Sarja: Kakkonen
Aika: 13.8.2017 klo 14:00
Paikka: Leppävaaran tekonurmi 1
Tulos: 1—3 (1—1)

FC Espoo sai vieraakseen FC Viikingit. Viikkarit ovat perinteisesti olleet hankalia vastustajia Espoolle — niin nytkin. FC Espoo piti palloa alusta asti, mutta hyökkäykset tyrehtyivät keskialueelle. Viikinkien kärkipari puolestaan kyttäsi koko ajan tilaisuutta rankaisevaan vastaiskuun. Tälläinen tilaisuus tuli jo 8. minuutilla; viikkarikärjen läpiajoa seurasi veto, jonka Ina Hietala kurotti täpärästi ylärimaan ja kulmaksi.

Varttitunnin pelin jälkeen Espoo alkoi saada hyökkäyksensä kulkemaan, mutta maalin teki Viikingit. 0—1 -maali syntyi 16. minuutilla hienosta henkilökohtaisesta suorituksesta, kun viikkarihyökkääjä kiersi Espoon puolustuksen ja sijoitti pallon maaliin.

Puoliajan edetessä peli kääntyi enemmän ja enemmän FC Espoolle. Varsinaisille paikoille ei päästy paria kulmaa ja vaparia lukuun ottamatta. Erätauolle päästiin kuitenkin tasatilanteessa, kun Milla Hellgren nousi läpi kentän. Viikinkien puolustus murrettiin parilla syötöllä ja Oona Koivula sijoitti pallon alanurkkaan.

Toinen puoliaika alkoi FC Espoon hallinnalla. Hyökkäykset seurasivat toisiaan. 52. minuutilla Ida Romun laitajuoksu johti kulmapotkuun, jonka Eerika Marmo keskitti Petra Pitkäsen päähän. Pusku mäjähti kuitenkin tolppaan. 67. minuutilla Marmo nosti vaparin linjan yli Iida Pesoselle, joka ei kuitenkaan saanut vaikeaan myötäpalloon osumaa, ja pallo livahti maalipotkuksi.

Peli näytti olevan Espoon hallussa, mutta 68. minuutilla viikinkihyökkääjän vaikuttava suoritus tuotti takaiskun. Täydestä juoskuvauhdista vedetty laukaus osui rangaistusalueen nurkalta vastustamattomasti takatolppaan ja kimposi maaliin.

FC Espoolla oli erinomainen tilaisuus tasoittaa 72. minuutilla, kun Aurora Troberg pääsi läpi ja tšippasi pallon maalivahdin yli. Troberg jatkoi oman nostonsa päällä, mutta pusku osui tolppaan. FC Espoo painoi päälle ja sai nipun erikoistilanteita. Maali jäi kuitenkin tekemättä. Lisäajalla FC Viikingit piti palloa kulmalipulla, ja Espoon puolustus joutui rikkomaan. Seuranneesta vaparista viikkaripelaaja puski komeasti loppunumerot 1—3.