Uutisia

Kolmosen kauden viimeinen peli pelattiin voitokkaasti Tammisaaressa!

Kauden viimeiseen peliin lähdettiin kolmentoista pelaajan ryhmällä. Tarkoituksenamme oli ottaa kolme pistettä ja siten varmistaa 6-7 sija kahdentoista joukkueen sarjassa. Halusimme siis päättää kauden nauttimalla hyvästä omasta pelistä ja ottaa voitto kotiin.

Olimmekin koko ottelun ajan selvästi parempi joukkue ja pelikentän hallitsijoita. Ensimmäinen maalimme tuli 19 min. kohdalla, kun Peik asteli pallon kanssa rangaistuspilkulle ja viimeisteli varmasti. EIFillä oli puoliajalla yksi laukaus, jonka maalivahtimme Matias torjui varmalla tavalla. Tauolle 0-1 tilanteessa.

Toinen puoliaika jatkui meidän hallinnalla ja toisenkin maalimme teki Peik 57 min. pelattuna. 0-3 maalin viimeisteli Arttu. Pasi teki rankkarilla 0-4 maalin. Hallitsimme siis pelitapahtumia koko ajan ja olipa meillä yksi ylärimakin.

HYVÄÄ TEKEMISTÄ KOKO JOUKKUEELTA! Kiitos myös kannustajille!

Harri

3-3 Tasapeli viimeisessä kotipelissä varmisti sarjapaikan!

Torstai iltana tultiin viimeiseen kotipeliin sillä asenteella, että pisteet pidetään kotijoukkueella hyvällä vahvalla omalla energisellä pelillä.

Ensimmäiselle puoliajalle tulimme kuitenkin kaikkea muuta kuin valmiina! Heti alusta puolustuspelaamisemme ei toiminut, eikä hyökkäyskään kauhean hyvin luistanut. Niinpä helsinkiläiset vieraamme käyttivät tilaisuuden hyväkseen ja tekivät nopeassa tahdissa kaksi maalia. Ensimmäinen syntyi jo kuuden peliminuutin jälkeen ja toinen kahdeksannella minuutilla. Onneksi toisen maalin jälkeen ryhdistäydyimme hieman ja rupesimme pelaamaan taitojemme mukaisesti. Saimme tehtyä kavennuksen 21 min. kohdalla, kun Joel purjehti laidaltaan kuudentoista tuntumaan ja täräytti pallon etukulmasta sisään. Peli jatkui tasaisissa merkeissä puoliajan loppuun asti. Puiu sai harmillisesti tehtyä kolmannen maalinsa juuri ennen taukoa. Tauolle siis 1-3 tilanteessa.

Tauolla saimme onneksi juotettua kaikille pelaajille taistelumoodia, joka auttoi meitä teisella puoliajalla hienosti. Heti puoliajan alettua saimme survottua pallon maaliin Bledin toimesta. Pelikello näytti 46 min. Painostimme hienosti siitä eteenpäin ja kavennus syntyi 61 min kohdalla upealla laukauksella n. 25 metristä laukojana suoraan vauhdista Osku. Jatkoimme hyvää tekemistä puoliajan loppuun, mutta emme saaneet voittomaalia tehtyä. Tasapeli oli kuitenkin meille arvokas sillä se takasi meidän säilymisen kolmannessa divisioonassa.

Yksi peli on vielä pelattava ja siitä voitto niin nousemme mahdollisesti vielä sarjassa paremmalle sijoitukselle. ISO KIITOS omasta puolestani kaikille joukkueessa vaikuttaneille kaudella 2018. Seura varmaan ilmoittaa pelaajille miten ensi kaudella jatketaan kunhan kerkiää :)  Itse en valitettavsti pääse katsomaan ja nauttimaan kauden viimeisen pelin tunnelmasta.

Viimeinen peli pelataan sunnuntaina 7.10 Tammisaaren Keskuskentällä klo 13:00 alkaen. Nyt kaikki mukaan nauttimaan Sinisestä baletista. KAIKKI KANNUSTAMAAN SINISET VOITTOON!

Harri

3-0 tappio sarjakärjen vieraana!

Lauantaina oli jälleen juhlapäivä. Edessä kamppailu sarjajohtajaa EPS vastaan. Kevätkierroksella hävisimme kotipelin niukasti, kun EPS sai rangaistuspotkun yliajalla. Nyt oli siis revanssin paikka. Halusimme ryöstää pisteet kotiin tehokkaalla omalla pelillämme. Harmaita pilviä oli kuitenkin ilmassa, koska mukana oli vain kaksi vaihtopelaajaa!

Ensimmäisen puoliajan pelasimme ja taistelimme hyvin, saimme pidettyä EPS nollilla. Emme kuitenkaan saaneet itsekkään maalia aikaiseksi, joten puoliajalle mentiin 0-0 tilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi heikommin kannaltamme, kun EPS sai 1-0 osuman jo 50 min. kohdilla. Peliä jatkettiin EPS komennossa ja toinen maali tulikin saman miehen toimesta 68 min. kohdalla. Jaksoimme yrittää mutta nyt oli vaan niin, että jaksamisemme ei ollut vaadittavalla tasolla, joten turpiin tuli 3-0, kun EPS teki vielä yhden ennen kuin 80 min oli täynnä.

Onnittelut EPS:lle voitosta ja toivotaan menenstystä jatkossa. Lukemat pelissä olisi voinut olla kannaltamme vielä rumemmat, mutta meidän onneksi maalivahtimme Matias Niemelä pelasi todella hyvin ja esti enemmät maalit.

Seuraava peli on kotikentällämme Leppävaarassa torstai iltana 27.9 klo 20:15 alkaen. Vastassa Puistolan urheilijat. Kyseessä kauden viimeinen kotipeli. Kaikki mukaan kannustamaan siniset voittoon!

Harri

Uskomattoman hienoa peliä kotikentällä! 4-0 VOITTO :)

Pukuhuoneessa aisti jo ennen peliä, että nyt on kasassa sellainen nippu pelimiehiä, että NUPSin pitää olla todella hyvä jos näiltä miehiltä vie pisteitä. Peliin lähdettiin uusitulla kokoonpanolla. Mukaan oli saatu Käpä tasapelin (en päässyt katsomaan peliä, joten tällä kertaa raportti jäi tekemättä) jälkeen muutama todella hyvä ja motivoitunut A-joukkueen pelaaja. Kyllä Fc Espoossa tehdään todella hyvää juniorityötä, kaikki mukana olleet pelimiehet täyttivät jälleen paikkansa upeasti. Onnittelut kaikille juniori valmentajille!

Lähdimme peliin tällä kertaa 4-4-2 taktiikalla ja ajatuksena olla heti alussa hereillä, jottei vastustajan hyvät nopeat pelaajat pääse meitä vastaan hallitsemaan peliä. Alku oli tunnustelevaa peliä molemmilta joukkueilta. Palloa haluttiin kovasti ja annoimme NUPSin pelata rauhassa omalla alueella. Heidän alhaalta lähteneet keskitykset napsimme hienosti omalle joukkueella ja rupesimme pikkuhiljaa dominoimaan kenttää. Seitsemän minuutin kohdalla Leevi vapautti Matin upeasti maalintekoon, eikä Matti erehtynyt vaan laukoi pallon varmasti maaliin. 13 minuutin kohdalla saimme kulmapotkun ja upean pallon maalille toimitti Massinen ja siitähän pallo puskettiin hienosti maaliin. Maalintekijänä oma pelaaja. 2-0 johto meille. Tässä vaiheessa vaihtopenkkiä alkoi hikoiluttaa, jottei vaan vastustaja pääsisi maalintekoon, kun yritimme jatkuvasti hyökätä nopeasti ja NUPSkin pääsi välillä hyökkäämään vastaan. Mitä vielä! 36min. kohdalla Massinen pamautti pallon suoraan maaliin kuudentoista takaa. Riemuisa 3-0 taukotulos oli syntynyt.

Toiselle puoliajalle tultiin tietoisina siitä, että NUPS janoaa myös pisteitä ja tulee varmasti vahvasti peliin mukaan. Halusimme kuitenkin jatkaa hyvää omaa peliämme. Näin myös tehtiin. Olimme toisellakin puoliajalla selkeästi parempi ja vahvempi joukkue. Peli-ilo paistoi koko joukkueesta. Nuoret pelaajat saivat "Vanhatkin" pelaajat pelamaan hienolla itseluottamuksella ja peli olikin ajoittain todella näyttävää ja mukavaa katseltavaa. 4-0 lopputulos tuli jälleen kulmapotkusta. Pallo toimitettiin maalille ja pelaaja laukaisi pallon taitavasti etukulmaan...oma malli jälleen :)

Upea kannustusporukkamme oli tänään hiljaa ensimmäisen puoliajan lopun...kenties shokissa meidän UPEAN pelaamisen johdosta. Toisella puoliajalla kuului jälleen hieno kannustus. Vaikka maalien teko menikin tänään tasan 2-2 olimme SELKEÄSTI parempi joukkue ja saimme pitää ansaitut kolme pistettä kotona. Nolla päästettyä maalia ja todella upeasti yhdessä töitä tekevä jokkue! KIITOS koko joukkueelle taustoineen UPEAA tekemistä.

Seuraavassa ottelussa tulee vastaan sarjaa johtava EPS, joka voitti meidät kevät kierroksella onnekkaasti. Nyt meidän on tarkoitus käydä ryöstämässä pisteet kotiin Espoonlahdesta 22.9 klo 14:00 alkavassa ottelussa. Tervetuloa kaikki kannustamaan siniset voittoon!

Harri

Hyvä tappioton syksymme sai kolauksen. 1-0 lopputulos Talissa Toukolan Teräksen vieraana.

Sunnuntai-iltana lähdimme peliin ajatuksella jatkaa tappiotonta putkeamme. Tarkoituksemme oli pelata kärsivällisesti ja pitää huolta, että Toukolan Teräs ei pääse maalia tekemään, jotta säilytämme jälleen nollan omassa päässä.

Ensimmäinen puoliaika ei oikein pelillisesti sujunut. Virheellisten syöttöjen määrä oli hälyttävän suuri. Saatuamme pallon haltuun viimeistään neljäs syöttömme päätyi vastustajalle ja usein jo toinen tai kolmas. Sitkeästi yritimme pystysyötöillä hyökätä, vaikka kerta toisensa jälkeen pallot karkasivat päädystä yli. Varsinaisia maalipaikkoja meillä ei ollut kuin yksi. Villen yrityksistä toinen kolahti tolppaan. Juuri tätä ennen oli vastustaja rankaissut meitä neljännestä kulmapotkusta. Kaksi vastustajan pelaajaa oli vapaana vitosen tuntumassa ja toinen heistä pukkasi pallon maaliin hienosta kulmapotkusta. Tauolle siis 1-0 tappiotilanteessa.

Toiselle puoliajalle tulimme ajatuksella pitää palloa paremmin ja murtautua maalintekoon laitojen kautta hyökäten. Puoliaika sujuikin paremmin kuin ensimmäinen mutta maalinteko on meille edelleen ylivoimaista. Muutama maalintekopaikka saatiin luotua, mutta palloa ei saatu maaliin ja jouduimme siis harmiksemme kotimatkalle ilman pisteitä, joita olisi tosiaan kaivattu.

Taistelimme tänäänkin kohtuullisen hyvin, vaikka peli olikin nurmella ja siten meille kohtuullisen vaikeaa pitää pelinopeutta yllä. Liekkö virhesyöttöjen määrään vaikuttanut myöskin tuo nurmialusta. Valmistautumista peliin ei valitettavasti tehty tänään hirveän ammattimaisesti. Asennoituminen peliin riittävällä vakavuudella ja huolellisuudella on elintärkeää, jotta peli sujuu. Kaikkien pelaajien tulee hoitaa oma osansa valmistautumisessa siten, että ei jää mitään jossiteltavaa, onhan tämä miesten joukkue!

Fc Espoo kannatusryhmä yritti ottelun aikana virittää joukkuetta isoihin tekoihin, mutta tällä kertaa se ei upeasta kannustuksesta huolimatta onnistunut. KIITOS Fun Club!

Taistelu jatkuu heti torstaina 6.9 klo 20:15 kotikentällä Leppävaarassa. Vastassa meidät kevät kierroksella vahvasti nuijinut Käpä/United. Kaikki mukaan kannustamaan Siniset voittoon!

Harri

Kova taistelu sarjapisteistä Leppävaarassa. M2 joukkue syyskierroksella edelleen tappioton!

Vastaan asettui SexyPöxyt, jolle hävisimme kevät kierroksella vaiherikkaan ottelun jälkeen. Torstai iltana oli saatu jalkeille joukkueellinen pelaajia + kolme kovaa vaihtomiestä. Kaksi maalivahtiakin oli vahvuudessa. Peliin lähdettiin ajatuksella pelata omaa vahvasti kierrätykseen perustuvaa maltillista peliämme.

Ensimmäinen puoliaika oli jatkuvaa taistelua keskikentän herruudesta. Nikke oli jälleen pirtellä päällä omalla laidallaan ja aiheutti päänvaivaa vastustajan pelaajille aiheuttaen puoliajan kuluessa SexyPöxun vasemman laidan pelaajille kaksi keltaista korttia. Ihan ei kokonaisuutena ollut parasta pelaamistamme ensimmäinen jakso ja maalipaikat jäi vähiin. Vastustaja kolisutti pari kertaa tolppiamme mutta ei myöskään onnistunut maalinteossa. Puoliajalle siis 0-0 tilanteessa.

Toiselle puoliajalle tultiin päättäväisellä asenteella ja selvästi sisustuneena, ajatuksella pitää pisteet kotijoukkueella. Pelimme olikin toisella puoliajalla selkeästi parempaa ja luovempaa varsinkin keskikentällä. Maalintekoon emme kuitenkaan päässeet. Tuntuu yhä olevan meille vaikeaa. Toinen puoliaka oli kuitenkin selvästi meidän hallintaa, sitä iso plussa joukkueelle. Miinusta tuli tukipilarimme Linkan loukkaantumisesta. Toivotaan, että kausi ei päättynyt tähän!

Syyskierroksen tappioton putki sai kuitenkin jatkoa. Sarjassa meidän takana viisi joukkuetta, joten olkaamme siihen tyytyväisiä. Sarjasijoitusta pystymme toki parantamaan mukavasti, kunhan saamme maalihanat avattua. Kannustusjoukoille ISO käsi. Hienoa meteliä koko ottelun ajan, KIITOS!

