Sarja: Kakkonen
Aika: 2.10.2022 klo 13:00
Paikka: Kaurialan nurmi
Tulos: 3—0 (2—0)

Härmälle oli jäänyt Espoon-vierailusta kana kynittäväksi kauden päätöspeliin. Ja kotijoukkue tulikin Kaurialan märälle, liukkaalle nurmikentälle ryminällä. FC Espoon hyökkäykseenkäynnistykset takeltelivat. Syöttöjä ei saatu omille, ja kosketukset olivat louhikkoisia. Pallosta potkittiin suorastaan ohi ja pomput kimpoilivat yli Espoon pelaajien. Härmä puolestaan oli sananmukaisesti kotonaan näissä oloissa. Pallo pysyi hallussa kovassa menossa ja kimmokkeisiin sijoituttiin oikein.

Ensimmäinen maali nähtiin 17. minuutilla Espoon näennäisesti hallittua palloa ja Härmän tehtyä vaarallisia vastahyökkäyksiä. Kotijoukkueen harmittomanoloinen laitajuoksu päättyikin ohitukseen ja matalaan keskitykseen maalin edustalle, mistä hyökkääjä sai pistää varmasti 1—0-johtomaalin.

FC Espoo reagoi Härmän korkeaan linjaan nostamalla palloja linjan taakse, mutta ne suuntautuivat liian keskelle ja ajautuivat korkealla pelanneelle maalivahdille. Härmä hassasi useamman namupaikan, kunnes puoliajan lopuksi Härmän kärkipelaaja sai vaikean syötön täyteen vauhtiin. Hän hallitsi pallon taitavasti ja murtautui Espoon pakkikaksikon keskitse läpiajoon. Tanja Jaakola sai ison palan sijoituksesta mutta pallo jatkoi kuitenkin maalin sisään. Näin tauolle lähdettiin Härmän 2—0-johdossa.

Toinen puoliaika oli tasaisempaa peliä, mutta edelleen FC Espoo hävisi kaksinkamppailuja. FC Espoo sai loistavan tilanteen 57. minuutilla, kun Johanna Rågback ja Sara Jaatinen pelasivat pallon Olivia Koskelalle boksiin. Valitettavasti pallo ei kesyyntynyt hyvässä paikassa riittävän nopeasti, joten Härmän puolustaja ehti blokkaamaan vedon. 83. minuutilla Koskela pääsi läpiajoon, mutta maalivahti tuli oikea-aikaisesti vastaan ja esti maalinteon. Lopulta 90. minuutilla Härmä hyökkäsi kolmella kahta vastaan. Veto kaukaa laidalta osui tarkasti takakulmaan. Näin Härmä voitti ansaitusti 3—0.