Sarja: Kakkonen
Aika: 14.5.2022 klo 13:00
Paikka: Raunistulan tekonurmi
Tulos: 1—1 (1—1)

TuWe kohdattiin puolipilvisessä, myöhäiskeväisessä säässä. Peli alkoi hermostuneesti FC Espoon pallonhallinnalla kotijoukkueen kytätessä virhettä, johon voisi iskeä. Espoon peli alkoi sujua, ja pian saatiin pari lupaavaa maalipaikkaakin. Sitten 11. minuutilla Sara Jaatinen otti tyhjät pois ja syötti Liisa Merisalulle laitaan. Merisalun veto kilpistyi puolustukseen, mutta hän jatkoi pallon maalin edustalle, mistä Tessa Tuomela yritti viimeistelyä. Pallo ajautuikin viereen avopaikkaan Olivia Koskelalle, joka ujutti pallon maalivahdin kainalon alta sisään vieden FC Espoon 0—1-johtoon.

Pelin kontrolli siirtyi selkeämmin FC Espoolle. Kotijoukkuetta häiritsi voimakas myötätuuli, joka vieritti pystysyötöt nopealla kentällä vääjäämättä kärkipelaajien tavoittamattomiin. TuWen puolustus kuitenkin esti tehokkaasti Espoota pääsemästä hyviin maalipaikkoihin. Kun 45 minuuttia oli jo pelattu, Merisalu pääsi kuitenkin murtautumaan lupaavasti. Veto kuitenkin jäi puolustukseen, ja TuWe pääsi nopeaan vastahyökkäykseen, josta seurasi kulmapotku. Tuomari antoi kellon käydä, eivätkä turkulaiset jättäneet tarjottua tilaisuutta käyttämättä. Kulmapotku tuli rangaistusalueen rajalle, mistä TuWe-pelaaja veti pallon päin Tanja Jaakolaa. Maalinedusruuhkassa oli kuitenkin toinen turkulainen, joka ohjasi pallon kantapäällä maaliin tasoittaen näin tilanteeksi 1—1.

TuWe aloitti toisen puoliajan vahvasti. Minuutin pelin jälkeen FC Espoon purku harhautui yli oman päätyrajan, ja seuranneesta kulmapotkusta kotijoukkue puski pallon Espoon maalin ylärimaan. TuWen paine jatkui varttitunnin, minkä jälkeen peli tasoittui ja kotijoukkue osoitti selviä uupumisen merkkejä. 76. minuutilla FC Espoo sai kulmapotkun. Pauliina Niveri pääsi pukkaamaan etutolpalta vapaasti, mutta pusku meni yli maalin. Espoo sai muutamia vapaapotkuja ja puolittaisia maalipaikkoja. 89. minuutilla Merisalu syötti maalin editse matalan keskityksen, ja Tuomela jatkoi takatolpalta ohi maalin. Lisäajan lopuksi TuWe sai vielä kulmapotkun, ja järjestikin pahan hässäkän Espoon maalille, mutta kun Espoo selvitti sen, lopputulokseksi jäi 1—1.