Seuraava peli on sunnuntaina 2.9 Toukolan Teräksen vieraana Tali 1 Nurmella klo 18:00 alkaen. Eli otetaan nurtsikengät mukaan ja mennään ryöstämääm pisteet kotiin! Kaikki mukaan nauttimaan sinisestä baletista!

Perjantai illan huumaa Saharassa. Murskavoitto HJK:n vieraana! Lopputulos 0-7.

Lähdimme pelaamaan HJK Laajasaloa vastaan tietoisena siitä, että edellinen pelimme oli päättynyt 6-1 voittoon. Halusimme jälleen pisteet kotiin. Aloitimme ajatuksella, että emme anna HJKn yllättää vaan otamme heti pallokontrollin ja pidämme sen koko ottelun ajan. Näin tapahtuikin. Tasoero oli hurja meidän eduksi! Maalinteko sujui hyvin ja mätimme yhteensä 7 kpl maaleja eikä vastustajalle annettu yhtään. Loistavaa tekemistä ja seitsemän eri maalintekijää! Nikke 0-1 22 min, Linkka 0-2 39 min, Ville 0-3 46 min, Jere 0-4 49 min, Tommi 0-5 56min, Ile 0-6 66 min ja Peik 0-7 69 min. Enemmänkin maaleja olisi voitu tehdä.

Sarjatilanteessa olemme nyt sijalla kuusi 19 pisteellä ja mahdollista on vielä nostaa sijoitusta hieman loppukauden aikana. Se vaatii vahvaa tekemistä lopuissa kauden peleissä.

Seuraava vastustaja onkin tasokas SexyPöxyt jolle hävisimme kevätkierroksella. Nyt on siis revanssin paikka! Peli pelataan torstaina 23.8 kotikentällämme Leppävaarassa klo 20:15 alkaen. Tarvitsemme katsomon kovaäänisen kannustuksen tueksemme, joten kaikki mukaan huutamaan ja laulamaan Siniset voittoon!

 

Kotipelistä piste jäi meille! Vastassa kivenkova HerTo.

Torstai illan peliin tultiin revanssi mielellä. Keväällä oltiin hävitty HerTon vieraana vaatimattomalla pelillä 4-1. Nyt oli tarkoituksemme näyttää kotikentällä, että olemme parempia ja samalla ottaa kolme pistettä. Taktiikkana oli jatkaa viimeaikaisten pelien hyvää tekemistä, uskoa omaan pelaamiseen ja kierrättää nöyrästi palloa tarvittaessa puolustuksessa. Keskikentän kautta pitäisi myös saada enemmän aikaiseksi, kuin viime pelissä.

Aloitimme hyvin ja suunnitellusti. Vaikka vastustaja prässäsi kovaa ja otti ylhäältä kiinni osasimme hienosti ohittaa prässin ja saimme pelattua tasapäisesti kovan vastustajan kanssa. Ensimmäinen maali syntyi epäonnekkaasta alaspäin pelaamisesta, josta vastustaja pääsi puolinopeaan hyökkäykseen ja sai tehtyä 0-1 maalin. Emme kuitenkaan lannistuneet vaan jatkoimme hyvää tekemistä. Puoliaikatulos kuitenkin 0-1.

Toiselle puoliajalle tulimme päättäväisesti ajatuksena upottaa HerTo hyvällä pelillä. Saimmekin mukavasti hyökkäyksiä aikaiseksi ja yhdestä niistä Nikke puski vasemmalta tulleen keskityksen hienosti poikittain takatolpalle, josta Ville runnoi pallon maaliin. Tilanne siis 1-1. Peli jatkui siitäkin meidän hyvällä tekemisellä ja saimme puolittaisia paikkoja aikaiseksi. Pasin rynnätessä pallon perään tavoitellen läpiajoa HerTon maalivahti tuli vastaan ja jyräsi Pasin rangaistusalueella kumoon, josta seurauksena rangaistuspotku. Peik laukoi varmalla tavalla pallon maaliin. 2-1 meille! Peliä jatkettiin tasaisissa merkeissä siitä eteenpäin, Herton yrittäessä vimmtusti tasoitusta. Yliajalla, jota oli ihmeen paljon, HerTo sai vaparin (meidän turhaan aiheuttaman) rangaistusalueen kulmasta ja onnistui tekemään tasoituksen hienolla liipillä maalin edestä. Saimme vielä voitto mahdollisuuden (lisäaikaa pelattiin vielä 2min!) mutta emme onnistuneet. Näin oli tyytyminen pistejakoon.

Hatunnosto kaikille pelaajille ja erikoiskiitos Robinille, joka oli lainassa A-joukkueesta ja vahvisti kekikenttämme tekmistä hyvällä pelillään. Hienoa tekemistä jälleen koko joukkueelta! ISO kiitos kannustajille.

Seuraava peli on perjantaina 17.8 Töölön PK Sahara TK:lla klo 19:45 alkaen. Kaikki mukaan kannustamaan siniset voittoon. Vastassa HJK/Laajasalo.

Harri

0-0 kotikentällä syksyn toisessa pelissä. Vastassa HooGee!

Tänään oli saatu mukaan 16 pelaajaa. Ehjää 90 minuuttista voittopeliä lähdimme pelaamaan. Tarkoitus oli jälleen pelata tiiviinä ja kierrättää palloa riittävän pitkään, jotta paikka hyökkäykselle aukeaa. Joukkueemme vaikutti väsyneeltä ja hieman hengettömältä. Lieneekö pikään kestänyt kuumuus tehnyt tehtävänsä.

Ensimmäinen puoliaika oli meiltä rikkonaista pelaamista. Ei maltettu pelata riittävän pitkiä jaksoja vaan aina jollain pelaajistamme petti hermo ja lähdettiin yrittämään liian vaikeaa syöttöä, joka järjestään päätyi vastustajalla. Taukotulos 0-0.

Toiselle puoliajalle tultiin ajatuksena tehdä se mitä piti jo pelin alusta asti. Emme onnistuneet ja lopputulos siis 0-0. Molemmat joukkueet olivat tänään väsyneitä ja maalipaikat jäivät vähiin. Maalivahdeilla oli helppo ilta.

Kun joukkueemme kaikki pelaajat keskittyvät tekemään juuri oman pelipaikan töitä ja liikkuvat terävästi ennakoiden joukkueemme on tosi vahva. Tänään niin ei tapahtunut. Aika paljon saatiin aikaiseksi negatiivistä kritiikkiä pelin aikana pelaajien kesken. Kaikkien tulee muistaa se tosiasia, että omaan pelaamiseen voi vaikuttaa, kaverin pelaamiseen on vaikeampi vaikuttaa. Keskittyminen on avain asia. Pienetkin asiat täytyy tehä hyvin.

Matka jatkuu ja seuraava peli onkin jälleen kotikentällä ensi torstaina 9pvä samaan aikaan eli 20:15 alkaen. Vastassa erittäin rutinoitunut porukka eli HerTo, joka onkin sarjataulukossa sijalla kolme. Kaikki mukaan kannustamaan siniset voittoon!

Harri

Back in business!

Riemuisa 1-3 lopputulos sarjakakkosen PK-35 vieraana!

Kuukausi oli vierähtänyt edellisen pelin jälkeen, kun joukkueemme kokoontui juhlapäivänä eli sunnuntai iltapäivän alussa Pihlajamäkeen taistelemaan sarjapisteistä kivenkovaa kotijoukkuetta PK-35 vastaan. Tänään oli mukana 15 pelaajaa, kun saimme mukaan 5 A-ikäistä huippupelimiestä. Voittoa lähdimme tavoittelemaan koutsi Roni Raunolan ohjeiden saattelemana. Satsasimme tänään tiiviiseen joukkuepelaamiseen. Tarkoitus oli iskeä maaleja nopeista vastaiskuista tai sitten tarvittaessa hallita palloa ja pelata se taidolla maaliin.

Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvää ja tasapainoista pelaamista. Koko joukkue liikkui hyvin ja olimme koko puoliajan hyvin mukana pelissä. PKlla oli myös paikkansa mutta me teimme maalit. Hyvin laidallansa koko puoliajan viilettänyt Nikke teki 0-1 maalin, kun hän jälleen kerran jätti laitapuolustajan katselemaan kantapäitä ja laukoi pallon tarkasti maaliin. Toinen maali tuli ihan puoliajan lopussa, kun Peik pääsi voimalla laukomaan pallon maaliin Niken hienosta syötöstä. Maalivahti oli silloin jo pelattu turistiksi. Taukotulos siis hienosti 0-2.

Toiselle puoliajalle tultiin ajatuksena pitää huolta omasta tekemisestämme. Joukkueemme pelasikin alun toisesta puoliajasta viisaasti ja piti PKn miehet poissa pahanteosta. PK pääsi kuitenkin kaventamaan n. 70 min kohdilla, kun kommunikaatiomme omassa päässä ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla. Jatkoimme kuitenkin hyvää pelaamista ja kesken PKn kovan yrityksen saimme hallitusti pelattua pidemmän hyökkäyksen jonka aloitti hienosti laitapakkimme Eino, joka myös jäi ylös ja pääsikin sijoittamaan pallon tyhjiin kun Koho, Peik ja Daniel pelasivat laidalla hienosti ja Daniel pääsi murtautumaan rangaistusalueelle ja syötti pallon siis Einolle. Loppuaika olikin sitten puolustustaistelua ja onneksemme maalipaikkoja ei kotijoukkueelle tarjottu.

Hienoa tekemistä koko joukkueelta. Kiitos myös faniporukalle, kannustus oli kuuluvaa.

Harri

Pelit jatkuvat 2.8.2018 kotikentällä Leppävaarassa vastassa HooGee. Kaikki jälleen mukaan kannustamaan siniset voittoon!

Kevätkierroksen viimeinen peli päättyi harmilliseeen tappioon. 3-4 lukemat kotikentällä Leppävaarassa. Vastassa sarjakolmonen EIF Akademi.

Juhannuksen lomilta oli palattu harjoittelemaan alkuviikosta ja oli mukava päästä pelaamaan vielä viimeinen peli ennen kesätaukoa peleistä. Vastaan asettui jo ennakkoon vaaralliseksi tiedetty joukkue Tammisaaresta. Aikomuksena oli pelata jälleen ehjä 90 minuuttinen ja pitää sarjapisteet kotijoukkueella.

Ensimmäinen puoliaika alkoikin hienosti kannaltamme. Peliä oli pelattu noin 37 sekuntia, kun Bledi haistoi hienosti EIFn pakin syötön maalivahdille ja kirmaisi ennen maalivahtia palloon käsiksi ja tuikkasi pallon maaliin. Siitä peliä jatkettiin kohtuullisen tasaisissa merkeissä mutta sitten annoimme vastustajan no.41 laukoa kovan yläkierteisen pallon vasempaan ylänurkkaan kuudentoista takaa. Peliä pelattu 5min ja tilanne 1-1. 16min kohdalla vastustajan no 39 (joka pelasi todella hienosti koko pelin) sai liikaa tilaa ja hän kurvasi laidasta keskelle tälläten pallon suoraan n. 25 metristä maalin sivuverkkoon ja kannaltamme väärälle puolelle eli tilanne 1-2. Me emme kuitenkaan lannistuneet vaan jaksoimme painaa edelleen ja saimmekin pelin toisen maalimme hienon rauhallisen pelaamisen jälkeen, kun palloa kierrätettiin viisaasti puolelta toiselle ja ylhäälläkin pidimme palloa ennenkuin se toimitettiin ylösnousselle pakillemme Niilolle, joka ampui tulisesti maaliin, 40 min ja 2-2. Siitä peliä jatkettiin EIFin yrittäessä karvata ylhäältä mutta pelasimme edelleen hyvin ja saimme paineen alta pallon aina pois. Sitten maalivahdillemme sattui harmillinen kömmähdys, kun potkaisi pallon vastustajan pelaajaan, josta pallo pomppasi toiselle vastustajan pelaajalle, joka latasi pallon maaliin. Tilanne oli paitsio, mutta linjamies ei ollut tehtäviensä tasalla. Harmillinen juttu ja tilanne 2-3, joka oli myös puoliaika tulos.

Toiselle puoliajalle tultiiin sitten sillä ajatuksella, että jatkamme hyvää peliämme emmekä päästä vieraita enää maalintekoon. Tämä toimikin alusta hyvin ja saimme rakennettua muutamia maukkaita maalipaikkoja, mutta vastustajan toiselle puoliajalle vaihdettu nuori maalivahti  (vm.01)pelasi hyvin ja esti aikeemme. 67min kohdalla saimme kuitenkin tasoituksen tehtyä, kun toiselle puoliajalle laitapakiksi Niilon tilalle vaihdettu Pyry rynni jälleen väkisin laidalta ylös ja syötti kovaa maalin eteen Bledille, joka tykitti maalin lähietäisyydeltä. Tilanne riemukas 3-3. Tästä eteenpäin meidän pelimme pikkuhiljaa hyytyi ja vastustaja pääsi paremmin peliin kiinni painostaen meitä ja sitten kävi, kuten niin monessa meidän pelissä aikaisemminkin tällä kaudella, että vastustaja sai ruuhkatilanteesta onnekkasti tehtyä voittomaalin ihan pelin lopussa.

Hieno kevätkausi joukkueelta, vaikka pisteitä olisikin kaivattu hieman enemmän. Mahtavaa olisi jos pelaajat kautta linjan jaksaisivat hieman tehdä duunia kesätauolla ja parantaa fyysistä jaksamistaan siten, että näitä loppuhetkien maaleja meille ei enää syntyisi. KIITOS ÄIJÄT NYT ON KESÄTAUON PAIKKA! Syyskaudella nähdään. Kiitos myös kaikille kaunnustajille ja erityiskiitos Fc Espoo ULTRA kannattajille! Mukavasti ääntä teistä lähtee, joka pelissä!

Pelit jatkuvat 29.7.2018 Pihlajamäen tekonurmella vastassa jälleen kivenkova PK-35. Kaikki jälleen mukaan kannustamaan siniset voittoon!

Harri

Juhannuksen viettoon voiton siivittämänä. Lopputulos 1-2 PuiU vieraana!

Tiistai iltana oli viimeinen koitos ennen juhannusta. Joukkueemme olikin päättänyt, että nyt lopetetaan se viime hetken sekoilu ja viedään pisteet kotiin vieraspelistä!

