Sininen palaa Laaksolahteen - tavoitteena jatkaa kotiotteluiden voittoputkea

15.6.2018


FC Espoo - BK-46 Laaksolahdessa lauantaina 16. kesäkuuta kello 18:30

Viime perjantaina kolmannen peräkkäisen kotiottelunsa voittanut Sininen jatkaa taistelua pisteistä jälleen huomenna. Yksi HJS-pelin sankareista, voittomaalin iskenyt Jasin Assehnoun, tsemppaa joukkuetovereitaan kohti vielä parempia suorituksia.

- Emme ole vielä ihan siellä, missä haluamme, mutta olemme nuori joukkue ja meiltä löytyy paljon hyviä pelaajia. Pisteitä pitäisi vielä enemmän raapia.

Tällä kaudella miltei täydet minuutit pelannut Assehnoun johtaa B-lohkon maalipörssiä kuudella osumallaan. Viime kauden maalimäärä Kakkosessa on täten tuplaantunut jo.

Kaikki kuusi maalia ovat syntyneet viimeisen viiden pelin aikana, ja HJS-ottelun lisäksi myös FC Honka/Akatemia- ja KaaPo-matsien voittomaalit olivat nuorukaisen käsialaa. Tästä huolimatta hän toteaa, että joukkueen menestys menee edelle.

 

- Ei mulle oikein ole väliä, kuinka monta maalia teen kaudessa. Haluan vain auttaa joukkuettani peleissä ja voittaa mahdollisimman paljon pelejä.
 

19-vuotias Assehnoun kertoo tavoittelevansa pääsyä ammattilaisjalkapalloilijaksi ulkomaille. Jokainen hänen otteitaan seurannut voinee todeta, että kovalla työnteolla se on hyvinkin mahdollista.

Huomisen pelin lisäksi Assehnounin perheessä jännitetään tänään illalla, kun Marokko pelaa MM-kisoissa Irania vastaan. Maan kisamenestyksestä kysyttäessä vastaus ei yllätä.


- Marokko tulee voittamaan kisat!


Karjaalaisilla takanaan kuuden ottelun voitoton jakso

Kauden 2018 KäPa-voitolla aloittanut BK-46 on valahtanut menneiden viikkojen aikana putoamisviivan alapuolelle. Entisen liigahyökkääjä Wusu Babatunden luotsaama ryhmä oli viime sunnuntaina hyvin lähellä täyttä pistepottia, mutta HIFK/2 tasoitti ottelun 3-3:een loppuhetkillä.

HIFK:ta vastaan karjaalaiset onnistuivat maalinteossa, mutta aiemmissa peleissä se on tuottanut joukkueelle suuria vaikeuksia. Edeltävät neljä ottelua BK-46 pelasi maaleitta - ero viime kausiin, jolloin osumia on tullut kuin liukuhihnalta, on ollut suuri.

Kesällä 2017 BK-46 voitti Sinisen kahdesti - Leppävaarassa luvuin 1-4 ja Karjaalla lukemin 1-0. FC Espoo on kaatanut BK-46:n viimeksi syyskuussa 2016, kun Janne Paukkonen osui kahdesti 2-0-voitossa.

Sairastupa tyhjenemässä

Yhtä lukuun ottamatta kaikissa otteluissa avauskokoonpanossa uurastanut Altin Zeqiri joutuu huilaamaan lauantai-illan taiston korttitilin täyttymisen vuoksi. Muista FC Espoon pelaajista Valdrin Rashica sekä Joni Saastamoinen ovat yhden varoituksen päässä pelikiellosta. 

Viitisen viikkoa polvileikkauksen takia huilaillut Riku Heinonen on palannut harjoituksiin, ja keskikenttämies tähtää takaisin kentille lähiaikoina. 

Jalkapallo on parasta paikan päällä myös MM-kisojen aikaan - tervetuloa kannustamaan Sininen voittoon!