Kausi 2017

Naisten joukkueeseen kolme uutta pelaajaa

FC Espoon naisten joukkue vahvistui kolmella uudella pelaajalla, kun Isa Haapakoski, Sara Jaatinen ja Maria Soriano Méndez liittyivät Kakkosen kärkijoukkueeseen.

"Isa [Haapakoski] oli nostamassa meitä B-tyttöjen SM-sarjaan pari vuotta sitten, joten tunnemme hänet hyvin. Mukavaa, että pelaamisen palo tuli takaisin ja treeneissä hänen liikkumisensä näyttää hyvältä. Isa on älykäs, rauhallinen ja tasapainottava pelaaja meidän keskikentällä", valmentaja Vema Sutela sanoo.

"Sara [Jaatinen] palaa takaisin FC Espooseen, jossa hän pelasi viimeksi C-tyttöikäisenä. Hän on pelannut HJK:ssa ja viimeksi TiPS:n naisten joukkueessa. Kaipasimme vahvaa molemman suunnan hyökkääjää, ja Sara debytoikin meillä jo viime perjantaina FC Kuusysiä vastaan. Hän sopeutui joukkueeseen ja meidän pelitapaan todella nopeasti", Vema iloitsee.

"Maria [Soriano] on todellinen löytö. Hän pelasi 17-vuotiaana Espanjan maajoukkueessa ja on edustanut sekä Barcelonaa että Espanyolia. Jo ensimmäisistä treeneistä näkyi, että Maria on selkeä vahvistus joukkueellemme. Hän pelaa ensimmäisen kerran ryhmässämme [tänään] tiistaina MPS/2-ottelussa", Sutela sanoo.

Naisten joukkueen seuraava peli on siis tänään tiistaina Ala-Malmin nurmella MPS/2:ta vastaan. Seuraava kotiottelu on ensi sunnuntaina Leppävaaran tekonurmella klo 20, kun tulee paikallispelissä vastaan tulee EBK.

[22.8.2017]

 

FC Espoolle liigavastus Naisten Suomen Cupissa

FC Espoon taival Naisten Respect Suomen Cupissa alkaa lauantaina 5.8., kun se kohtaa liigajoukkue Åland Unitedin Leppävaaran urheilupuistossa klo 13:00. Ottelun voittaja etenee Cupissa jo kahdeksan parhaan joukkoon.

"Lähdemme ilman muuta hakemaan jatkopaikkaa emmekä mitään 'kivaa kokemusta'. Pystymme parhaimmillamme haastamaan kenet tahansa Suomessa, mutta se vaatii koko joukkueelta täydellistä onnistumista. Meillä on kova halu näyttää kaikille, mihin pystymme, ja toivottavasti pelisuunnitelma pitää koko pelin ajan", päävalmentaja Vema Sutela sanoo.

Viime kaudella FC Espoo putosi Suomen Cupista Pallokissoille maalein 0—5.

"Olimme silloin selvästi alakynnessä koko pelin ajan. Nyt olemme kuitenkin kokeneempi ja älykkäämpi joukkue kuin vuosi sitten emmekä lähde kumartelemaan vastustajaa", Sutela lupaa.

Åland United sijoittui juuri päättyneessä liigan runkosarjassa kahdeksanneksi ja jäi alempaan loppusarjaan. Ahvenanmaalaisjoukkueessa pelaa kuitenkin useita maajoukkuepelaajia ja monia lahjakkaita nuoria lupauksia.

Suomen Cupissa on tiivis tahti, sillä puolivälierät pelataan jo seuraavana viikonloppuna 12.—13.8. Lauantain kamppailun voittaja kohtaa seuraavalla kierroksella voittajan ottelusta FC Honka — TPS.

[1.8.2017]

 

FC Espoon superlauantai alkaa naisten kärkiottelulla

FC Espoo kohtaa lauantaina naisten Kakkosen B-lohkon kärkiottelussa NJS:n. Ottelu pelataan Leppävaaran stadionilla. Kotijoukkue lähtee peliin hyvistä asetelmista, sillä se johtaa lohkoa kuuden pisteen erolla juuri NJS:ään.