Lähdimme peliin mukaan hieman uusitulla kokoonpanolla ja maalivahtimme M. Sadinmäki oli jälleen mukana pitkän tauon jälkeen. Otimme pelin hyvin haltuun heti ensivihellyksestä alkaen. Jatkoimme edellisen pelin hyvää tekemistä emmekä päästäneet kotijoukkuetta kunnolla hyökkäämään koko puoliajalla. Ensimmäisen maalimme saimme aikaiseksi, kun puolustuksesta syötettiin pallo hienosti pystyyn ja Bledi pääsi puolittain läpi sijoittaen pallon varmasti maaliin. Peliä jatkettiin meidän vahvassa komennossa ja erityisesti topparikaksikkomme vakuutti tekemisellään. Sitten kävi kuitenkin puolustuksessa kömmähdys ja huonon kommunikaation johdosta tekemämme poikittaissyöttö katkaistiin ja kotijoukkueen hyökkääjä pelattiin yksin läpi, jolloin hän ei erehtynyt vaan pisti pelivälineen maalipuiden väliin. Tauolle siis 1-1 tilanteessa.

Puoliajalla yritimme paikata jalkapöytäänsä tällin saanutta maalivahtiamme pelikuntoon ja sovimme, että pistetään pallon syöttelyyn hieman enemmän vauhtia ja tarkkuutta. Toinen puoliaika alkoi kuitenkin onnettomasti, kun jo parin minuutin pelaamisen jälkeen MV Miksu joutui jättämään kentän. Maaliin astelikin joukkueen kapteenistosta Pasi. Pidimme hienosti prässiä yllä ja saimmekin hyvän palkinnon uurastuksesta, kun Topparimme Eero puski pallon maaliin Ilen tarkasta kulmapotkusta. Loppuaika pelattiin tarkasti, eikä päästetty vastustajaa maalintekoon. Lopussa joukkueemme taisteli uhrautuvasti ja piti huolen, että aina oli joku tiellä kun kotijoukkue yritti laukaisua.

UPEA VOITTO parin harmillisen pelin jälkeen. Maalinteko meillä on edelleen vaikeaa! Kaikki pelaajat ansaitsevat kuitenkin täyden kympin tämän päivän työstä. Erityismaininnan ansaitsevat vielä Pasi, joka piti nollan :) Nikke, joka uurasti kahden miehen edestä ja kilometrejä kertyi kunnioitettava määrä :) Lisäksi noin vuoden pelikentältä poissa ollut ja juuri armeijasta päässyt Riyad oli erittäin vahva ensimmäisessä pelissään :).

Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan peliin, joka pelataan kotikentällä Leppävaarassa 28.6 klo 20:15 alkaen. Vastassa EIF/Akademi. Kaikki jälleen kannustamaan joukkueemme voittoon!

Harri

Kahden pelin raskas viikko jälleen takana. 1-3 tappio Jäpsille Regions Cupissa ja 0-1 katkera tappio kotipelissä vastassa EPS.

Cupin peli pelattiin tiistaina. Pelimme ei lähtenyt alussa uomilleen vaan olimme nukuksissa, kun pirteä vastustaja tuli hyvällä jalalla peliin ja tekikin kolme maalia ennen kuin meidän joukkue heräsi pelaamaan tosissaan. Jäps oli energinen nuori porukka joka taisteli hyvin alusta asti. Saimme kuitenkin kavennuksen tehtyä ennen taukovihellystä, kun Ville runnoi pallon maaliin.

Toinen puoliaika oli pelillisesti parempaa tekemistä, mutta selkeä ongelma meillä on maalinteossa. Emme pääse tarpeeksi hyvin keskikentän kautta hyökkäämään ja pitkät pallot puolustuksesta kärkeen eivät hevillä tuota tulosta. Joukkuepelaaminen täytyy saada paremmin toimimaan. 0-1 tulos merkitsi tietenkin Cup taipaleen loppua. Kuitenkin selvästi parempi suoritus kuin edellisenä vuonna :)

Tänään perjantaina pelattiin hyvätasoinen paikalliskamppailu, jossa vastaan asettui vahva EPS. Tarkoituksemme oli palata sarjassa voittokantaan ja pitää pisteet kotijoukkueella.

Peli olikin parasta mitä tältä joukkueelta on tällä kaudella kotikentällä nähty. Pelasimme fiksusti ja koko joukkueena vahvasti panostaen puolustukseen, jotta meille ei maaleja tehdä. Maalivahtimme oli myös tänään erinomainen ja avasi hienosti ja rohkeasti peliä. Sama ongelma meillä kuitenkin oli kuin edellisissä sarjapeleissä eli maalinteko vaan kangertelee. Puolittaisiin paikkoihin kyllä päästään mutta maaleja ei saada tehtyä.

Pelasimme siis läpi pelin hyvää jalkapalloa, kuten myös EPS eli katsomossa oli varmasti mukavaa seurata peliä. Valitettavasti tyrkyllä ollut tasapelikin jäi meiltä saamatta, kun puolustuksessa kaadettiin aivan pelin loppuhetkellä vastustajan pelaaja rangaistuspotkun arvoisesti ja siitähän EPS pelaaja ei erehtynyt. Tulos siis 0-1 ja pisteet EPS matkaan.

Pelimme oli kuitenkin todella kypsää ja organisoitunutta. Pieniä asioita kun parannetaan ja muistetaan jatkossakin pelata joukkueena niin pisteitä kyllä ropisee. Nyt olisi hyvä päästä pikkuisen harjoittelemaan murtautumista linja kerrallaan ja myös maalintekoa, jotta jatkossa pistetilimmekin karttuisi joutuisammin. Tämän päivän pelaamisemme osoitti sen, että ME osaamme, kunhan vaan pelaamme yhdessä joukkueena ja keskitymme pelaamiseen jättäen kaikki turhat "napinat ja kapinat" kentältä pois.

Tuomarit onnistuivat tänään hyvin, koska molemmat joukkueet olivat hieman harmistuneita tuomioista aika ajoin!

Valitettavasti harjoitteluun ei jää liiemmin aikaa, koska seuraava sarjapeli on jo tiistaina 19.6 klo 19:15 alkaen Puistolassa nurmikentällä PuiU:den vieraana. Kaikki mukaan kannustamaan joukkueemme pisteiden ryöstöön ennen keskikesän juhlaa!

Harri

Kaksi peliä jälleen pelattu sarjassa. 4-0 tappio Käpa/unitedia vastaan vieraissa ja 1-1 tasapeli NUPSin vieraan.

Käpa pelissä pelimme ei kulkenut toivotusti ja Käpa olikin liukas, nuori, taitava ja taisteleva joukkue. Kumpulan kenttä oli myös pieni ja siten meille vaikea. Pisteet jäivät siis kotijoukkueelle.

Tänään perjantaina 8pvä pelattiin vauhdikas peli Nummelassa.

Pelimme sujui heti alusta alkaen paremmin kuin edellisenä perjantaina ja pääsimmekin heti kuskin paikalle. Ensimmäinen puoliaka oli selkeästi meidän hallintaa ja koko joukkue pelasi yhtenäisesti ja pelisuunnitelmaa noudattaen. Maalia saatiin kuitenkin odottaa täydet 45 min. ennen kuin pelivälineen tuikkasi verkkoon hienon pystyhyökkäyksen päätteksi Nikke. 0-1 siis taukotilanne. Ensimmäisellä puoliajalla jouduimme tekemään kaksi vaihtoa, kun Kauppi tuli vaihtoon ja valitettavasti Jonas Fröberg loukkaantui. Huilia Fröballe tulossa varovasti arvioiden pari viikkoa. Onneksi Fröba on vahva jässikkä ja tulee entistä vahvempana mukaan peleihin heti toivuttuaan.

Toinen puoliaika sujui mukavasti ja molemmilla joukkueilla olikin maalipaikkoja. Maaleja ei kuitenkaan tehty. Vaihtoja tehtiin paljon ja kaikki meidän mukana olleet pelaajat pääsivätkin kentälle ja täyttivät paikkansa hyvin. Aivan pelin lopussa kävi sitten päätuomarille uskomaton virhe. Meidän topparina pelannut Eero Haapala teki todella hienon liukutaklauksen rangaistusalueella ja nappasi pallon pois NUPSin hyökkääjältä...mitä tekeekään päätuomari...viheltää rangaistuspotkun. Täysin käsittämätön tuomio. Todella harmi, että tuomarivirheen avulla NUPS sai tasoituksen aikaiseksi.

Pelit kuitenkin jatkuvat jo ensi tiistaina 12.5, kun kotikentällemme Leppävaaraan astelee Jäps Regions Cupin pelissä. Peli alkaa hieman kahdeksan jälkeen. Heti perään perjantaina 15.6 pelataan sarjapeli sarjakärkeä EPS:aa vastaan Säterinniityn tekonurmella. Tämäkin peli alkaa kahdeksan jälkeen eli 20:15. Kaikki mukaan hurraamaan joukkueemme voittoihin!

Harri

Kahden pelin viikko takana. Tuloksena tasapeli ja voitto!

Torstai-iltana lähdimme kotikentällä Leppävaarassa tavoittelemaan kolmea sarjapistettä kolmannen divisioonan pelissä. Vastassamme oli Toukolan Teräs. Saimme ensimmäistä kertaa mukaan kahdeksantoista pelaajaa. Malivahtina pelasi erinomainen Matias Niemelä. Tiedossamme oli, että vastus on jälleen laadukas. Toukolan Teräksellä ei ole paljoa pisteitä mutta kaikki tappiot ovat olleet tiukkojen pelien jälkeen.

Ensimmäinen puoliaika pyörähti käyntiin jälleen tunnustellen. Pelasimme isolla sydämellä ja yrittäen maalia aina kun paikka tuli. Puoliaikaa leimasi erittäin suuri määrä harhasyöttöjä molemmilta joukkueilta. Riistimme pallon useasti vastustajalta mutta sitten viimeistään parin syötön jälkeen pallo menetettiin helposti vastustajalle. Puoliajan lopputulos 0-0.

Toiselle puoliajalle tultiin ajatuksella tehdä asiat paremmin ja kotikentällä hoitaa voitto kotiin. Aluksi peli lähtikin mukavasti rullaamaan ja saimme muutamia puolittaisia maalipaikkoja aikaiseksi. Mitä pidemmälle ottelu eteni sitä selvemmin kävi ilmi, että tänään meillä ei jalka, eikä pallo liiku tarpeeksi hyvin. Syöttöjen tarkkuus ei myöskään ollut toivotulla tasolla. Lopputulos siis 0-0.

Maalinteko oli tänään liian vaikea pala. Vastustaja puolusti hyvin ja isolla tunteella. Meillä ei onnistunut keskikentän kautta pelaaminen tarpeeksi hyvin ja siten ei saatu tarpeeksi hyviä maalipaikkoja luotua hyökkääjille.

Tänään LIVERPOOLIN suurena päivänä pelattiin Regions Cupin kolmannen kierroksen peli Säterinniityn tekonurmella. Vastassa Vesa. Tarkoituksenamme voittaa peli ja jatkaa seuraavalle kierrokselle! Miehiä tänään mukana joukkueellinen. Liikaa vaihtopelaajia ei näkynyt.

Ensimmäinen puoliaika pelattiin muuten hyvin mutta maalit jäi tekemättä. Olisiko edellinen sarjapeli kaksi päivää ennen vienyt terävyyden joukkueelta?

Toiselle puoliajalle tultiin sitten ajatuksella laittaa jalka liikkeelle ja pallo myös. Puoliaika lähtikin heti hyvin käyntiin, 1-0 maalin teki nopeasti Nikke. Sitten alkoikin jälleen Peik show. Peik teki maalit 3, 5 ja 6 ja välissä maalasi Osku. Lopputulos siis huikea 6-0 ja taistelumme jatkuu seuraavalla kierroksella.

Ensiviikolla 1.6 pelattavassa sarjapelissä on vastassa Käpa/United. Peli pelataan Kumpulan tekonurmella klo 19:30 alkaen. Kaikki jälleen mukaan kannustamaan joukkueemme voittoon!

Harri

Perjantai illan huumaa Laaksolahden kentällä. Sexy Pöxyt – FC Espoo M2 4-2

Lähdimme vieraspeliin Laaksolahteen hieman ristiriitaisin tunnelmin. Joukkueessamme oli käynyt kato, mutta saimme kuitenkin peliin loppujen lopuksi 15pelaajaa, kun saimme A-joukkueesta maalivahdin Otso Kunnas ja keskikentälle taitavan Leevi Kullaan. Molemmat A-miehet täyttivät paikkansa hienosti. Tiedossamme oli, että vastus on kova! Olihan heilläkin yksi Sorsa rotaatiossa.

Ensimmäinen puoliaika pyörähti käyntiin tunnustellen ja peli aaltoilikin puolelta toiselle. Meidän poikia vaivasi ehkä hieman kiire pallon kanssa, joten ei saatu hyviä hyökkäyksiä käyntiin alussa. Mitä pitemmällä puoliaika eteni sitä paremmin pääsimme rytmiin mukaan. Maalin teon voitti kuitenkin SexyPöxyt 3-2, joka olikin puoliaikatulos. Meidän maalit teki Peik hienon läpiajon päätteeksi, kun Pasi ennakoi hyvin ja katkaisi vastustajan syötön keskikentällä ja syötti siis Peikin yksin läpi…VARMA maali! Toisen Peik niittasi rankusta, kun Nikke oli kaadettu rankkarialueella. Vastustajan maalit tulivat kaikki meidän pelaajien virheiden seurauksena.

Toiselle puoliajalle tultiin nälkäisenä ja valmiina tasoittamaan peli. Toisin kävi, pöxyt sai jälleen maalin hieman helpolla tavalla. Yritimme kovasti päästä tasoittamaan peliä, mutta tänään ei onnistunut. Tarvittavat paikat kyllä saatiin aikaiseksi mutta maaliin asti ei pelivälinettä saatu toimitettua. Hieman pettyneinä jouduimme siis poistumaan perjantai-iltaa viettämään.

Joukkueemme pelaa hienoa kivaa jalkapalloa, mutta enemmän vastuuta omasta tekemisestä pitää jokaisen ottaa. Odotellaan liian herkästi, että pelikaveri tekee jotain eikä pureta, syötetä, liikuta ym. itse tarpeeksi tehokkaasti. Pieniä asioita tulee siis viilata kuntoon! Hyvä äijät.

Seuraavalla viikolla onkin kaksi peliä joten kaikki miehet tarvitaan mukaan, jotta kukaan ei rasitu liikaa. 24pvä on kolmannen divisioonan kotipeli vastassa Toukolan Teräs. Peli pelataan Leppävaarassa TN1 klo 20:15 alkaen! Lauantaina 26pvä on Regions Cupin kolmannen kierroksen peli Säterinniityn tekiksellä klo 17:00 alkaen. KAIKKI MUKAAN KANNUSTAMAAN joukkueemme voittoihin!

