Aika: 16.7.2017 klo 16:00
Paikka: Järvenpään nurmi
Tulos: 1—9 (0—3)

Kesätauon jälkeen FC Espoo vieraili helteisessä Järvenpäässä. Lomalta paluu on aina jännäämisen paikka: pystytäänkö peli aloittamaan heti samalla hyvällä energialla, jota joukkue on osoittanut kevään aikana?

Espoon puolelta vastausta ei tarvinnut kauan odottaa. Jo ensimmäisellä minuutilla Essi Rauhamaa syötti JäPSin puolustajien välistä Eerika Marmolle, joka sijoitti 0—1 -johtonumerot. Ja heti seuraavalla minuutilla Petra Pitkänen tarjosi saman palveluksen Rauhamaalle, joka teki johtonumeroiksi 0—2.

Šokkihoito herätti kotijoukkueen, ja peli tasoittui. JäPS pääsi muutaman kerran maalipaikoille, mutta Ina Hietala piti maalinsa puhtaana rutinoituneesti.

Vellovan puoliajan aikana FC Espookin loi tukun paikkoja, mutta maalia jouduttiin odottamaan lisäajalle, jolloin Ida Romu vapautti syötöllään Aurora Trobergin. Troberg ajautui olemattomaan kulmaan, mutta onnistui kuin onnistuikin sijoittamaan taukonumeroiksi 0—3.

JäPS ei suinkaan vielä luovuttanut. 49. minuutilla nopea järvenpääläishyökkääjä juoksi puolesta kentästä ohi koko espoolaispuolustuksen ja sijoitti kavennuksen 1—3. Tästä JäPS sai virtaa, ja seuraavat kymmenen minuuttia FC Espoo oli ahtaalla. Espoon tilanne helpottui, kun 64. minuutilla Rauhamaa sai maalipaikan; JäPSin maalivahti torjui ensin Rauhamaan vedon sivulle, mutta paikalle ehätti Marmo, joka toimitti pallon tyhjiin. Muutama minuutti myöhemmin Rauhamaa syötti Pitkäselle juoksuun, ja tämä lisäsi johdoksi jo 1—5. JäPS oli lyöty.

Viimeisen vartin aikana FC Espoo teki kentällä mitä tahtoi. Vaihdosta sisään tullut Jenni Kauppi veti komeasti laidalta yli maalivahdin (1—6). Suvi Savolainen pyörähteli rangaistusalueen rajalla ja veti paikaltaan tulisen vedon maaliin (1—7). Rauhamaa syötti Kaupille juoksuun, eikä rivakka repiminenkään pystynyt estämään Kaupin viimeistelyä (1—8). Viimein lisäajalla Kauppi teki kopion kaukolaukausmaalistaan ja täydensi hattutempun. Loppunumerot 1—9 puhuvat puolestaan.