Sarja: harjoitusottelu
Aika: 18.3.2017 klo 20:00
Paikka: Espoonlahden kupla
Tulos: 3—1 (2—0)

FC Espoo sai vieraakseen Ykkösessä pelaavan PKKU:n. Ensimmäisen puoliajan alkupuolella PKKU pystyi ylläpitämään hetken lievää hallintaa, mutta muuten peli pysyi koko ajan FC Espoon käsissä. Espoo karvasi ja riisti palloja tehokkaasti. 19. minuutilla Espoon jatkuva paine toi palkinnon, kun PKKU:n puolustuksen harhasyöttö ajautui tyhjän maalin eteen Aurora Trobergille, jolla oli helppo työ tehdä 1—0 -johtomaali.

FC Espoo varioi myös hyökkäyspeliään. Oli lyhyttä ja pitkää, läpijuoksuja, laitajuoksuja sekä keskityksiä. Nelli Nevalampi osui ylärimaan 36. minuutilla. Toinen maali roikkui ilmassa. Palkinto saatiin lopulta 43. minuutilla, kun Essi Rauhamaa riisti pallon PKKU:n puolustukselta ja siirsi sen Karla Makkoselle, joka sijoitti puoliaikanumeroiksi 2—0.

Toinen puoliaika oli vielä yksipuolisempaa FC Espoon hallintaa, ja maalipaikka seurasi toistaan. Kolmas maali syntyi lopulta 70. minuutilla. Espoon puolustus näytti kehittelevän hidasta hyökkäystä rauhallisella kierrätyksellä, kun toppari Hanna Antikainen syötti pitkän kaaren linjan taakse. Makkonen ehti palloon ennen PKKU:n maalivahtia ja viimeisteli tilanteeksi 3—0.

FC Espoon tilanteet jatkuivat, mutta kolmas maali jäi Espoon viimeiseksi. Sen sijaan PKKU, joka ei ollut kyennyt luomaan yhtään maalipaikkaa, onnistui 86. minuutilla kaappaamaan hankalasti pomppivan pallon Espoon puolustukselta ja kaventamaan loppunumeroiksi 3—1.