FC Espoon miehet palasivat kesätauolta huipputunnelmissa!

27.7.2023

Kolmonen otteluraportti FC Espoo – Kurvin Vauhti 26.7.2023

Joukkueen valmennuksessa tapahtui tauon aikana muutoksia ja penkin takana hääräsivät Zakaria Kibona ja Pekka Lagerblom. Valmennuksen luoma taktiikka ja valmistautumien toivat heti ensi minuuteilla tulosta. Joukkue otti pelin kontrollin haltuun alkuvihellyksestä alkaen. Viidennellä minuutilla Janne Leivo sai oikean jalan vapaaksi ja laukoi 20 metristä tarkan laukauksen Kurvin vauhdin maalivahdin taakse. Hetkeä myöhemmin joukkueeseen tauon aikana liittynyt Edwin Osago näytti taitojaan. Osago murtautui vasemmalta laidalta läpi ja syötti pitkän juoksun tehneelle Oskari Gardinerille millintarkan syötön. Gardinerin oli mukava viimeistellä kauden kolmas täysosuma. FC Espoon vahva jakso sai vielä jatkoa, kun Osago teki jälleen nousun ja syötti Leivolle, joka nosti ulkosyrjällä vastustamattomasti pallon maaliin.

FC Espoo vyörytti hyökkäyksiä jatkossakin ja se tuotti tulosta 37 minuutilla. Ensi esiintymisen Sinisissä tehneen Rasmus Trammin prässi onnistui keskialueella, jonka jälkeen Rasse haastoi vastustajan topparin ja vapautti oikea-aikaisella syötöllä Anton Nordbergin. Nordbergin ensimmäinen kosketus oli täydellinen ja laadukas viimeistely takasi hänelle Kolmosen ensimmäisen maalin.

Vielä ennen puoliajan päättymistä Leivo kruunasi iltansa illan kolmannellaan. Hattutemppu oli tosiasia B-ikäiselle ja syystäkin herran hymy oli leveä puoliajalle mentäessä.

Puoliajalla FC Espoo teki kolme vaihtoa, maaliin asteli Samu Korkalainen, jonka edellisestä pelistä tällä tasolla oli vierähtänyt pari vuotta. Samu esittelikin muutamia hyviä torjuntoja ja johti puolustusta vankalla kokemuksellaan. Silti hän joutui antautumaan kerran Kurvin Vauhdin viimeistellessä ainokaisensa 52 minuutilla. Tauolla tehtiin lisäksi kaksi vaihtoa, kun Leivo ja Nordberg antoivat tilaa yhteistyöseuran Janne Aallolle ja Hadi Kalvinille.

Takaiskusta huolimatta FC Espoo jatkoi tasapainoista esitystään eikä joukkueiden vaihdot ja rikkeet haitanneet ennalta sovittua pelitapaa. Vielä 85. minuutilla Kalvin nosti pallon hallitusti vastaan tulleen maalivahdin ylitse, joka jäikin ottelun lopputulokseksi 6-1.

Ilta oli mainio, toteaa valmennuskaksikko. Valmistava viikko on hiottu uutta pelitapaa, tutustuttu sekä haettu fiilistä! Joukkueeseen liittyneiden pelaajien laatu ja nuorten esiinmarssi kirvoittaa hymyn huulille - meillä on mahdollisuudet voittaa mikä tahansa joukkue tässä sarjassa!

Sinisten seuraava ottelu pelataan Espaa vastaan Matinkylässä 4.8.2023.