminta-alueita ovat pienet Paimion ja Sauvon kunnat Varsinais-Suomessa, ja sen taustalla on harvinainen lähihistoria.

Peimarin tarinan tekee erittäin kiinnostavaksi se, että seura on raivannut tiensä Turun piirin Kutosesta aina Kakkoseen asti tekemällä neljä peräkkäistä sarjanousua. Joukkueessa on tällä kaudella peräti kymmenkunta pelaajaa, jotka olivat mukana alkutaipaleella Kutosessa.

"Omien poikien" lisäksi edustusjoukkueessa on muutama laadukas portugalilaisvahvistus. Myös penkin päässä näkyy lusitaanien vahva panos, sillä päävalmentaja Diogo Nobre sekä valmentajat Hugo Henriques ja Andre Miranda ovat kotoisin Portugalista.

Viime kaudella Kolmosen lohkonsa voittanutta Peimaria veikkailtiin jopa tulevaksi heittopussiksi Kakkosessa, mutta nuori joukkue on yllättänyt epäilijät komealla tavalla. Vaikka viidestä viimeisestä ottelusta ei ole tullut voiton voittoa, Peimari on B-lohkossa sijalla kahdeksan tasapisteissä FC Espoon kanssa. Etenkin kotikentällään joukkue on ollut todella vahva, ja pakottanut muun muassa kärkipään SalPa:n ja KäPa:n tasapeleihin.

Peimarin tapaan kolmesti voittanut, kahdesti pisteet tasannut ja viidesti hävinnyt FC Espoo on kärsinyt viime aikoina maalinteko-ongelmista. Päävalmentaja Kalle Vasse kaipaa kolmessa viime ottelussa vain kerran tolppien väliin osuneelta edustukselta lisää aktiivisuutta ja aggressiivisuutta maalin läheisyydessä.

- Hyökkäyksemme ovat olleet ehkä hieman hitaita viime peleissä. Toki meillä on ollut paikkoja voittaa otteluita, joten siinä mielessä hyökkäyspelaaminen ei ole mikään iso ongelma, Vasse toteaa. 

- Pitäisi olla terävämpi ja päättäväisempi maalipaikoissa, ja välillä tarvitsisi vähän onneakin, vaikken onneen uskokaan.

Sinisten tämän kauden ykköstykki Janne Paukkonen on vielä flunssan kourissa, joten huominen peli on hänen osaltaan vaakalaudalla. EsPa-pelissä loukkaantunut Emil Koho on varmuudella sivussa parin puolustuksen pitkäaikaispotilaan pelikunnon ollessa kysymysmerkkejä. Tämä avaa mahdollisuuksia muille nälkäisille pelaajille.

FC Espoo ja Peimari United eivät ole kohdanneet koskaan aikaisemmin, joten Leppävaaran sametille astelee uusia tuttavuuksia. Vassella on tästä huolimatta selkeä kuva tulevasta vastuksesta.

- Olen katsonut Peimarin TamU-ottelun pariin kertaan, ja tiedämme varsin tarkkaan, millainen joukkue sieltä tulee vastaan. Ei pitäisi suurempia yllätyksiä olla, mutta toki heillä voi olla ässiä hihassaan.