Sarja: harjoitusottelu
Aika: 23.3.2018 klo 20:00
Paikka: Säästöpankki-areena
Tulos: 2—1 (1—0)

Hämeenlinnan Härmä emännöi harjoitusottelua Pullerin sisähallissa. Härmä paineisti FC Espoon puolustusta pitkillä linjanylityksillä ja puolenvaihdoilla sekä nopeilla laitajuoksuilla. Härmä myös karvasi energisesti ja häiritsi tehokkaasti Espoon hyökkäykseenlähtöä.

FC Espoo loi omaa peliään kärsivälliseen tapaansa. Erityisesti oli pantava merkille Sara Jaatisen dominointi laajalla säteellä aina omalta boksilta vastustajan maalille asti. Jaatinen väisteli toistuvasti Härmän puolustuksen viikatteita ja milloin hankki paikan itselleen, milloin tarjoili palloa muille. FC Espoo sai myös liudan kulmapotkuja, jotka osuivat mainiosti maalintekosektorille.

Ensimmäisen puoliajan ainoan maalin teki Härmä, jonka hyökkääjä karkasi Espoon puolustuksen haparoinnin jälkeen lähelle maalia. Espoon toppari ehti hätiin, mutta Härmän pelaaja peippaili jalan vapaaksi ja sijoitti 1—0 -lukemat. Myös Jaatinen ja Sara Litmanen pääsivät tekopaikoille, mutta Härmän maali varjeltui.

Toinen puoliaika alkoi FC Espoon komennossa, ja tasoitusmaali oli jo melkein taskussa. Maalin teki kuitenkin Härmä 55. minuutin kohdalla. Espoon puolustus murtui parilla kauniilla syötöllä, ja tarkka veto upposi maalin alakulmaan: 2—0.

Maalin jälkeen Härmä painosti vielä muutaman minuutin, mutta sitten hallinta siirtyi lopullisesti FC Espoolle. Espoon hallinta johti hyviin vetoihin ja yhteen paitsiomaaliinkin. Lopulta 78. minuutilla Ida Ekman oli livahtaa läpiajoon, ja Härmän puolustaja turvautui taktiseen kamppiin. Petra Pitkänen keskitti vaparin maalin edustalle, mistä Ekman pukkasi pallon maalivahdin yli maaliin. Kun loppuminuuttien painostus ei tuottanut palkintoa, kavennusmaali 2—1 jäi ottelun viimeiseksi.