 

Neljä peliä Kolmosdivisioonassa pelattu 2/2 voitot/tappiot!

Kolmas peli pelattiin 4.5 HerTon vieraana. 4-1 lopputulos. En ollut paikalla. Viidakkorumpu kertoi, että numerot hieman suuret pelitapahtumiin nähden, mutta Herto kyllä ansaitsi voittonsa. Meiltä putosi pelipäivänä neljä miestä pois kokoonpanosta sairastelun takia.

Neljäs peli pelattiin eilen illalla Säterin samettisella tekonurmella upeissa olosuhteissa. Vastaan asettui HJK/Lsalo. Otimme heti alusta asti kuskin paikan ja Peik teki ensimmäisen maalin jo 3min. pelin jälkeen nostaen pallon tyylikkäästi maaliin. Kesken meidän painostuksen pääsi HJK tekemään tasoituksen n. 20min kohdalla, kun puolustuksemme ei pelannut tarpeeksi päättäväisesti. 2-1 johtomaali syntyi, kun Nikke otti tyylikkäästi Ukkiksen 40metrisen syötön haltuunsa ja kirmaisi karkuun sijoittaen pallon takuuvarmasti maaliin. Ensimmäisellä puoliajalla ei lisämaaleja syntynyt.

Toiselle puoliajalle tultiin ajatuksella terävöittää keskialueen pelaamista ja pitää vastustaja poissa maalipaikoista. Hienosti meni, suunnitelmaa toteutettin hyvin! Peik teki 3-1 maalin 52min kohdalla ja rankkarista 4-1 maalin 54min täyttyessä (Nikke kaadettiin). 5-1 maalin tekaisi jälleen Peik 85min paikkeilla ja Juuso viimeisteli loppunumerot 6-1 87min täyttyessä. Peli lopetettiin 90min täyttyessä, kun vastustajan pelaaja loukkaantui pääpallotilanteessa ruman näköisesti (käveli omin jaloin koppiin).

HJK oli koko ottelun altavastaaja. Heillä olikin vaikeuksia pitää suunsa kiinni ja turhia torikokouksia olikin kentällä. Kaksi punaista korttia jaettiin yksi meille (Ukkis 2x keltainen) ja yksi HJK (pahin rääväsuu sai 2x keltaisen). Pelasimme hyvää jalkapalloa ja erittäin vakuuttava oli meidän maalivahtina pelannut Matias Niemelä, joka avasi upeasti ja pelasi kokoajan hyvällä itseluottamuksella sekä torjui muutamat maalia kohti tulleet laukaukset varmasti.

Pelejä on paljon, kun jatkamme myös Regions CUPissa. Onneksi opiskelijat muilta paikkakunnilta tulevat kokoonpanoon mukaan niin kenelläkkään ei tule rasitus liian kovaksi. Viime vuoden tukipilarimme Eerokin debytoi tässä pelissä. Topi ja Arttu myös kokoonpanossa. Kiitos myös kannustusjoukoille, jotka tulivat suoraan M1 pelistä tukemaan meitä!

Seuraava kolmannen divisioonan pelimme on Laaksolahdessa 18.5 klo 18:00 alkaen. Kaikki mukaan kannustamaan!

Harri

Juhlapäivänä oli Regions Cup pelin aika. 3-0 voitto vakuuttavalla esityksellä!

Sunnuntai iltana toinen Regions Cup peli ja kolmas ottelu reilun viikon sisällä. Onneksi joukkueessa on syvyyttä ja pystytään hyvin jakamaan kuormaa kierrättämällä pelaajia. Otteluun tultiin ajatuksella pelata omaa hyvää peliä ja pitää huoli, että jatkamme seuraavalle kierrokselle. Maltetaan kierrättää palloa ja laittaa vastustaja juoksemaan.

Heti alusta asti tuli selväksi, että olemme parempi joukkue.Toimimme sovitusti ja saimmekin heti jatkuvalla syötöllä puolittaisia maalipaikkoja aikaiseksi. Meni kuitenkin 16 minuuttia ennen kuin saimme ensimmäisen maalin aikaiseksi, tekijänä Anton Louhisto, joka täräytti 35 m tuntumasta pallon päättäväisesti maalin alakulmaan ohi hölmistyneen maalvahdin. Seuraava maali syntyi 20 min kohdalla, kun Ile tykitti pallon 16 tuntumasta tarkasti takakulmaan. 2-0 olikin puoliaika tulos ja pallonhallinta 80/20 meille.

Toinen puoliaika pelattiin hieman muutetulla taktiikalla ja puoliajalla tehtiin sallitut viisi vaihtoa. Hallitsimme hienosti myös toista jaksoa ja maalipaikkoja kyllä luotiin, mutta nyt ei viimeistelyssä onnistuttu toivotusti. 3-0 maali saatiin aikaiseksi, kun erityisesti toisella puoliajalla pirteästi pelannut Bledi kaadettiin rankkarialueella. Bledi tykitti itse pallon pilkuta varmalla tavalla maaliin. Pallonhallinta 70/30 jälleen meille.

Kaiken kaikkiaan pelissä tuli selväksi, että me pelaamme korkeammalla sarjatasolla, kuin vastustaja. Olimme selkeästi kuskin paikalla koko ottelun. Hyvää pelaamista koko porukalta. Kiitos myös kannustusjoukoille, jotka jaksoivat lähes hyytävästä ilmasta huolimatta paikalle. Seuraava koitos on 3.divisioonan vieraspeli ensi viikolla perjantaina 4.5 klo 19:15 alkaen Kartano TN vastassa HerTo. Kannustusta jälleen kaivataan!

Harri

Ensimmäinen täysi pistepotti kolmossarjassa otettiin heti toisessa pelissä!

Vierasotteluun HooGeetä vastaan lähdettiin pelaamaan torstai iltana voitto mielessä. Voittohan sieltä haettiinkin. Maalit tehtiin jo ensimmäisellä puoliajalla. Bledi tekaisi ensimmäisen jo 3 min. pelin jälkeen ja toisen teki pilkusta Peik jo ennen kuin 20 min oli täynnä. Peli pelattiin vahvasti taistellen loppuun siten, että yhtään maalia ei omiin päästetty! 0-2 vierasvoitto ja nollapeli joukkueelta oli hieno suoritus.

Seuraava koitos on heti sunnuntaina 29pvä, kun vastaan asettuu Regions Cupin toisessa pelissä HePu. Kotikentällä Leppävaarassa TK1:sellä avauspotku klo 18:00. Kaikki mukaan kannustamaan!

Harri

Ensimmäinen peli päättyi 0-2 kotitappioon!

Kotipeliin Leppävaarassa lähdettiin voitto mielessä, kuten aina. Tiedossa oli, että vastaan asettuu heti kova joukkue helsingistä eli PK-35. Pelistä tulikin varsin hyvävauhtinen ja värikäs. Kortteja jaettiin ja enemmistön otti vierasjoukkue.

Ensimmäiselle puoliajalle tulimme 4-4-2 pelijärjestälmällä. Tarkoituksemme oli päästä vastustajan virheiden jälkeen iskemään kovaa ylöspäin ja tehdä tarvittavat maalit. Pääsimmekin välillä hyvin liikkeelle, mutta maaleja ei saatu tehtyä. PK sen sijaan tekaisi yhden. Tauolle mentiin 0-1 tappiolla.

Toiselle puoliajalle tultiin hyvällä asenteella ja samalla peliryhmityksellä. Saimmekin heti alussa hyvän painostusjakson aikaiseksi. Valitettavasti maalia ei saatu tehtyä ja mitä pidemmälle puoliaka eteni, sitä selvemmin vastustajamme otti pelin haltuunsa. Paras maalipaikka saatiin, kun Linus tempasi paristakympistä vapaapotkun, jonka maalivahti vaivoin torjui ylärimaaan. Paluupalloa ei saatu survottua maaliin. 0-2 maali syntyi vastustajan upeasta vapaapotkusta, joka painui yläriman kautta maaliin. Jatkoimme sitkeää yrittämistä, mutta runsaista vaihdoista huolimatta jalka rupesi lopussa olemaan liian raskas eikä tarvittavia maaleja saatu tehtyä.

Tappiosta huolimatta voidaan olla tyytyväisiä joukkueen peliilmeeseen ja taisteluun. Lisää taistelua voi nähdä jo viikon päästä. Vastassa on HooGee. Peli pelataan vieraskentällä Matinkylässä 26.4 klo 20:15 alkaen. Kiitos tämän päivän kannustusjoukoille ja tervetuloa kaikki ensi viikolla jälleen mukaan! Nautitaan yhdessä joukkueemme hyvästä pelistä.

Harri

Ensimmäinen peli pelattu! Tulos 0-7 Regions' cup peli HAlku - FC Espoo/2

Peli pelattiin Järvenpään hienolla tekonurmella iltamyöhään eli klo 21:30 alkaen. Miten peli eteni?

Olimme heti alusta asti kuskin paikalla, olihan tasosero selvä. Maalivahtimme joutui koskemaan palloa ensimmäisen kerran 33 min kohdalla ja se kertoo paljon pelin kulusta. Maaleja teimme tasaiseen tahtiin molemmilla puoliajoilla. Ensimmäisellä puoliajalla maalinteon aloitti Peik, joka maalasi 11 min. kohdalla. Seuraavan teki jälleen Peik, joka laukoi rankkarin varmasri maalin, kun Anton oli kaadettu rangaistupotkun arvoisesti. Kolmannen maalin värkkäsi Tommi 28 min. kohdalla. Tauolle siis 0-3 tilanteessa.

Toiselle puoliajalle tultiin yhden vaihdon siivittämänä, kun Roni tuli Jeren tilalle. Muutimme myöskin puolustusryhmistytä siten, että jätimme kolmen linjan alakertaan. Tästä johtuen pelin hallinta oli vielä selkeämmin meidän joukkueella. Hallinta n. 90% meillä. Toisen piuoliajan ensimmäisen maalin teki Kylmänen Kasperi, joka laukoi takasti alakulmaan n. 20 metrin paikkeilta. Sitten Peik laukoi kolmannen maalinsa hienosti takakulmaan. Pelin hienoimman maalin viimeisteli Niklas hienon kuvion päätteeksi, viimeisen syötön antoi Pousi. Loppunumerot laukoi rankkarista pelaajavalmentaja Roni, joka myös kaadettiin rankkarin arvoisesti tilanteessa.

Peli siis meidän täydellistä hallintaa. Nyt pari viikkoa harjoittelua ja sitten alkaa tosipelit!

Harri

Kolmossarjakausi 2018 käynnistyy osaltamme kotipelillä torstaina 19.4 klo 20:15 Leppävaarassa. Vastassa kivenkova PK-35!

Miten joukkue on koottu tälle kaudelle?

  • Viime kauden joukkueesta pari pelaajaa ei halua jatkaa kolmossarjassa. Kiitämme heitä vielä viime kaudesta ja toivomme, että jatkavat jalkapallon parissa jossain roolissa. Toivotamme heidät myös tervetulleiksi mukaan kannustusjoukkoihimme!
  • Lähtökohta tälle kaudelle on se, että pyritään edelleen pelaamaan ”omilla miehillä” eli pääosin kaikki ovat entisiä FC Espoon pelaajia, joilla vielä palava halu pelata hyvää jalkapalloa hyvässä, mukavassa ja reilussa porukassa. Muutama viime kauden ykkösjoukkueen pelimies on päättänyt siirtyä iloksemme tähän kivikovaan ryhmään. Kauden tähän asti pelatuissa harjoitusotteluissa olemme saaneet nauttia mm. Peikin, Linuksen, Jannen, Teemun, Aaron etc. pelaamisesta. Pelaajia on joukkueessa hyvä määrä, tosin osa pelaajista ei pysty opiskelukiireistä johtuen olemaan mukana koko sarjakautta.

Mikä on joukkueemme tavoite tälle kaudelle!

  • Haluamme jatkaa samalla hyvällä reilulla huumorilla, kuin viime kaudella ja lähdemme voittamaan jokaista peliä! Mikäli olemme kauden päätteeksi kuuden parhaan joukossa, olemme tyytyväisiä.

Ensimmäinen tosipeli on Regions' cup peli 5. 4. 2018 18:30, Pornaisten tekonurmi: HAlku - FC Espoo/2

Kannustusjoukot ovat aina tervetulleita pitämään meteliä kentänlaidalle!

 

2017 uutiset alkaa tästä!

 

KOLMOSEEEEN !!! Selkeä voitto nousukarsintapelissä kotikentällä 4-0

Tammikuussa luvattiin, että joukkueemme on niin kova ja rutinoitunut, että kolmossarjapaikka kyllä hoidetaan ja niinhän me tehtiin.

UPEA SUORITUS! KIITOS ÄIJÄT!

Pukuhuoneeseen asteli tänään iloisia päättäväisiä miehiä aikeena hoitaa homma kotiin. Alkupalaverissa korostettiin sitä, että jatketaan samaa tekemistä, kuin parissa viimeisessä pelissä. Kierrätetään palloa maltilla alhaalla puolelta toiselle ja odotellaan, että paikka aukeaa hyökkäyksille. Pidetään rivit kunnossa, puolustetaan hyvin ja pidetään nolla omassa päässä.

Ensimmäinen puoliaika sujuikin heti alusta asti suunnitellusti. Pidimme palloa hienosti emmekä lainanneet sitä vastustajille. Painostimme jatkuvasti, kierrätimme palloa fiksusti ja pääsimmekin puolittaisiin paikkoihin. 1-0 maali syntyi kuitenkin siitä, kun vastustaja pääsi antamaan kulmapotkun ja me purimme hienosti pallon omalle keskikentälle, jossa Ukkis sai pallon haltuun ja syötti sen ylöspäin Bledille, jatkaen itse vauhdilla kohti maalia. Bledi piti palloa hienosti ja odotti, että pääsi syöttämään Ukkiksen läpi. Ukkis sijoitti pallon upeasti maaliin. 2-0 maali syntyi Stamin antamasta vaparista,  Eero pukkasi pallon maalia kohti, maalivahti torjui vaivoin, pallo putosi Jeren jalkoihin ja hän tökkäsi pelivälineen maaliin. 3-0 maali oli Bledin hienon kuljetuksen päätteeksi tekemä maali kuudentoista paikkeilta. 3-0 siis taukotulos.

