Sarja: Kakkonen
Aika: 29.4.2017 klo 14:15
Paikka: Leppävaaran tekonurmi 1
Tulos: 2—0 (0—0)

FC Espoon kausi Kakkosessa alkoi kotiottelulla MPS/2:ta vastaan viimaisessa tihkusateessa, joka äityi pelin kuluessa räntämyrskyksi. Espoon peli alkoi tukulla hyviä maalintekopaikkoja, jotka Aurora Troberg loi itselleen mutta jotka eivät realisoituneet maaleiksi. Lisäksi ensimmäisen puoliajan puolivälissä Petra Pitkänen veti maanuoliaisen kahdestakympistä alanurkkaan, mutta MPS:n maalivahti heittäytyi sormineen väliin. Pelin kaava oli se, että FC Espoo kehitteli hyökkäyksiä syöttelemällä ja pallonhallinnalla, kun MPS piti tarkkaa kilpikonnapuolustusta ja kyttäsi Espoon virhettä.

Toisen puoliajan alussa Nelli Nevalampi sai Trobergiltä unelmasyötön takatolpalle, mutta MPS:n maalivahti reagoi upeasti ja esti johtomaalin syntymisen. Johtomaalia ei tarvinnut kuitenkaan enää odottaa kauan: MPS:n puolustaja joutui FC Espoon ankaran painostuksen alla antamaan maalivahdilleen vaikean pomppusyöton. Pallo kimposi Trobergille, joka sijoitti tyhjiin tilanteeksi 1—0.

Muutama minuutti myöhemmin Essi Rauhamaan eteneminen pysähtyi kolmen malmilaispuolustajan muuriin rangaistusalueen nurkalla. Espoolle myönnettiin epäsuora vapaapotku estämisestä. Iida Pesonen vieräytti pallon Nevalammelle, joka veti vihaisen, matalan potkun muurin ohi. Vaikea pallo kimposi maalivahdin sylistä sivuun. Ida Romu ehätti kärppänä paikalle ja sijoitti avopaikasta maaliin: 2—0.

MPS avasi peliään ja sai ajoittain aikaan vaarallista painetta. Parhaat paikat olivat kuitenkin Espoolla: esimerkiksi Jenni Kauppi osui lisäajalla tolppaan.