— Lauantaina nähdään varmasti yksi kauden tasokkaimmista peleistä. NJS on edelleen suosikki lohkovoittajaksi, ja me lähdemme peliin haastajina, vaikka johdammekin sarjaa, valmentaja Vema Sutela muistuttaa.

Kevätkierroksella FC Espoo hävisi vain yhden ottelun, ja joukkue on tehnyt maaleja yli kolmen maalin ottelukeskiarvolla.

— Tiesin, että tulemme aina tekemään maaleja. Viime kaudesta olemme pystyneet parantamaan puolustuspelaamistamme roimasti, ja se näkyy tuloksissa. Lisäksi vaihtopenkkimme on ratkaissut useita pelejä eduksemme, kun kilpailu avauksen paikoista on niin kova, Sutela iloitsee.

Kevätkierroksella naisten joukkueen paras maalintekijä oli Aurora Troberg seitsemällä maalilla. Kaiken kaikkiaan maalinteossa on onnistunut kymmenen eri pelaajaa.

— Tällä kaudella meiltä on löytynyt todella paljon maalintekijöitä. Pelaajan tai kahden poissaolot eivät vaikuta pelaamisemme tasoon, ja siksi olemme pystyneet pelaamaan tasaisesti läpi kevätkauden HJK/2-peliä lukuun ottamatta, Sutela toteaa.

Ottelu Leppävaaran silkkisellä nurmella alkaa 22.7. klo 13. FC Espoon fanien superlauantai jatkuu miesten Kakkosen pelillä Tampere Unitedia vastaan klo 17.

[20.7.2017]

 

Naiset hamuavat jo neljättä voittoaan

FC Espoon edustusjoukkue pelaa kauden neljännen ottelunsa sunnuntaina klo 14:30 Leppävaaran tekonurmella. Luvassa on lohkon kärkiottelu, sillä vastaan tulee sarjakakkonen FC Kuusysi.

"Ei ole mikään yllätys, että Kuusysi on aloittanut kauden noinkin mallikkaasti. Pelasimme heitä vastaan talvella, ja jo silloin näki, että heidän kaudestaan tulee hyvä. Ottelusta tulee varmasti huipputasainen", päävalmentaja Vema Sutela ennakoi.

Kotijoukkueen alkukausi on tuloksellisesti ollut virheetön. Kolmen ottelun jälkeen koossa on maksimipisteet maalierolla 10—0.

"Olemme hallinneet jokaista otteluamme ja puolustaneet erittäin hyvin, kun tarve on vaatinut. Puolustuspelaaminen onkin ollut todella kollektiivista ja vastustajien maalipaikat ovat jääneet vähiin", Sutela iloitsee.

"Tiistaina pelasimme kokonaisuutena hyvän ottelun Viikinkejä vastaan. Pelimme lähti hitaasti liikkeelle, mutta toiselle jaksolle taso nousi huomattavasti. Olin todella tyytyväinen esitykseemme ja ennen kaikkea tulokseen, sillä hävisimme Viikingeille kaksi kertaa viime kaudella."

Myös Kolmosen kausi on alkanut naisilta hyvin. Viiden ottelun jälkeen joukkue on edelleen ilman tappiota.

FC Espoo — FC Kuusysi sunnuntaina 21.5. klo 14:30 Leppävaaran tekonurmella. Katsomoon mars!

[19.5.2017]

 

Naiset aloittavat kautensa lauantaina

Sekä naisten että miesten Kakkosen pelit käynnistyvät FC Espoon superlauantailla, kun naisten avausottelu MPS/2:ta vastaan pelataan klo 14:15 ja miesten peli SalPaa vastaan alkaa klo 17. Vappuviikonloppu saa siis herkullisen alun varmasti aurinkoisessa säässä Leppävaaran tekonurmella. Naiset ottivat jo varaslähdön kauteen viime viikolla, kun se murskasi kolmosdivarin avauksessa vantaalaisen PK-50:n 8—0. Ottelu olikin hyvä kenraali alkavalle Kakkosen kaudelle.

"Pelasimme hyvällä kokoonpanolla tuon ottelun ja tulos oli sen mukainen. Onnistumisia oli paljon ja pelissä oli paljon itseluottamusta. Sain siitä pelistä juuri sen, mitä halusin", toteaa Vema Sutela.