Toiselle puoliajalle tultiin päättäväisesti sillä ajatukselle, että omiin ei mene yhtään. Vastustajamme alkoi heti prässäämään ylhäältä hakien hanakasti maalia. Me emme kuitenkaan häkeltyneet vaan pelasimme tarkasti ja pidimme vastustajan poissa maalinteosta. Yksi tuhannen taalan paikka heillä oli, kun Viljami joutui pahan pomppu vaparin torjumaan alhaalta eteensä ja vastustajan hyökkääjä pääsi vitosen sisäpuolelta tykittämään pallon taivaan tuuliin : ) 4-0 maali saatiin tehtyä, kun Sahi sai pidettyä palloa keskialuella ja hienosti odotti, että Bledi pääsi vauhtiin laidalla. Oikea aikainen syöttö ja Bledi nokikkain maalivahdin kanssa ja sehän päättyy maaliin : )

4-0 voitto ja Shamppanjat oli aika korkata. Oli todella mukava seurata näitten miesten työtä läpi kauden. Positiivista tekemistä ja hurttia huumoria sekä voitosta voittoon purjehtimista. Ennen kaikkea hallitua fiksua ja kärsivällistä pelaamista.Tällä porukalla pärjää myös KOLMOSESSA. Seuran ja pelaajien täytyy päättää miten edetään jatkossa. NYT NAATITAAN ja käydään kuun lopussa vielä ansaitulla risteilyllä juhlimassa nousua KOLMOSEEN : ) : )

Kiitos myös omasta ja muitten taustojen puolesta pelaajille ja valmennukselle, että palkitsitte meidät hienoilla paidoilla, arvostamme elettänne kovasti!

Harri

M2 EPS:in kaadossa torstaina 4-0 lukemat kotikentällä!

Revanssi mielessä tultiin torstai iltana pelaamaan Leppävaaraan. Kun oltiin löydetty reitti pukkariin niin päästiin tositoimiin. Tarkoituksemme ei ollut vain voittaa EPS vaan pelata ehjä hyvä 90 minuuttinen, jotta ensiviikolla ollaan varmasti valmiina, kun on karsintapelin aika!

Pelimme lähti heti alusta asti sujumaan kuten oli suunniteltu. Pelasimme kärsivällisesti ja kierrätimme palloa laidalta toiselle ahkerasti. Selvästi oli kaikki pelaajat tajunneet pelin juonen: Pelataan joukkueena ja isketään sitten, kun on paikka. Saimmekin hyvien haastojen ansiosta heti alussa muutaman maukkaan vapaapotkupaikan, joista kahdesta syntyi maali! Ensimmäisen teki topparimme Jere, joka puski Stamin tarkan vapaapotkun maaliin. Toisen survoi maaliin topparimme Fröba, joka latasi ylärimasta kimmonneen puskupallon maaliin. Vaparin antoi jälleen Stam. Ensimmäisellä puoliajalla ei lisämaaleja nähty. Peli oli kuitenkin täysin meidän hallintaa. Erinomainen maalivahtimme Viljami, ei joutunut torjuntatöihin kuin kerran.

Toiselle puoliajalle tultiin jatkamaan ensimmäisen puoliajan hyvää ja kärsivällistä tekemistä. EPS yritti puoliajan alussa prässätä ylhäältä, mutta meidän miehet ei siitä häkeltyneet vaan kerran toisensa jälkeen pelasivat fiksusti Viljamia hyväksi käyttäen ja päästiin prässistä ulos. Teimme toisellakin puoliajalla kaksi maalia. 3-0 maalin laukoi Stam, joka sai pallon kuudentoista tuntumassa itselleen hienon kolmen/neljän pelaajan yhteispelaamisen jälkeen. Kerrassaan mukavaa katseltavaa. 4-0 osuman teki Ville, joka otti hienon pystysyötön haltuunsa vasemmalla kaistalla ja sijoitti pallon pienestä kulmasta varmasti maalin perukoille.

4-0 lopputulos ja millä tavalla. Erittäin hieno kenraaliharjoitus. Pitäkäämme tämä nöyrä työnteon asenne hyvässä muistissa ja myöskin se, että pallo pistetään liikkeelle tarpeeksi nopeasti ja tarkoilla syötöillä. Pieniä asioita, kun vielä parannetaan esim. puskutilanteissa yritetään aina puskea pallo siihen suuntaan, missä on omia pelaajia, jotta päästään tappelemaan "kakkospalloista". Sivurajaheittoihin on myös syytä aina keskittyä huolella, pallo pitää saada oman joukkueen haltuun (tänään sujui erinomaisesti).

Näillä näkymin nousukarsintapeli pelataan ensi keskiviikkona Leppävaarassa. En malta odottaa, haluan jo päästä näkemään erinomaisen M2 joukkueen tosi toimissa.

KAIKKI MUKAAN KANNUSTAMAAN JOUKKUEEMME KOLMOSSARJAAN! kiitos jälleen kannustusporukka hienosti piditti ääntä EPS pelissä.

Harri

Rästiottelu Kasiysi Rocky - FC Espoo M2 0-4

Juhalallinen ilta kyseessä. Odotettavissa oli tiukka paikallisvääntö Laaksolahden samettisella tekonurmella. Toisin kuitenkin kävi! Olimme ylivoimaisia.Jatkoimme siis hyvää tekemistä.

Ensimmäiselle puoliajalle tulimme yhtenäisellä asenteella ja ajatuksena pitää Rockyn pojat poissa maalinteosta. Tarkoituksemme oli kierrättää palloa ja pistää vastustaja juoksemaan ensimmäisellä puoliajalla paljon, jotta voimme toisella puoliajalla "korjata hedelmät". Näin myös tehtiin ja tehtiinpä ensimmäinen maalikin jo parinkymmenen peliminuutin jälkeen. Rockylla oli ensimmäisellä puoliajalla muutaman kerran pallokin hallussa, mutta emme häkeltyneet vaan odotimme rauhassa ja sitten iskimme ja otimme pallon pois.

Toiselle puoliaalle tultiin pienen tauon jälkeena ja otimme heti pelin haltuun, vaikka Rocky yritti prässätä kovaa. Maaleja tehtiin tasaiseen tahtiin ja koko joukkue pelasi sitoutuneesti ja hyvin.Onnistujia oli laajalla rintamalla. Maalin tekijät tänään 0-1 Ile, joka pääsi siirtämään pelivälineen tyhjänä ammottavaan maalin Benin syötöstä. Ben oli ensin hienosti taistellut pallon itselleen sivurajalla. 0-2 pukkasi maaliin takakulmalta Sahi, kun Jere liippasi pallon takakulmalle Stamin hienosti antamasta kulmapotkusta. 0-3 oli loistava yksilö suoritus Nikeltä, joka oli hetkeä aikaisemmin tullut peliin. Nikke ryösti pallon omalla puoliskolla ja purjehti koko kentän läpi karkuun vastustajan puolustukselta ja sijoitti pallon tarkasti maaliin. 0-4 syntyi hienon painostusjakson jälkeen, kun Bledi syötti maalin eteen päätyrajalta ja Severi tökkäsi pallon maaliin. VOITTO siis meille hienoa äijät!

Rehellisyyden nimissä olisimme voineet tehdä tusinan maaleja hieman paremmalla viimeistelyllä. Jätimme kuitenkin muutamana maalin odottamaan torstain EPS peliä :)

Nyt hyvät palauttavat treenit ja sitten EPS kaatoon kotikentällä torstaina.

Harri

VJS vei kärkiottelun ja suoran kolmossarjapaikan 1-0 voitolla!

Pelasimme hyvin, mutta se ei tänään riittänyt.

Juhlapäivänä kokoonnuimme Vantaan Areenalle illansuussa ja ajatuksena oli voittaa kotijoukkue tasapainoisella esityksellä. Saimme vahvistukseksi jälleen Roopen sekä Nummisen ja lisäksi äijistä Bledin sekä A-miehistä Stamin. Meillä siis tarpeeksi pelaajia, jotta voimme voittaa kovan kotijoukkueen.

Ensimmäinen puoliaika pelattiin tasiasissa merkeissä läpi koko neljävitosen, eikä kummallakaan joukkueella ollut oikeastaan yhtään tuhannen taalan maalipaikkaa. Näki selvästi, että kumpikaan joukkue ei halunnut hävitä tätä ottelua. 0-0 taukotulos.

Toiselle puoliajalle lähdimme ajatuksella, että teemme vaikka väkisen tarvittavan voittomaalin. Painostimmekin hienosti heti alusta alkaen. Kävi kuitenkin niin, kuten usein käy, kun haeetaan väkisin voittomaalia. VJS pääsi potkaisemaan pitkän pallon, josta tappelivat meidän toppari ja VJS hyökkääjä, joka voitti tällä kertaa kaksinkamppailun ja laukoi pallon tarkasti alakulmaan. 1-0 oli syntynyt. Jatkoimme maalin tavoittelua. Sitten tuomari otti roolia ja antoi toisen keltaisen meidän hyvin pelanneelle keskikenttämiehelle, joka tunnekuohun vallassa sanoi rumasti, mutta oikeutetusti tuomarille muutaman valitun sanan, koska VJS no 3 törkeällä tavalla iski meidän pelaajaa kädellä naamaan. Tilanne, jota tuomari ei voinut olla näkemättä! Meidän pelaaja suihkuun, joka ratkaisi pelin lopullisesti. Yritimme kyllä mutta VJS pelasi järkevästi emmekä päässeet kuin yhden kerran kunnon maalipaikkaan. Silloin VJS maalivahti otti tärkeän torjunnan kotijoukkueelle. Lopputulos 1-0. ONNEKSI OLKOON VJS olette ansainneet kolmossarjapaikkanne. Meille osoittautui kevätkauden viimeisen pelin "turha tappio" kohtalokkaaksi.

Harmin paikka, että piiristä oli laitettu tuomarikolmikko, joka ei ollut ihan iskussa. Varsinkin päätuomari oli pettymys. Hän salli takaapäin sukille ajamisen, mutta tasaisen kamppailutilanteen vihelsi lähes aina virheeksi. Valitettavasti täytyy myös sanoa, että veti kotiinpäin. Emme kuitenkaan hävinneet tuomarin takia vaan hävisimme, koska emme kyenneet pelaamaan palloa vastustajan maaliin. Katsojia oli loistava määrä, ehkä jopa kolmesataa henkeä. Hienoa, että Vantaalta löytyy jalkapallo henkistä porukkaa. Ei nelossarjassa yleensä näin paljon katsojia käy. ISO kiitos myös meidän uskolliselle FANIPORUKALLE, piditte hienosti ääntä!

Pää pystyyn äijät loistava taistelu : ) Nyt pelataan sarja loppuun ja sitten käymme taistoon kolmossarjaan pääsystä!

Rokataan äijät tänään ja sitten maanantaina jatketaan pelejä.

Harri

Rästiottelu hoidettiin voitollisesti 2-3 KYIF - FC Espoo M2

Joukkue laittoi kuitenkin taustat, fanijoukon ja muut katsojat haukkomaan henkeään!

Tänään oli siis minijuhlat, kun pääsimme pelaamaan maanantai iltana kesken jääneen KYIF koitoksen loput 30min. Hankalaa oli saada joukkue kasaan, koska saimme käyttää vain niitä pelaajia, jotka olivat edellisessä kesken jääneessä ottelussa mukana. Joitakin myönnytyksiä kuitenkin saimme ja maalivahti Roopekin saatiin loppuihin peleihin miesten joukkueesta ja hän suoritti ensiesiintymisen tänään.

Peli lähti meiltä hyvin käyntiin. Arvasimme, että KYIF yrittää ottaa ylhäältä kiinni ja saada meidän 0-1 johtoaseman äkkiä tasoitettua. Pelasimme kuitenkin alussa fiksusti ja liikuttelimme palloa hyvin. Me pidimmekin pääosin palloa ja yritimme vahvasti murtautua maalintekopaikkoihin. Onnistuimmekin tekemään hionon 0-2 osuman, kun palloa liikuteltiin hyökkäyspäässä hienosti siten, että Nikke pääsi läpi ja teki varmalla tavalla maalin. Vähän aikaa eteenpäin ja saimme vapaapotkun n. 20 m paikkeilta ja Eero pamautti pallon muurin yli hienosti maalin. Tilanne 0-3. Sitten innostuimme hyökkäämään ja unohdimme, että puolustaakkin pitää. KYIF pääsi tekemään 1-3 kavennuksen kulmatilanteesta, kun KOLME KYIFfin pelaa oli ihan vapaana taka-alueella ja yksi heistä puski pallon maaliin. Kerta kaikkiaan todella huonoa erikoistilanne pelaamista :(  Jatkoimme peliä edelleen hyökkäys mielessä mutta päästimme KYIFin pelaajan vapaasti syöttämään pitkän pallon täydessä vaudissa olevalle kanssapelaajalleen, joka olikin sitten nokikkain Roopen kanssa ja laittoi pallon maaliin 2-3 tilanne ja 6min jäljellä. Roope oli juuri hieman aiakaisemmin onneksi tehnyt yhden GAMEseiverin, mutta sekään ei ollut herättänyt meidän pelaajia siihen, että nyt täytyy pelata koko joukkueen hyvää peruspeliä eli puolustaa yhdessä ja hyökätä yhdessä. KYIF sai vielä lopussa parista meidän turhaan aiheuttamasta vaparista tilanteita aikaiseksi, mutta loppuvihellyksen soidessa numerot siis 2-3 ja kolme pistettä siis meille! LOISTAVAA ÄIJÄT!

Perjantaina klo 20:00 alkaa Myyrmäki Stadionilla huippujännittävä peli Vantaalla VJS.än vieraana. Voittamalla tuon ottelun olemme lähellä nousua kolmoseen. KAIKKI MUKAAN KANNUSTAMAAN joukkueemme voittoon, yhdessä loistavan faniporukkamme kanssa!

Harri

FC Espoo M2 - EBK II  7-0

Ketsuppipullo pamahti auki ja maaleja syntyi!

Tänään oli jälleen vuorossa juhlapäivä. Juhliin tuli tänään mukaan pitkästä aikaa Pyry ja Eero. Lisäksi meillä kolme junioria mukana ringissä. Miehistä myös Antti Numminen vahvisti joukkuettamme. Ajatuksena tänään pyrkiä ehjään 90 minuuttiseen ja antaa hyvälle maalivahdillemme Artulle nollapeli viimeisessä koitoksessa ennen siirtymistä Englannin sarjoihin.

