Miesten joukkueen otteluraportit 31.7.23 ja 11.8.23

14.8.2023

Kolmonen otteluraportti Espa – FC Espoo 31.7.2023

FC Espoon miehet tasapeliin Espaa vastaan Matinkylässä

FC Espoon miehet lähtivät perjantai illan kamppailuun raikkaalla ilmeellä nousua havittelevaa Espaa vastaan.

Päävalmentaja Zaka Kibona oli tyytyväinen mies Espa ottelun jälkeen. Valmistautuminen otteluun oli sujunut suunnitelmien mukaan, vaikka joukkueessa on jouduttiin tekemään pieniä muutoksia B-junnujen viikonloppupelin ja parin poissaolon vuoksi - nämä asiat huomioiden tasapeli Espaa vastaan oli erinomainen suoritus.

Siniset aloitti ottelun vahvasti, ja pallo pyöri koko ensimmäisen puoliajan Espan päässä. FC Espoolla oli ensimmäisellä puoliajalla lukusia paikkoja siirtyä johtoon. Paras paikka tuli 2007 syntyneelle Joona Nikulaiselle joka pääsi nokikkain Espan maalissa pelanneelle Sami Laamaselle . Erinomaisesti pelannut Espa vahti selvitti kuitenkin kaikki Sinisten maalinteko yritykset laukaukset.

Tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

Tosien jakson avaus oli selvää Espan hallintaa ja tuottikin tulosta kun Nico Renlund pääsi sivaltamaan rangaistusalueelta Espoo puolustuksen keskeltä pallon maalin kattoon 51 minuutilla. Hyvällä itseluottamuksella pelannut Espoolaisryhmä ei lannistunut, koska tiesi pystyvänsä maalintekoon. FC Espoo jatkoi yrittämistä ja Janne Leivo näytti jälleen maalinteko taitojaan 58 minuutilla. Ensimmäinen kosketus onnistui ja laadukas laukaus 20 metristä näytti helpolta suoritukselta.

Hyökkäyspeli rullasi jatkossakin ja FC Espoon oli lähempänä voittoa. Ottelun lopussa Albert Msambya vapautti  Roni Lehmuskosken läpi ajoon ottelun loppuvaiheessa, mutta yritys tyrehtyi jälleen Espa vahtiin.

Siniset hakivat vimmatusti voittomaalia päätösvihellykseen asti – sellaista ei kuitenkaan nähty, ja lopputuloksena oli 1–1-tasapeli.

– Alku oli meiltä todella hyvä, eikä Espa päässyt muotomme sisään. Nikulaisella ja Gardierilla oli avausjaksolla pari loistavaa paikkaa. Halusimme jatkaa toisella jaksolla siitä, mihin jäimme – meille tuli pieni notkahdus, mutta nousimme vielä tasoihin, Kibona toteaa.

Tilastot Espa - FC Espoo

Seuraavana on vuorossa nousua tavoitteleva NUPS. Ottelu pelataan Nummelassa 11.8.2023

Kolmonen otteluraportti Nups – FC Espoo 11.8.2023

Tappio Nupsia vastaan ei vaikuttanut isoon kuvaan!

FC Espoo saapui Kuoppanummen nurmelle täynnä itseluottamusta. Joukkueella oli logistisia ongelmia aikaisen otteluajankohdan vuoksi ja osa pelaajista saapui viime hetkellä pelipaikalla. Päävalmentaja vastuuta kantanut Pekka Lagerblom joutuikin tekemään muutoksia suunnitelmaansa.

Nummelan nurmi oli huippukunnossa ja katsojia oli kerääntynyt kannustamaan noin 150. Nups näytti lähteneen paremmalla jalalla otteluun ja aloitti vahvasti. Jo viidennellä minuutilla Niko Vuorela vei kotijoukkueen johtoon. Ottelu tasaantui ja Siniset pääsivät mukaan luoden kontrolloituja hyökkäyksiä. Tasaisen kamppailun seuraavan maalin teki kuitenkin Nups. Ensimmäisellä puoliajalla ei muuta mainittavaa tapahtunut Janne Leivon varoitusta lukuun ottamatta. Tauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa 2-0

Toiselle puoliajan alkuun Siniset tekivät kaksi vaihtoa Samuel Yeboah ja Roope Sterling tulivat kentällä. Alku oli jälleen hankala ja Nupsin Vasileios pääsi tekemään illan toisen maalinsa 49 minuutilla ja heti perään kolmannen. Hattutemppu oli valmis.

Lagerblom teki 72 minuutilla kolme vaihtoa. Pelin painopistetta saatiin siirrettyä Nupsin päätyyn. Yritys palkittiin ottelun lopulla, kun maalipörssin kärkeä tavoitteleva Garniner onnistui Rasmus Mäen erinomaisesta ristipallosta tekemään ottelun loppunumeroksi 4-1.

Pystymme pelaamaan tasaisia otteluita kaikkia vastaan ja voittamaan. Puolustamme ja hyökkäämme kollektiivisesti, peli rullaa mukavasti kunhan pääsemme vauhtiin. Puoliaikojen alut ovat meille haasteellisia ja ottelut hävitään tässä kohtaan, toteaa Lagerblom. Tulevissa otteluissa jaksojen alut ovat meillä isossa focuksessa – huolellisuus ja valmius kamppailla jokaisessa tilanteessa heti alkuvihellyksestä antavat meille hyvät mahdollisuudet tavoitella pisteitä.

Ottelu tilastot: Nups - FC Espoo

Sinisten seuraava ottelu pelataan tulevana keskiviikkona Säterissä. Silloin vastaan asettuu sarjataulukossa neljäntenä majaileva Töölön Taisto.

Tule kannustamaan Siniset taas voittojen tielle. Ottelu alkaa klo 19:00