Joukkue kokoontui tällä viikolla keskustelemaan tavoitteista ja tulevan kauden odotuksista.

"Asetimme selkeät tavoitteet tällä kaudelle. Niitä tavoitteita kohti lähdemme tekemään työtä ottelu kerrallaan. Meillä on edelleen kohtalaisen nuori ryhmä kasassa, mutta onneksi kentältä löytyy myös tarvittava määrä kokemusta", Sutela iloitsee.

Taistelu lohkon kärkipäässä on varmasti tänäkin vuonna tiukka ja tasainen.

"Viime kaudella kolme joukkuetta erottui muista ja me saimme olla tuossa nousutaistelussa mukana loppuun asti. Tällä kaudella uskon, että Viikingit on edelleen lohkon vahvimpia joukkueita, ja heidän lisäkseen EBK ja NJS taistelevat myös kärkisijoista."

Avausottelussaan naiset kohtaavat siis kokeneen MPS/2:n.

"Vastaan tulee aivan varmasti entisiä maajoukkuepelaajia, ehkä koko suomalaisen naisfutiksen kokenein joukkue. Meidän pitää pelata järkevästi ja keskittyä todella tarkkaan lauantaina. Joukkueemme on kuitenkin hyvässä vireessä, ja kaikki odottavat, että pääsemme vihdoin pelaamaan pisteistä", Sutela päättää.

[26.4.2017]

 

Naisten Kolmonen alkaa perjantaina

FC Espoon naisten kausi pyörähtää virallisesti käyntiin perjantaina, kun Kolmosen avausottelussa tulee perjantaina vastaan PK-50 Vantaalta. Naisten joukkue pelaa alkavalla kaudella kahta sarjaa, ja Kakkonen saadaan käyntiin ensi viikon lauantaina.

— Meillä on ryhmässä noin 30 pelaajaa, joten kahden sarjan pelaaminen on mielekästä näin isolla ryhmällä. Lähdemme tosissamme tavoittelemaan Kolmosen kärkisijoja, mutta uskon, että tämän vuoden sarjassa kärkeen on ihan mukavasti tunkua, päävalmentaja Vema Sutela toteaa.

— Meillä jokainen pelaaja haluaa ja pystyy pelaamaan Kakkosta, joten kilpailu pelipaikoista on kovempi kuin koskaan aiemmin. Siksi saamme myös Kolmosen peleihin aina hyvän pelaajaryhmän kasaan.

Kauden avausottelu pelataan Leppävaaran tekonurmella perjantaina 21.4. klo 20:15. Kakkosen avauspeli FC Espoo — MPS/2 on lauantaina 29.4. klo 14:15.

[19.4.2017]

 

Kausi lähestyy — vihdoinkin

FC Espoon naisten joukkue jatkaa hyvää valmistautumistaan kohti alkavaa kautta. Sarjaohjelmien runko on vihdoinkin julkaistu, ja naisten kakkonen alkaa vappuviikonloppuna. Avausottelussa Leppävaaran tekonurmelle saapuu MPS/2.

"Onhan tämä harjoituskausi Suomessa ihan järjettömän pitkä. Ensin treenaamme 4—5 kuukautta, sitten pelataan pari kuukautta, pidetään lähes kuukauden tauko täydessä auringonpaisteessa, ja sitten pelataan taas pari kuukautta. Suomen futiskautta on saatava pidemmäksi. Ihan hyvin olosuhteiden puolesta kautta saataisiin pullistettua parilla kuukaudella", valmentaja Velimatti Sutela sanoo.

FC Espoon naisten ryhmässä on alkavalla kaudella noin 30 pelaajaa. Viime kauden pelaajarunko on pysynyt lähes kokonaan kasassa. "Taistelu avauspaikoista on nyt kovempi kuin koskaan aiemmin. Olemme saaneet omista nuorista hyvää potkua treeneihin lisää ja tilanne näyttää hyvältä."

Uusia pelaajia joukkueessa ovat Karla Makkonen ja Ina Hietala. "Karla on treeneissä ja treenipeleissä osoittanut kokemuksensa ja maalinälkänsä. Tarvitsimme juuri hänen tyyppistään pelaajaa hyökkäykseen. Ina on tullut kilpailemaan tosissaan ykkösveskarin paikasta, ja maalivahtiosastolla tilanne näyttää erittäin hyvältä", valmentaja iloitsee.