Ensimmäinen puoliaka alkoi tasaisissa merkeissä, kun EBK pyrki pelaamaan ja yritti vahvasti pysyä meidän tempossa mukana. Näin edettiin aina 22 minuutille asti, jolloin Nikke ajoi hienosti maalin eteen ja otti pallon haltuun ennen maalivahtia, sekä sijoitti pallon nätisti maaliin maalivahdin yli. Jatkoi seurasi, 27 min. kohdalla Tony siirsi pallon maaliin maalivahdin torjuttua pallon hänen ulottuvilleen. Seuraavat kaksi maalia teki sitten Antti vahvojen yksilösuoritusten seurauksena. Maalit syntyivät 29 ja 34 min kohdilla. 4-0 taukotulos.

Toiselle puoliajalle olikin haasteena se, että miten pystytään säilyttämään hyvä tekeminen, kun vastustaja on selkeästi meitä huonompi. Eihän me pystytty ihan tasoamme säilyttämään, mikä on kuitenkin erittäin inhimillistä. Maaleja olisi voitu hieman huolellisemmalla tekemisellä tehdä tusina. Saimme kuitenkin kolme osumaa aikaiseksi toisellakin puoliajalla. Eero purjehti hienosti läpi puolustuksen 87 min. kohdalla ja sijoitti pallon maaliin. 89 min. kohdalla koko ottelun topparina hyvin pelannut juniorimme Berk puski pallon voimalla maaliin. Lisäajalla Ukkis teki vielä Eeron hienosta läpisyötöstä maalin. Lopputulos siis hieno 7-0 voitto.

Kiitos Arttu, pelasit hienon kauden ja teit monta hyvää torjuntaa, kun niitä tarvittiin! Joukkue pelasi tänään koko ottelun hyvällä intensiteetillä ottaen huomioon vastustajan vaatimattoman tason. Joni pelasi parhaan pelinsä, mitä minä olen nähnyt. Pyry oli vahva ja teki näyttäviä nousuja ollessaan pelissä ensimmäisen puoliajan. Hyvä peli siis koko joukkueelta. Hienoa oli myös se, että EBK kyllä yritti minkä osasi ihan loppuun asti.

Nyt pitää löytää hyvä maalivahti loppupeleihin ja jatkaa hyvää pelaamista loput ottelut. Hyvä äijät!

Harri

ps. Menen huomenna äijien peliä katsomaan Saloon. Jos joku haluaa mukaan niin laittaa viestiä 0503889950

FC Espoo M2 - HIK 2-0

Palasimme tasollemme!

Tänään tultiin peliin 13 pelaajan voimin, kuten myös vastustajamme Hangon IK. Tarkoituksemme oli yhden vaatimattoman pelin jälkeen korjata tilanne ja pelata jälleen laadukasta jalkapalloa. Muistissa oli myös kevätkierroksen tiukka vääntö Hangossa.

Ensimmäinen puoliaika antoi jo viitteitä siitä, että olemme palaamassa tasollemme. Pelasimme ajoittaian fiksusti palloa kierrättäen eikä lähdetty heti pystyyn, kun pallo saatiin. Ensimmäinen puoliaika oli kuitenkin aika rikkonainen. Paljon tuli vapareita molemmille puolille. Taukotulos 0-0.

Toiselle puoliskolle tultiin yhden vaihdon saattelemana ja tarkoituksen parantaa omaa tekemistä ja pitää vahvana oman joukkueen peli. Tarkoitus oli myös ampua enemmän, jotta vastustajan maalivahti ei pääsisi helpolla. Näin myös toimittiin heti alusta asti. Otimme pelin haltuun ja rupesimme painostamaan. Maali roikkui pitkään ilmassa ja sitten saimme palkinnon, kun Ben pääsi ampumaan pienestä ruuhkanpoikasesta ja pallo kimposi maalivahdin yli maaliin. Tämän jälkeen olikin Hangon ainoa puolittainen maalipaikka, kun hieman passivoiduimme. Otimme kuitenkin pelin uudestaan haltuun ja peliä pelattiin vastustajan päädyssä. Sitten painostusjakson jälkeen Ben syötti hienosti päätyrajalta takaviistoon juuri peliin tulleelle Pousille, joka tykitti "hallitusti" pelivälineen maaliin maalivahdin kautta. 2-0 ansaittu lopputulos.

Jälleen nähtiin se, että kun tämä joukkue keskittyy pelaamiseen, tuomarille mussuttamisen sijaan, niin peliä on mukava katsella. Kannustusjoukot jaksoivat jälleen pitää hienosti meteliä koko ottelun ajan, kiitos siitä. Kolmoseen tiemme vie :) :)

Harri

FC Honka/2 - FC Espoo M2 1-1

Pisteet tasattiin Tapiolassa :(

Tulin tänään peliin vasta kun ensimmäistä puoliaikaa oli 15 min jäljellä. Tilanne olo 1-0 Hongalle. Katsomo valisti minua, että peli on meidän hallussa. Tämän totesin itsekin hetken kuluttua. Honka ei paljon saanut pelivälinettä lainata vaan me hallitsimme palloa. Hyökkäykset vyöryivät kohti Hongan maalia ja pelasimme fiksusti. Keskikenttä raatoi hienosti. Hetken jo näytti siltä, että maali jää tekemättä ensimmäisellä puoliajalla. Lopussa kuitenkin Tonin tarkka syöttö kapteeni Pasille kuudentoista tuntumaan ja Pasihan se täräytti pallon alakulmaan. Peli vihellettiinkin heti seuraavasta aloituksesta päättyneeksi. 1-1 siis taukotulos.

Tauolta tultiin peliin ja ryhmityksessä oli tehty yksi muutos. Liekkö kopissa juteltu, että tämähän on meijän peli ei tarvii ku marrsia kentälle ja peli on selvä...vai mistä johtui se, että Honka pääsi paljon paremmin mukaan pelirytmiin toisella puoliajalla. Pelimme toisella puoliajalla oli sekavaa. Syötöt syötettiin vauhdissa olevalle pelaajan takapuolelle, palloton pelaaja ei liikkunut kunnolla ennakoiden. Hyökättiin siten, että hyökkääjät hyökkää ja puolustajat puolustaa...Honka tuli toiselle puoliajalle hyvin latautuneena ja selvästi päättäneenä haastaa vahvat FC Espoon Miehet. Lopussa saimme hyvän painostusjakson, kun Ile tuli kentälle ja omalla juonikkaalla tavallaan sai peliimme ryhtiä. Lopputulos kuitenki 1-1 ja Honka juhli tätä kuin voittoa.

Tällä tuloksella varmistettiin se, että VJS pitää voittaa jos pääsemme sinne asti ilman muita pistemenetyksiä. Joukkueemme pystyy niin paljon parempaan peliin! Kaikkien tulee asennoitua jokaiseen peliin, siten kuin vastassa olisi parempi joukkue. Meidän täytyy pelata joukkueena ei erinlaisina yksilöinä. Koko joukkue hyökkää ja puolustaa, muuten tulee pistemenetyksiä myös muille joukkueille. Jokaisen pelaajan tulee myös skarpata omaa perustekemistä, kuka sanoikaan "kahden metrin syöttö ei voi mennä kolme metriä pieleen". Kakkossija varmistaisi kasintapelin, mutta siinä voi käydä miten vain. Nyt pitää ryhdistäytyä ja näyttää lopuissa peleissä, että ansaitsemme paikan kolmosessa!

VIVA M2 Joukkue ja hyvää viikonloppua kaikille!

Harri

FC Espoo - PEF 2-1

Tehtiin pelistä jännä!

Hyvin oli muistissa kevätkierroksen peli Matinkylässä, kun PEFin toppari piti joukkonsa järjestyksessä kovaäänisillä ohjeillaan ja lopulta hänellä jo ääni sortui, kun olimme parempia. Sama homma jatkui nyt meidän kotikentällä Leppävaarassa.

Teimme pelin itsellemme vaikeaksi ensimmäisellä puoliajalla. PEF tuli pelaamaan ajatuksena tehdä meidän pelistä vaikeaa topparinsa kovaäänisellä ohjauksella. He liikkuivat hienosti pakettina puolelta toiselle. Koko puoliajan tuhlasimme kaikki maalipaikat (kaksi kertaa ainoastaan maalivahti esteenä), emmekä saaneet peliä kunnolla kontrolliin, vaikka hallitsimme kyllä peliä. PEF pääsi yhden kerran läpiajoon, mutta maalivahtimme Arttu hoiti tilanteen upealla ulostulolla. Olikohan meidän pelimme hieman lukossa, kun Eero puuttui pelikentältä? Nyt ei ollut selkeää "liideriä" pelaamassa ja se selvästi vaikutti peliimme. Emme pystyneet muuttamaan peliämme kesken puoliajan, vaan piti odottaa tauolle asti ennen muutoksia. 0-0 tilanteessa tauolle.

Toiselle puoliajalle tultiin kahden A-miehen siivittämänä ja pelissä tehtiin hieman taktisia muutoksia. Ei tarvinnut kauaa pelata, kun koko puoliajan hyvin ahertanut Juuso tykitti pallon maaliin Villen keskityksestä, jonka Pousi hienosti päästi menemään Juusolle, kuullessaan Juuson huudon "jätä"...loistavaa yhteistyötä. Toinen maalimme syntyi hetkeä myöhemmin, kun Juuso nosti laidalta tulleen pomppivan pallon hienosti Pasille, joka tykitti pallon maalin alakulmaan. Jälleen hienoa yhteistyötä. Pelimme oli kuitenkin hieman sekavaa ja monien harhasyöttöjen riivaamaa, joista yhdestä PEF pääsi vastaiskuun ja tehtyämme rikkeen kuudentoista tuntumassa PEFin pelaaja laukoi 86 min kohdalla pallon maaliin. PEF sai vielä pari hässäkkää aikaiseksi mutta maalia ei syntynyt. Peli loppui siihen, kun PEFin kovaääninen toppari/kapteeni löi Nikkeä pelitilanteessa ja sai suoran punaisen. 2-1 voitto kotikentällä maistui hyvältä.

Nyt ollaan tilanteessa, että pelaajia rupeaa lähtemään opiskelupaikkakunnilleen. Topi ensimmäisenä jo perjatai aamuna. Nyt onkin tärkeää, että saamme miehistä tai A-joukkueesta peliaikaa tarvitsevia pelaajia mukaan. Näin saamme varmistettua nousun kolmossarjaan.

Forza FC Espoo M2 joukkue,

Harri

FC Espoo - RiRa 6-0

Todella vahvaa pelaamista kotikentällä!

Tänään lähdettiin peliin 17 pelaajan voimin mukana kolme A-miestä. Taktiikkamme oli luotu luottaen omaan vahvaan tekemiseen ja muistaen ensimmäisen RiRa kohtaamisen.

Ensimmäinen puoliaika oli meiltä todellista dominointia. RiRan miehet eivät päässeet meidän kenttäpuoliskolla, kuin satunnaisesti. Pallonhallinta meille about 80-20. Loimme tusinan maalipaikkoja, joista onneksi kaksi johti maaliin. Ensimmäisen runnoi maaliin Nikke, joka sai hyvän syötön päätyrajalta Ileltä, joka puolestaan sai A-mies Elkiltä hyvän syötön pystyjouksuunsa. Toinen maali oli Ilen komea laukaus kuudentoista takaa. Ile seurasi hienosti toisessa allossa meidän hyökkäystä ja sijoitti kylmän viileästi pallon ylänurkkaan. Tauolle 2-0 johdossa.

Toiselle puoliajalle tehtiin heti kolme vaihtoa ja kehiin tulivat A-miehet Jonas ja Ben sekä konkari Ukkis. Tarkoituksemme oli jatkaa edelleen vahvaa tekemistä ja "hoitaa homma kotiin" olimmehan selkeästi parempi joukkue. Alussa kesti hieman päästä vauhtiin, kun uusittu porukka haki hieman tekemisen tahtia. Maalivahtimme Arttu joutuikin tekemään ottelun ainoan todellisen torjunnan, kun vastustajan hyökkääjä livahti maalintekoon. Arttu hoiti homman, kuten hänellä on tapana. Peiliä jatkettiin siitä, otteen siirtyessä jälleen meidän haltuun. Molemmat A- lainapelaajat pelasivat ennakkoluulottomasti ja vahvasti ahertaen ja olivatkin tekemässä toisen puoliajan maaleista kolmea. Jonas laukoi kaksi varmalla tavalla ja Ben survoi yhden. Kiva on varmaan A-miesten tulla tähän porukkaan mukaan pelamaan, kun joukkue pelaa todella hyvää jalkapalloa. Yhden maaleistamme teki Jere, joka laukoi tulisesti vasurilla kuudentoista takaa ylänurkkaan.

Joukkueemme malttaa viisaasti kierrättää palloa alhaalla ja vastustajan prässätessä päästään fiksusti prässin alta pois.On todella mukava olla katsomassa tämänlaista peliä. Tänään siis 6-0 voitto ja maalieromme kasvoi jo +45 (52-7). VJS pitää kuitenkin yllä vielä kovempaa maalitehtailua, joten täytyy vaan jaksaa ottelusta toiseen viedä meidän peliä eteenpäin, jatkaa maalitehtailua ja sitten, kun VJS tulee vastaan niin täytyy pelata jälleen ehjä peli ja ottaa heiltä pisteet.

KOLMOSEEN TIEMME VIE! Kiitos äijät jälleen,

Harri

Nups/Reservi - FC Espoo M2 1-3

Jatkoimme hyvää pelaamista Nummelassa.

Tänään tulimme Nummelaan pelaamaan pitkästä aikaa täydellä miehistöllä. Tarkoituksemme oli ryöstää kolme pistettä Espooseen, hyvällä pelillä. Mukana oli pari pelaajaa miesten joukkueesta ja muutama A-juniorikin hakemassa pelituntumaa.

Ottelu pelattiin suunnitelman mukaan. Hallitsimme palloa nöyrästi ja pyöritimme peliämme alakerran kautta. Pääsimme jatkuvasti hyvin hyökkäysalueelle ja pari maalipaikkaa olikin jo ennen ensimmäistä maaliamme, joka olikin sitten todella komea! Jos videokamerat olisi ollut päällä voisimme lähettää kansainväliseen levitykseen kuukauden maalikisaan klipin! Eero tälläisi sellaisen pommin n. 30 metristä pomppivaan vastapalloon, että Nupsin maalivahti ei ehtinyt liikahtaakkaan, kun pallo kimposi ylärimasta alas ja pomppasi maalin kattoon VAU!!! Peliä jatkettiin edelleen meidän painostuksella ja seuraava maali oli myöskin hieno. Oikealta laidalta annettiin upea keskitys vasemmalle laidalle ja Ville pukkasi pallon kuudentoista sisälle keskelle kenttää josta koko puoliajan todella pirteästi pelannut A-joukkueen pelaaja, Elias Sahi laukoi pallon tarkasti maaliin. Peli jatkui siitä jälleen ja kolmannen maalin teki Pousi, joka pukkasi pallon maaliin Villen hienosta "keskityspuskusta". Nupsin ainokainen syntyi epäonnistuneen alaspäin syötön seurauksena. Maalivahtimme torjui ensimmäisen yrityksen, mutta Nupsin pelaaja oli ensimmäisenä torjunnasta kimmonneessa pallossa kiinni ja siirsi pallon maaliin. Nähtiimpä ottelussa kaksi rankkariakin, joista toisen torjui Nupsin erinomaisesti koko ottelun pelannut maalivahti ja toisen laukoi Nupsin pelaaja ylärimaan ja meidän puolustus siivosi pallon pois.

