Seuran esittely

Kasvattajaseurat:

Leppävaaran Pallo (LePa)
Kauklahden Pyrintö (KaPy)
FC Kasiysi

 

Seuran yleiskuvaus

FC Espoo on espoolainen jalkapalloseura, joka keskittyy aikuisten sekä A- , B- ja C-junioreiden tavoitteelliseen kilpailutoimintaan toimien yhteistyössä kasvattajaseurojensa kanssa. Seura on perustettu vuonna 1989 espoolaisten junioritoimintaa harjoittavien jalkapalloseurojen toimesta. Tällä hetkellä FC Espoon kasvattajaseuroina toimivat FC Kasiysi, Kauklahden Pyrintö ja Leppävaaran Pallo.

Ote FC Espoon toimintasäännöistä:

" Seuran tarkoituksena on toimia espoolaisten jalkapalloseurojen yhteisenä kilpaseurana ja tarjota ensisijassa espoolaisille jalkapalloilijoille mahdollisuus kehittyä harrastuksessaan."

Tavoitteet

FC Espoon keskeisin toimintatavoite on tarjota kasvattajaseuroista tuleville ja muille lahjakkaille ja motivoituneille nuorille pelaajille parhaat mahdolliset kehitysmahdollisuudet. Keinoina tähän ovat korkeatasoinen valmennus, hyvät harjoitusolosuhteet ja vastuun antaminen nuorille pelaajille. Edustusjoukkueiden ikäprofiilien pitäminen nuorena on tapa tukea edellä mainittuja tavoitteita.

Junioreiden pelaaminen pysyvästi korkeimmalla kansallisella tasolla ja kansainvälisen toiminnan lisääminen.

Seuran edustaja kaikkien nuorten piiri ja maajoukkueiden ikäluokissa.

 

Edustusjoukkueiden pelaaminen minimissään 1. div tasolla.

 

 Seuran toiminnan taloudelliset reunaehdot ovat tiukat. Senkin vuoksi ainoa keino kehittää seuran urheilullista toimintaa pitkäjänteisesti on kasvattaa junioreista uusia pelaajia edustusjoukkueille ja rakentaa näin nuorten pelaajien varaan. Pelaajien kehittyessä seura myös auttaa pelaajia etenemistien löytämisessä siinä tapauksessa, että FC Espoo ei enää kykene tarjoamaan riittäviä haasteita ja mahdollisuuksia edelleen kehittyä jalkapalloilijana.

 

Mitä useampi FC Espoon kasvattama pelaaja saavuttaa pelaajaurallaan tavoitteensa, sitä paremmin seura on toiminnassaan onnistunut.

Arvot

Seuraavat periaatteet luovat pohjan FC Espoo toiminnalle:

Pelaajien kehittäminen yksilöinä 

 • Pelaajan kehittymismahdollisuudet ohittavat tärkeysjärjestyksessä joukkueen lyhyen tähtäimen menestyksen. Seuran ensisijainen tavoite on kehittää pelaajia, ei joukkueita. Toisaalta pelaajien kehitys luo edellytykset myös joukkueiden menestykselle.

Nuorten pelaajien kehittäminen

 • Nuorille pelaajille annetaan vastuuta ja itsensä kokoisia haasteita, jotka antavat mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä. Mieluummin kokematon, mutta eteenpäin tähtäävä nuori pelaaja kuin kokemuksen voimalla pelaava konkari.

Kilpailutoiminnan kehittäminen

 • Urheilullisesti terveellä pohjalla toimivat joukkueet, joiden toiminnan perustana ovat korkeatasoinen valmennus, hyvät olosuhteet, tasapainoinen pelaajarakenne ja eri joukkueiden välinen yhteistoiminta, yhdistettynä pitkäjänteisiin kilpailullisiin tavoitteisiin.

Espoolaisen identideetin kehittäminen

 •  Tarjota espoolaisille pelaajille mahdollisuus harjoitella ja pelata kotikaupungissaan ja espoolaisessa joukkueessa. Toisaalta tarjota espoolaisyleisölle pelaajat, joukkueet ja seura, jotka he voivat tunnistaa ja kokea omakseen ja joiden pelit ovat kiinnostavaa espoolaisviihdettä. Samoin tarjota kasvattajaseurojen junioripelaajille espoolaisia esikuvia, joihin samaistua.

Urheilullinen nuorisotyö

 • Tarjota tervehenkinen harrastus nuorille ja samalla opettaa heille voima, mikä kasvaa asenteesta, tavoitteista, toveruudesta ja yhteishengestä. Asenteesta, jonka ansiosta nuori on valmis tekemään kaikkensa joukkueen eteen. Peräksiantamattomuudesta ja loppuun asti yrittämisestä. Joukkueen edun oman edun edelle panemisesta. Pelitovereiden kannustamisesta ja rohkaisusta. Kasvamisesta todelliseksi joukkuepelaajaksi.

Jalkapallokulttuurin kehittäminen

 • Seura, joukkueet, pelaajat, taustaorganisaatio, katsojat, fanit ja yhteistyökumppanit muodostavat yhdessä jalkapalloyhteisön, jonka toiminnan ytimenä ovat joukkueiden ottelut. Esikuvia ja haaveita, tapahtumia ja viihdettä, tunteita ja tilastoja, onnea ja pettymyksiä, koko kirjo. Yhteisö, jossa jokainen on asiantuntija ja oikeassa.

Monikulttuurisuus

 • Jalkapallo on kansainvälinen kieli, joka ei tunne rajoja. Kansallisuudella, kielellä, ihonvärillä, uskonnolla tai yhteiskuntaluokalla ei ole merkitystä, kun pelataan jalkapalloa. Jalkapallo voi olla kielitaidottomalle maahanmuuttajalle ensimmäinen kosketuspinta suomalaisyhteisöön. ’Kaikki erilaisia – kaikki samanarvoisia’, tämä periaate kuuluu jalkapalloon.

Yhteistyö

 • Seurojen välinen yhteistyö parantaa osapuolien mahdollisuuksia saavuttaa toiminnalleen asettamansa tavoitteet. Yhteistyö on voimaa. Avoin ja aktiivinen suhtautuminen kaikkeen yhteistyöhön, niin toisten seurojen kuin muiden sidosryhmien kanssa, on välttämätön edellytys seuran toiminnan kehittämiselle. Tärkeää on myös hedelmällinen yhteistyö seuran toimintaa tukevien kumppaneiden ja sponsoreiden kanssa.

 Keskeinen toiminta-alue

 • Suur-Leppävaara
 • Turuntien ympäristö
 • Radanvarsi
 • Keskeiset harjoitus- ja pelipaikat
  • Leppävaaran urheilupuisto
  • Laaksolahden kenttä ja jalkapallohalli
  • Keski-Espoon kenttä

Yhteyshenkilöt

Hallituksen puheenjohtaja  Jarkko Laaksonen 0400-602506 

Pelaajasopimukset

FC Espoon valtuutus pelaaja- ja valmennussopimusten tekoon on vain valmennuspäälliköllä ja hallituksen puheenjohtajalla.