FC Espoo on mukana myös tällä kaudella Respect Suomen cupissa, jossa joukkueita on tänä vuonna mukana vain 20. "Suomen cupin aikataulu muutettiin täysin liigajoukkueiden ehdoilla elokuuhun, eikä se sarjaohjelman puitteissa oikein sopisi meille. Haluamme olla kuitenkin mukana perinteisessä turnauksessa taistelemassa finaalipaikoista."

FC Espoo saa 2. kierroksella vastaansa liigajoukkue Åland Unitedin. Ottelu pelataan 5.8. klo 13 Leppävaaran stadionilla. "Upeaa saada jälleen liigajengi vastaan. Viime kaudella Pallokissat oli meille liian kova pala, nyt Åland United ei ole", Sutela lupaa.

Harjoituskaudella on edessä vielä mm. kaksi peliä Ykkösen joukkueita vastaan. Perjantaina 10.3. vastaan tulee MPS ja viikkoa myöhemmin PKKU. "Olemme saaneet hyviä treenivastustajia talven aikana, kiitos siitä vastustajille. Treenipelit ovat aina treenipelejä ja vaikka olemmekin napanneet voitot Ykkösen jengeistä, ei niistä saa yhtään pistettä sarjataulukkoon. Itseluottamusta nuo voitot ainakin kasvattavat", Sutela sanoo.

[5.3.2017]

 

Naiset valmiina uuteen kauteen

FC Espoon naisten edustusjoukkue aloittaa harjoitukset maanantaina 21.11.2016. Valmistautuminen uuteen kauteen on kuitenkin täydessä vauhdissa, kun valmennus punoo juonia toiseen peräkkäiseen kauteen Kakkosessa.

Joukkueen vastuuvalmentajana jatkaa Vema Sutela, ja rinnalle tulee tuttu työpari Saba Ventre. Antti Pesonen jatkaa edelleen fysiikkavalmentajana ja maalivahdeista pitää huolen seuran mv-valmentaja Marko Frantsi.

"Tunnemme Saban kanssa toisemme erittäin hyvin ja jaamme samoja ajatuksia. Viime kaudella ajoimme sisään uutta pelitapaa ja tällä kaudella olisi tarkoitus mennä syvemmälle taktiikan lumoihin. Haluamme pelata vauhdikkaasti ja viihdyttävästi, mutta järkevästi", Vema avaa.

Naiset pelaavat ensi kaudella Kakkosessa ja viime kaudella perustettu kakkosjoukkue porrasta alempana Kolmosessa. Lisäksi joukkue osallistuu naisten Suomen cupiin.
"Viime kausi meni tuloksellisesti ihan hyvin, mutta erityisen tyytyväinen olin harjoitusasenteeseen ja joukkueen motivaatioon."

Joukkueen päättäjäisissä Ravintola Olossa palkittiin myös kauden parhaita. Maalikuningatar Jenni Kauppi pokkasi Kultaisen Kengän 18 maalilla.

"Jeba oli pitelemätön keväällä ja kesällä. Syksy oli hieman rikkonainen opiskeluiden takia, mutta silti maaleja tuli tasaiseen tahtiin".

Vuoden kehittyjä oli Iida Pesonen.

"Iida kasvoi henkisesti todella paljon viime kauden aikana. Meidän pelitavassa keskikenttä ei ole mikään helppo paikka pelata, mutta Iida pelasi upean nousujohteisen kauden."

Vuoden pelaajan palkinnon pokkasi Milla Hellgren.

"Uskomaton kausi Millalta. Hänen pallovarmuutensa puolustuksessa oli hienoa katseltavaa, ja Milla hoiti tonttinsa eleettömästi sekä virheettömästi", Vema kiittelee.

Alkavan kauden pelaajisto on jo mukavasti kasassa. "Palaamme tauolta täynnä intoa. Vuosi vuodeltahan yritämme parantaa toimintaa niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Siksi tavoitteetkin on asetettava korkealle", Vema julistaa.

Kauden 2016 päätösjuhla
Iida, Vema ja Milla