Upea voitto siis jälleen ja hienoa tekemistä koko joukkueelta. Nikke uurasti keskikentällä yhdessä Eeron kanssa ja äijistä lainalla olleet pelaajat, Kapu ja Numminen, täyttivät hienosti paikkansa. Myös toinen A-juniori Elias Barhaila haastoi rohkeasti isommat vastustajat omalla laidallaan toisella puoliajalla. Kaikki vaihtomiehet esiintyivät pirteästi kentällä. Mukavaa rehellistä kilpailua peliajasta aistittavissa, BRAVO!

Harri

Syyskierroksen ensimmäinen peli 6-0 FC Espoo M2 - EsPa 2

Aloitimme heti vakuuttavalla voitolla ja erinomaisella pelillä. Siirryimme sarjakärkeen!

Tulimme ensimmäiselle puoliajalle uusitulla kokoonpanolla. Maalitykkimme toppari Eero oli siirretty kapteenin nauha käsivarressaan keskikentän pohjalle ja hän hoitikin uuden tontin erinomaisesti, rytmittämällä peliä hienosti. Koko joukkue pelasi ensimmäisen puoliajan tosi viisasti ja maaleja tehtiin tasaiseen tahtiin. Ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin aikana Ile pääsi jo maallintekoon kahdesti. Ensimmäisen maalin Ile teki tyylikkäästi, ottaen Topin tarkan syötön hienosti haltuunsa ja tykitti pallon maaliin :). Toisen maalin Ile tykitti maaliin etukulmasta, Pousin hienosta esityöstä. Kolmannen teki hieman myöhemmin Ville, joka karkasi läpiajoon. Maalivahtimme pääsi suht helpolla työllä ja hoitikin kaikki tilanteet tyylillä.

Toiselle puoliajalle tultiin samalla kokoonpanolla ja tarkoituksena jatkaa samaa vahvaa pelaamista. Näin myös tehtiin. Emme ehkä olleet ihan samalla tasolla kuin ensimmäisellä puoliajalla mutta yhtä paljon maaleja tehtiin. Neljännen maalimme teki jälleen Ville runnoen pelivälineen maaliin maalivahdin torjunnan jälkeen. Viidennen laukaisi maaliin Pousi, Artun erinomaisesta jakelusta. Nikke teki kuudennen aivan upean kuvion päätteksi. Ensin Arttu, joka siis teki ensiesiintymisen joukkueessa tulleen kentälle n. 65min kohdalla, katkaisi vastustajan hyökkäyksen keskikentällä ja lähti nopeasti nostamaan peliä ylöspäin syöttäen täydessä vauhdissa päätyä kohti menossa olleelle Ronille, joka tuli kentälle n. 75 min kohdalla. Roni syötti kovan matalan syötön maalin eteen, josta Nikke siirsi pallon maalin perukoille. Tuli mieleen ajat C-junnuissa! Lopussa maalivahtimme torjui vielä EsPan pelaajan läpiajon, joka oli heidän ainoa maalipaikka ottelussa.

Tänään oli kentällä kaksi eritasoista joukkuetta. Olimme kokoajan askeleen edellä EsPan miehiä. Pelasimme fiksusti ja noudattaen kurinalaisesti sovittua taktiikkaa. Tällä pelillä operatio kolmoseen toteutuu! Ei saa kuitenkaan tuudittautua siihen, että kaikki pelit sujuvat samalla tavalla. Pitää ottaa aina vastuu omasta tontista, kun pelikentälle astelee ja tehdä kaikki asiat sovitun mukaisesti.

Kiitos miehet, oli todella mukavaa olla tänään katsomassa peliä. Kiitos myös noin viidellekymmenelle katsojalle, jotka olitte tulleet nauttimaan pelistä.

Harri

Outo tunne ottelun päätyttyä! TAPPIO :(

Pitihän se tämäkin kokea! Kevätkierroksen päätösottelussa 2-1 lopputulos Espoonlahdessa EPS reservin vieraana... eli tappio!

Tulimme peliin uudella kokoonpanolla, kun muutama runkopelaaja oli eri syistä poissa kokoonpanosta. Saimme A-joukkueelta kolme pelaajaa lainaksi. Tarkoituksemme oli heti alusta näyttää, että olemme parempi joukkue ja tämä peli on meidän.

Ensimmäinen puoliaika sujuikin pääosin suunnitelman mukaan. Ainoa, mikä tökki, oli maalinteko. Saimme kuitenkin 0-1 johtomaalin aikaiseksi erikoistilanteesta, kun Pasi antoi tarkan kulmapotkun takatolpalle ja Nikke puski pallon verkon perukoille. Lisääkin maalipaikkoja luotiin, mutta maaleja ei saatu aikaiseksi. EPSllä ei ollut yhtään maalipaikkaa, joten tauolle mentiin 0-1 tilanteessa.

Toiselle puoliajalle tultiin sitten tarkoituksena jatkaa vahvaa tekemistä ja tehdä muutama lisämaali. Alku olikin lupaavaa. Hallitsimme peliä ja saimme monta maalipaikkaa ja täräyttipä Janne todellisen pomminkin ylärimaan, mutta siitäkään pallo ei pompannut maaliin, vaan takaisin kentälle. Sitten epäonni iski. Ensin kapteenimme Pasi telottiin pelikyvyttömäksi ja vähän ajan päästä Nikkekin joutui jättämään kentän tällin seurauksena. Vaihtomiehiä kehiin. Tilanne oli kuitenkin se, että moni pelaaja joutui pelaamaan oudolla paikalla vierellään pelaajia, jotka eivät olleetkaan täysin tuttuja. EPS pääsikin hyödyntämään tilanteen, kun eivät luovuttaneet vaan jaksoivat yrittää. Ensin heiltä pääsi mies osittain karkuun ja sai tehtyä maalin. Sitten rupesimme vimmatusti jahtaamaan voittomaalia. Seurauksena oli, että puolustuksemme oli sekaisin ja EPS pelaaja pääsi karkuun ja teki varman maalin ohi meidän maalivahdin. Lopputulos siis 2-1. Onnea EPS.

Pelissä kävi juuri se, mitä usein käy eli jos ei tee selkeistä maalipaikoista maalia, niin vastustaja tulee ja tekee. Ei EPSllä ollut kuin nuo kaksi maalipaikkaa!

Nyt kesäloman viettoon ja kohottamaan pelikunto sellaiselle tasolle, että syksyn pelit hoidetaan helposti ilman tappioita. Kaikki vastustajat tulevat olemaan syksyllä selkeästi vaikeampia, koska janoavat meidän "päänahkaa" ja tietävät jo, miten me pelaamme.

Hyvää kesälomaa kaikille tasapuolisesti ja erityiskiitos fanikatsomolle tästäkin päivästä. Hienoa kannustamista!

Harri

M2 on nyt YKKÖNEN

FC Espoo M2 - VJS 2-1

Tänään 4.divisioonan kärkiottelussa kohtasivat kaksi puhtaan pelin joukkuetta. Oletuksenamme oli, että vastaan tulee pelaava vahva joukkue. Jouduimme osittain pettymään, olimme selkeästi parempi joukkue.

Ensimmäisellä puoliajalla otimme heti kuskin paikan ja rupesimme vyöryttämään hyökkäyksiä kohti VJS maalia. Kerran toisensa jälkeen pääsimme lähelle maalia ja 13min. kohdalla Sorsa heitti hienosti sivurajan vastustajan päätyä kohti ja Nikke kävi syöttämässä takaviistoon, mistä Pasilla oli helppo työ siirtää pallo maaliin. 1-0 oli syntynyt! Jatkoimme edelleen hyvää pelaamista. Kesken meidän painostusta pääsi kuitenkin vastustajan laitalinkki myötätuulen avustuksella puolittain irti ja täräytti todella komean maalin meidän maalin sivuverkkoon. Tästä meidän peli hieman häiriintyi ja pelitapahtumat tasoittuivat. Maalivahtimme ei joutunut kuitenkaan torjumaan kertaakaan ensimmäisellä puoliajalla! 1-1 taukotilanne.

Toiselle puoliajalle pääsimme pelaamaan myötätuuleen ja se selkensi vielä joukkueittemme tasoeroa. Meillä oli peli hallussa, mutta hermojen hallinta oli koetuksella. Pelin tuomari oli todella epäjohdonmukainen, mikä on pahinta mitä pelissä voi tapahtua, kun pelaajat eivät tiedä mistä tulee vapari tai kortti ja mistä ei. Onneksi tuomari oli kuitenkin tasapuolisesti epäjohdonmukainen. Saipahan VJS pelaaja lopussa vielä punaisen kortin (mistähän sekin tuli) ja sitten pääsimme tosissaan vyöryttämään peliämme kohti VJS maalia. Oikeutettua johto/voittomaaliamme saimme kuitenkin odottaa ihan kalkkiviivalle asti. Nikke toi pallon laidan kautta vahvasti ylös ja syötti pallon maalin eteen ja "super sub" Ile toimitti pallon maaliin. 2-1 lukemat ja siihen myös peli loppui.

Kaiken kaikkiaan hienoa tekemistä meiltä tuomarityöskentelystä huolimatta. Maalivahtimme pääsi helpolla ja ainoan toisen puoliajan VJS tilanteen torjui Eero varmalla tavalla. Nyt olemme kuskin paikalla sarjassa. Tulee kuitenkin muistaa, että yhtään ottelua ei voi ottaa kevyesti vaan koko kausi täytyy vetää pelkillä voitoilla, koska VJS tuskin häviää yhtään matsia tässä sarjassa, olihan se kuitenkin selvästi pahin vastustajamme tähän asti.

Nyt naatitaan sarjajohdosta :)

Harri

FC Espoo M2 - Kasiysi Rocky 3-0

Ensimmäinen kova vastus oli tänään vastassa? Oletuksenamme oli, että nyt tulee vahva pelaava joukkue vastaan, koska taistelemme heidän kanssa sarjan kärkipaikoista. Toisin kävi. Olimme ylivoimaisia! Emme antaneet palloa vastustajalle, kuin ajoittain.

Ensimmäinen puoliaika oli meiltä todella hyvää pelaamista, ehkäpä kauden parasta. Pidimme palloa viisaasti syötellen ja juoksutimme vastustajaa mielin määrin. Välillä yritimme murtautua maalipaikoille, mutta vastustajan maalivahti oli hyvä ja jatkuvasti hereillä. 1-0 maali syntyi vahvan karvauspelin tuloksena, maalintekijänä Pousi. Jatkoimme koko puoliajan loppuun vahvaa pelaamistamme ja hallintaprosenttimme oli suunnilleen 70/30. Tauolle siis 1-0 johdossa.

Toiselle puoliajalla tulimme ajatuksella, että Kasiysi Rocky yrittää vahvalla pelaamiselle saada meidät pulaan. Toisin kävi, peli oli alussa lähes kävelyvauhtista. Sitten vastustaja yritti välillä prässätä kovaa ja saada meidät tekemään virheitä. Me emme niitä tehneet vaan jatkoimme omaa varmaa pelaamista. Rockyläiset joutuivat rikkomaan paljon ja sen seurauksena heille tulikin lukuisten keltaisten korttien lisäksi yksi punainen ja meidän hommaamme helpottui huomattavasti. Teimme sitten kaksi maalia lisää. Toinen oli Tonin vahva ylösnousu, pallo takanurkkaan ja toinen oli erikoistilanne maali viimeistelijänä Sorsa. Viimeistä maaliamme edelsi vastustajan tukattoman pelaajan törkeä temppu. Laitapakkimme Pyry oli harhauttamassa häntä (about kymmennen kerran), kun pallo ohittaa kyseisen pelaajan hän kampittaa tahallisesti Pyryn. Selvä suoran punaisen paikka, koska yritti tahallaan vahingoittaa vastustajaa (sai vain keltaisen). Tällainen ei kuulu jalkapalloon! Jos vastustaja on parempi, NIELE se kuin mies äläkä vahingoita ketään! Raukkamainen teko, onneksi Pyry ei loukkaantunut.

Kaiken kaikkiaan loistavaa tekemistä M2 joukkue, hyvällä polulla kuljetaan. Kevätkierroksen kovin koitos onkin ensi tiistaina 17:45 Keski-Espoon kentällä. Vastassa VJS. KAIKKI MUKAAN KANNUSTAMAAN JOUKKUEEMME VOITTOON!

Harri

EBK 2 - FC Espoo M2 0-5

Perjantai illan huumaa Keski-Espoon tekonumella : ). Viime viikonlopun etelän pelireissulta oli kotiuduttu ja hyvin oli jälleen latauduttu, kun vastaan asettui EBK 2. Joukkueen pelimiehiä oli joukkueellinen kentän laidalla katsomassa peliä. Poissaolojen syyt olivat moninaiset; polvivaivat, käsipaketissa, flunssa podettiin, edellisen illan kova tyhjennysharjoitus oli vienyt mehut, ym.

Peliin lähdettiin kuitenkin riittävällä määrällä pelaajia, kun saatiin A-joukkueelta avuksi kolme miestä. Heti alusta rupesimme viemään pelitapahtumia ja ensimmäisen viidentoista minuutin aikana tehtiin jo kolme maalia. Peliä jatkettiin kokopuoliajan meidän komennossa. Neljäs maalikin tehtiin vielä ja tauolle mentiin 4-0 tilanteessa.

Toisen puoliajan alkuun tehtiin heti kaksi vaihtoa ja loput kaksi vaihtoa tehtiin n. 60 min kohdilla. Toinenkin puoliaika oli selkeästi meidän hallintaa. Katsomossa vastustajan kannattajan tyttöystävä pelkisti pelin kulun osuvasti "ihan kuin meillä olisi yksi pelaaja vähemmän kentällä". Maali saatiin toisellakin puoliajalla aikaiseksi, joten lopputulos siis tyydyttävä 5-0.

