Sarja: Kakkonen
Aika: 11.9.2017 klo 19:00
Paikka: Keski-Espoon tekonurmi 2
Tulos: 4—2 (1—2)

FC Espoo emännöi kotipeliä poikkeuksellisesti Keski-Espoon tekonurmella. Vastaan saapui HJK/2, joka oli nujertanut Espoon reippain numeroin edellisessä kohtaamisessa. Tällä kertaa Espoon piti kuitenkin voittaa, jotta lohkovoittoon olisi minkäänlaista mahdollisuutta.

FC Espoo aloitti ottelun pirteästi lievällä painostuksella. Kuitenkin jo muutaman minuutin pelin jälkeen HJK alkoi vyöryttää äärimmäisen vaarallisia nopeita vastahyökkäyksiä, jotka seurasivat syöttökatkoista. Klubilla oli lukuisia erinomaisia tilaisuuksia tehdä maali puolen tunnin kuluessa. Ina Hietala venyi paraatipelastuksiin, mutta kaksi maalia Espoon verkkoon tehtiin.

Puoliaika lähestyi loppua tilanteessa 0—2, ja kotijoukkueen usko omaan tekemiseen oli koetuksella. 39. minuutilla Essi Rauhamaa sai syötön keskialueella ja veti kaukovedon HJK:n maalivahdin yli maaliin. 1—2 -kavennus muutti peli-ilmeen täysin, ja FC Espoo painosti viimeiset minuutit. Kyse oli vain, katkaiseeko tauko vasta hankitun vireen.

Toinen puoliaika oli täysi vastakohta ensimmäisestä. Heti alkajaisiksi Petra Pitkänen veti komean vedon kohti ylänurkkaa, mutta HJK:n maalivahti venyi yhtä upeaan torjuntaan. HJK:n hyökkäykset tyrehtyivät alkuunsa, kun Espoo puolusti koko joukkueena. 52. minuutilla FC Espoo hankki kulmapotkun. Iida Pesonen toimitti pallon maalintekoalueelle, mistä Rauhamaa veti HJK:n maaliverkon tötterölle. Tilanne tasan 2—2.

Aurora Troberg loi useita vaaratilanteita HJK:n maalille. 72. minuutilla pallo tuli Trobergin eteen laidalle. Troberg ohitti puolustajan ja nosti keskityksen maalin eteen. María Soriano oli paikalla ja pukkasi puolustajasta välittämättä pallon alanurkkaan. FC Espoon johtonumerot 3—2.

Johto oli tärkeä pitää, mutta FC Espoo jatkoi hyökkäystään. Espoolla oli monta hyvää tilaisuutta tehdä neljäs maali, ja viimein se tulikin lisäajalla, kun Pitkänen veti kaukolaukauksen maalin takanurkkaan. Loppunumerot 4—2 pitävät FC Espoon mukana sarjanousutaistossa.