Huoltaja - ja pelinohjaajakoulutukset

Pelinohjaajakoulutus keväälle 2021 odottaa tietoa SPL puolelta, milloin kokousrajoitukset sen sallii järjestää  

 

 

 

Tiedoksi FC Espoon tuomarit

Tuomaritoiminta Helsinki Cup:

Helsinki Cupin tuomaritoiminnasta vastaa Helsingin Erotuomarikerho. Vuosittain turnaukseen palkataan yli 200 tuomaria ja pelinohjaajaa.

Turnauksessa pelataan valtava määrä otteluita, joten myös tuomareita tarvitaan lukuisia. Tästä syystä myös kokemattomammat tuomarit ovat erittäin tervetulleita.

Haemme kesän aikana kaikentasoisia tuomareita, pelinohjaajista korkeampien tasojen viheltäjiin. Vaatimuksena on erotuomari- tai pelinohjaajakurssi. Erityisesti tarvetta on ison kentän erotuomareille sekä pelinohjaajille.

Helsinki Cupiin osallistuminen pelaajana on tunnetusti ainutlaatuinen ja hauska kokemus. Samaa voidaan sanoa myös tuomareiden osalta. Turnaus tarjoaa ison nuorisoturnauksen tunnelman maailman parhaan urheilulajin parissa. Toiset osallistuvat turnaukseen päivittäin useiden pelien verran, kun taas toiset käyvät viheltämässä vähemmän vaikka töidensä vuoksi. Tehtäviä voidaan tarjota melko joustavasti omien aikarajoitusten puitteissa.

https://helsinkicup.fi/turnausinfo/toihin-helsinki-cupiin/

Lisätiedot:

helsinkicup@helsinkicup.fi
Tuomarirekrytointi avautuu keväällä (touko-kesäkuun vaihteessa) 2021.

 

 

Ennakkotehtävät pelinohjaajakoulutukseen:


Tämä tehtävä tarkastetaan kurssilla! Vastaa jokaiseen kysymykseen huolellisesti! 
Älä lähetä vastauksia sähköpostilla vaan ota mukaan kurssille!

Vinkkejä ja oikeita vastauksia voi etsiä mm: http://www.leppavaaranpallo.com/ikaluokat/pelinohjaajat/ohjeet-ja-saannot/

1. Voiko pallo osua käteen niin, ettei tuomarin/pelinohjaajan kuulu reagoida siihen? Jos voi, niin miten?

2. Erään joukkueen vanhemmat huutavat 11-vuotiaiden pelissä asiattomia kommentteja vastustajalle ja pelinohjaajalle. Voiko ottelua tuomitseva pelinohjaaja poistaa vanhemmat kentän laidalta? Miksi?

3. Puolustaja potkaisee vapaapotkun rangaistusalueen ulkopuolelta omalle maalivahdilleen, joka ei huomaa tätä vaan pallo menee suoraan maaliin. Miten peliä jatketaan? Miksi?

4. Pallo on vierimässä kohti toisen joukkueen maalia, kun maaliviivalla seisova puolustavan joukkueen pelaaja ottaa pallon käsiinsä ennen kuin pallo on mennyt maaliin. Miten peliä jatketaan? Muut pelinohjaajan toimenpiteet tilanteessa?

5. Joukkue X tekee maalin. Katkaistuaan pelin pelinohjaaja huomaa, että puolustavalla joukkueella on liikaa pelaajia kentällä. Miten peliä jatketaan? Miksi?

 

 

 

 

Kouluttajana toimii FC Espoon kumppanina toimiva fysio ja fysiikkavalmentajana Eero Isotalo.

 

 

 

FC Espoon ja sen koko seurayhteisön yhteinen pelinohjaajakoulutus

Seuraava koulutus pyritään järjestämään elokuun aikana, aika vahvistetaan heti kun EEK pystyy vahvistamaan koulutuksen ajankohdan