Paljon enmmän maaleja olisi ehkä tehty, jos palloa olisi viety vahvemmin laitojen kautta ja sieltä toimitettu maalille. Sorruimme yrittämään "pikkunättiä" keskeltä hyökkäämistä, ilmeisesti tarkoituksena kuljettaa pallo maaliin, koska laukauksiakaan ei saatu oikein aikaiseksi. Varma viiden maalin voitto kuitenkin ja kolme pistettä kotiin. Taisipa olla viisi eri maalintekijää. Hienoa suorittamista!

Olemme edelleen sarjakärjessä VJS kanssa. Seuraavaksi edessä onkin tulossa vastaan kevätkierroksen kovimmat joukkueet. Ensin sarjakolmonen Kasiysi Rocky 15.6 klo 20:15 Leppävaarassa ja sitten meidän kanssa tällä hetkellä tasapisteissä oleva sarjajohtaja VJS 20.6 klo 17:45 alkaen Keski-Espoon tekonurmella. Viimeinen pelimme kevätkierroksella on sitten sarjanelosta vastaan Espoonlahdessa 29.6 klo 18:15 alkaen. Vastaan asettuu siis EPS/reservi. Tämän jälkeen on projekti M2 kolmoseen välitilinpäätöksen paikka. Elämme siis jännittäviä viikkoja tulos mielessä. Pidetään peli kasassa ja uskotaan omaan laadukkaaseen tekemiseen, niin hyvä työ palkitaan.

Forza FC Espoo M2

Harri

FC HIK - FC Espoo M2 1-2

Nyt oli kyseessä vieraspelimatka etelän lämpöön. Vastaan asettui kivenkova hankolaisjoukkue. Ottelusta tulikin todella tasianen vääntö ainakin numeroiden mukaan. Hankolaiset saivat johtomaalin tehtyä ensimmäisellä puoliajalla. Tasoitimme onneksi nopeasti kapteeni Pasin toimesta, joka sai upean syötön Villeltä. Puoliajan viettoon siis 1-1 tilanteessa.

Toiselle puoliskolle tultiin ajatuksella ottaa pisteet kotiin. Näin kävikin, vaikka tiukille se meni. Saimme rankkarin aivan pelin lopussa yliajalla. Rankkarin ampui maaliin varmasti Eero. Riemastuttava voitto siis meille. Osa porukasta jäikin Hankoon juhlimaan voittoa!

Hienoa Äijät, vahvoja ollaan, kun voitetaan väkisin!

Harri

4-1 Kotivoitto nelossarjan Derbyssä!

Tänään astelimme kotikentälle kauden ennätysyleisön edessä, ajatuksena antaa rakkaalle vihollisellemme Hongalle kunnolla kuonoon, hyvän peliesityksen saattelemana.

Katsojia oli saapunut paikalle huikea määrä. Kisamakkaraa oli tarjolla sadalle ensimmäiselle ja makkarat loppuivat kesken. Eli melkein sata katsojaa oli paikalla!

Ottelussa me myös näytimme, että tämä joukkue, joka on laittanut tähtäimeksi kolmossarjaan nousun, ei aio helpolla hävitä kenellekkään. Vaikka alussa pelimme ei ollut ihan sitä parasta, teimme 1-0 johtomaalin Antti viimeistelijänä. Päästyämme johtoon annoimme Hongan tasoittaa :) ennen kuin Toni päästettiin irti jahän tekaisi sitten kaksi maalia putkeen. Ylivoimaisen voittomme viimeisteli B-juniori Matti. 4-1 lopputulos.

HIENOA Äijät! Kiitos mahtavalle porukalle, sarjan kärkipaikka on haarukassa! Seuraava peli onkin vieraspeli Hangossa 2.6., joten kaikki kohti Hankoa ja kannustamaan M2 joukkue jälleen voittoon.

Harri

PEF - FC Espoo M2 0-5 lopputulos!

Lähdimme Matinkylään vieraspelimatkalle keskiviikko iltana ajatuksena ottaa kovalta vastustajalta kolme pistettä kotiin. Odotettavissa oli kova peli olihan PEF neljäntenä sarjataulukossa vain kolme pistettä meidän perässä. Toisin kävi! Me olimme ylivoimaisia. Vastustajalla ei ollut käytännössä yhtään todellista maalipaikkaa eli puolutus toimi todella hyvin koko ottelun ajan. Olimme kaivaneet esiin salaisen aseemme eli Ukkis teki ensiesiintymisen keskikentällä ja maaliin saimme lainaksi A-miehistä Miksun.

Ensimmäinen puoliaika alkoi tunnustellen. Saimme kuitenkin nopeasti pelijuonesta kiinni ja ensimmäinen maalimme syntyi kulmatilanteesta. Maalintekijänä meidän maalitykkimme eli toppari Eero. Peliä jatkettiin meidän hallitessa tilannetta ja PEFin pelaajan pelatessa palloa kädellään rangaistusalueella saimme rankkarin ja sen tykitti maalin perukoille kukas muukaan kuin Eero. Puoliajan lopussa Ukkis ja vastustajan pelaaja tekivät tuttavuutta poskiläpsyillä. Molemmat saivat keltaisen ja vastustajan pelaajalle se oli toinen, joka tarkoitti sitä, että hän pääsi suihkuun punaisen kortin saattelemana.

Toiselle puoliajalle tultiin päättäväisesti ja tehtiinkin heti aluksi 3-0 maali ja sitten vähän ajan päästä 4-0. 5-0 maalin tykitti maalivahtimme Arttu, joka pelasi loppupelin kärjessä loukkantumisen takia. 5-0 lopputuloa siis ja hyvällä pelillä. Vaihdot piristivät jälleen peliämme ja kaikki pääsivät peliin mukaan. OPERAATIO KOLMOSEEN on siis edelleen aikataulussa. Maalieromme 20-1! Hienoa äijät!

Harri

Jälleen riemukas voitto kotikentällä 4-0 FC Espoo M2 - KYIF

Nyt oli valmistautuminen selvästi terävämpää, kuin edellisessä pelissä. Peliin lähdettiinkin ajatuksella pelata omaa peliä ja seurata miten vastustaja pelaa. Tehdään sitten tarvittavat muutokset pelin edetessä.

Ensimmäinen puoliaika alkoi kuten edellinen peli eli syötöt karkailivat hieman, kun ei maltettu olla tarkkana omissa suorituksissa. KYIFillä oli pelin alkuvaihessa näennäinen hallinta, mutta eipä heillä kunnollisia maalipaikkoja ollut. Saimme pelin edetessä paremmin kiinni pelijuonesta ja ensimmäisellä puoliajalla tehtiin kaksi maalia KYIFin verkkoon. Molemmat merkittiin toppari Eerolle ja tehtiin erikoistilanteiden jälkeen, vaikka ensimmäinen taisi mennä puolustajan jalasta maaliin. Teimme myös ryhmitysmuutoksen kesken pelin siirryimme 4-4-2 muodosta 4-4-1-1 käyttöön, jotta saimme paremman otteen KYIFin taitavimman pelaajan eli kapteenin otteista. Onnistuimme hyvin.

Toiselle puoliajalle tultiin ajatuksella pitää nolla omassa päässä ja tehdään sitten lisämaaleja jos tilanteita siunaantuu. Saimmekin kaksi maalia jälleen aikaiseksi. Toisen teki jälleen Eero kulmatilanteesta ja toisen pukkasi hienosti vaihdosta tullut Vesa, myöskin toppari. Vesan maaliin antoi vaparista upean tarkan syötön Ville.

Kaiken kaikkiaan hallitsimme jälleen peliä, vaikka vastustaja kyllä yritti kovasti. Maalivahtimme Arttu koppasi kaikki maalille asti tulleet laukaukset ja tuli aina hienosti vastaan, jos vastustaja yritti pitkillä palloilla päästä maalintekoon. Hieno peli siis koko joukkueelta ja jälleen nollapeli. Kohti kolmosta vie joukkueen tie! "Joukkueen paras" oli tällä kertaa huoltaja Tapsa, joka sai joukkueelta kiitoslahjan hienosta työstä ja sitoutumisesta joukkueen tekemisiin.

Harri

Kolmas voitto putkeen 1-5 RIRA-FC Espoo M2

Keskiviikkona Vantaan stadionilla pelattiin kolmas pelimme. Ensimmäisellä puoliajalla oltiin selkeästi vielä vapputunnelmissa. Pelimme oli hidasta ja syötöt karkailivat omille teilleen tai vastustajalle. Saimme kuitenkin 1-0 johtomaalin aikaiseksi. Rira pääsi kuitenkin tasoittamaan pelin ja 1-1 olikin puoliaikatulos.

Toiselle puoliajalla tultiin oikealla asenteella ja otimme pelin haltuun. Maaleja tehtiin tasaiseen tahtiin ja lopputulos olikin 1-5 voitto meille. Nälkäisinä maalintekijä oli Ville, joka teki kauden ensimmäisen hattutempun. Ottelu ratkesi siihen, että meidän joukkue oli selvästi teknisempi ja paremmassa kunnossa kuin vastustaja. Kaikki pelaajat pääsivät vaihdosta kentälle ja piristivät myös pelaamistamme.

Tästä on hyvä jatkaa. Pitää kuitenkin muistaa, että ei ole varaa ajatella ennen peliä, että peli on jo ratkennut. Huonolla valmistautumisella on aina seurauksia. Otetaan seuraavaan peliin heti alusta asti tosissaan tekemisen meininki!

Kiitos jälleen FC Espoo Fun Club. Kannustuksenne kuului hyvin!

Harri

Voittoputki sai jatkoa! 2-0 voitto Nupsia vastaan kotikentällä Leppävaarassa.

Torstai illan juhlan eli pelipäivän koittaessa lähdimme Nupsin kaatoon ja nauttimaan jälleen pelaamisesta. Tiedossa oli, että Nups on astetta parempi nippu pelimiehiä, kuin oli ensimmäisessä pelissä vastassa. Ajatuksemme oli kuitenkin se, että toteutamme omaa taktiikkaa emmekä anna Nupsin liikaa sotkea meidän pelaamista.

Ensimmäinen puoliaika jo osoitti, että kentällä oli kaksi joukkuetta, jotka molemmat halusivat pelata hyvää jalkapalloa. Peli olikin kokonaisuudessaan erittäin hyvää pelaamista molemmilta joukkueilta. Kotijoukkue sai kuitenkin aikaiseksi vaarallisemmat tilanteet ja meidän maalivahti pääsi suht koht helpolla. Ensimmäisen puoliajan lopputulos 0-0.

Toiselle puoliajalla tulimme sillä ajatuksella, että saamme kyllä tarvittavat maalipaikat aikaiseksi, jos vaan jatkamme järkevää prässäävää pelaamistamme. Näin myös kävi. Toisella puoliajalla kärkipelaajamme Tony, joka teki vahvasti töitä koko kentälläoloaikansa, karvasi hienosti pallon ja syötti rangaistualueella kapteeni Pasille, joka järkevästi sijoitti pallon maaliin. Peliä jatkettiin siitä eteenpäin meidän vahvalla otteella ja Niken rynniessä pallon kanssa rangaistusalueelle, vastustajan puolustaja kamppasi hänet pilkun arvoisesti. Toinen luottotoppareistamme Eero ampui rankkarin varmasti verkon perukoille. Peliä jatkettiin loppuun asti meidän hallitessa pelitapahtumia. Kaikki vaihdot piristivät jälleen pelaamistamme, mikä onkin tietenkin vaihtojen tarkoitus. 2-0 lopputulos : )

Kolmossarjapaikan metsästys sai siis toisen täyden pistepotin. Mainiota katseltavaa kotijoukkueen peli. Topparikaksikkomme on tosi vahva ja koko joukkue toteuttaa yhdessä sovittua taktiikkaa nöyrästi. Pelaajat auttavat toisiaan ja ohjaavat tilanteita hienosti kentällä.

Katsojia torstai-iltana tosi mukavasti paikalla, kiitos teille! FC Espoo Fan Club jälleen paikalla kannustamassa, hienoa futiskulttuuria. Seuraava pelimme on 3.5 klo 20:30 Myyrmäen stadionilla. Tervetuloa kaikki katsomaan huippujoukkueen huippupelaamista.

Harri

Tästä se lähtee! 0 - 4 Espa2 - FC Espoo M2

M2-Joukkue aloitti tänään taipaleensa kohti kolmossarjatasoa matinkylän tekonurmella. Vastassa oli toinen kakkosjoukkue eli Espa2. Tämä huikea paikallispeli pelattiin peribrittiläisessä säässä eli oli kova tuuli, kylmä ja satoi koko ottelun ajan. Joukkueemme oli kuitenkin hyvin harjoitellut ja perusteellisesti latautunut tähän kauden ensimmäiseen otteluun. Pukuhuoneessa aisti jo ennen ottelua, että siellä oli vain pelimiehiä, jotka olivat tulleet nauttimaan ja taistelemaan paikallisvastustajaa vastaan tarkoituksenaan ryöstää kolme pistettä pelistä kotiin vietäväksi.

Ensimmäinen puoliaika alkoi heti meidän hallinnalla ja jo kahden minuutin pelin jälkeen pääsimme tekemään ensimmäisen maalin, kun kapteenimme Pasi pääsi tykittämään pallon hienon kuvion päätteeksi maaliin. Jatkoimme vahvaa pelaamista ja pian syntyi toinen maali hienon ennaltasovitun kulmapotkukuvion päätteeksi tekijänä Pousi. Jakson kolmannen maalin ampui kärkipelaajamme Tony, joka livahti läpiajoon.

Toiselle puoliajalle tultiin kahden vaihdon saattelemana ja tarkoituksena jatkaa omaa hyvää peliä. Hallitsimme totaalisesti toista puoliaikaa. Espa ei montaa kertaa päässyt ylittämään keskirajaa. Maalipaikkojen laskemisen jouduimme lopettamaan vaihtopenkillä kymmennen kerran jälkeen. Lisävaihtoja tehtiin siten, että kaikki mukan olleet saivat peliaikaa. Ihan lopussa saimme vielä neljännen maalin aikaiseksi, kun Ile tuikkasi pallon maaliin.

Ottelun paras pelaaja oli Espan maalivahti, joka torjui paljon. Tosin taisi olla niin, että teimme hänestä hyvän omalla viimeistelyn vaatimattomuudella. Loistava aloitus kuitenkin tälle joukkueelle. Muistaessamme liikuttaa palloa paljon on pelimme nautittavaa katseltavaa. HIENOA TEKEMISTÄ, KIITOS!

Kiitos kannattajat TE olette parhaita.

Harri