Sinisen kausi päättyi dramaattiseen voittoon ja kolmossijaan

26.10.2019


Edustus kaatoi Ilves/2:n jo kolmannen kerran tällä kaudella.

FC Espoon kausi Kakkosen B-lohkossa päättyi 2-1-voittoon Ilves/2:n vieraana. Ilves oli ennen ottelua pisteen Sinisen edellä, joten espoolaiset tarvitsivat kolme pistettä yltääkseen kolmossijaan.

Isännät karkasivat 1-0-johtoon puolen tunnin kohdalla, kun Miska Rautiola avasi ottelun maalihanat. Tauolle mentiin samoissa lukemissa.

Sininen tasoitti 78. minuutilla, kun Samuli Heiska iski kauden neljännen osumansa. 

Ottelu näytti jo päättyvän pistejakoon, kunnes edustus ratkaisi taistelun lisäajan kolmannella minuutilla: sankariksi nousi Teemu Koski, joka pelasi vasta kauden kolmanen ottelunsa.

Lohkon kolmossija on Sinisen paras sijoitus Kakkosessa 2010-luvulla. Päävalmentaja Ilir Zeneli kertoo olevansa erittäin ylpeä joukkueesta.

- Kolmossija kertoo, että joukkueessa on paljon potentiaalia. Jengi kasattiin viime vuonna, ja olemme kasvaneet todella paljon. Tästä ryhmästä saisi vielä ajan kanssa enemmän irti, Zeneli toteaa.

- Olemme kehityneet sekä yksilöinä että joukkueena. Vaikka lähdimme luonnollisesti voittamaan lohkoa, tavoitteenamme oli sijoitus kolmen joukossa, ja onnistuimme siinä. Takki on nyt tyhjä, mutta samalla on todella ylpeä olo.

Tämänpäiväinen peli oli Zenelille viimeinen FC Espoossa. Hän ehti luotsata edustusta kaksi täyttä kautta, mitä ennen hän valmensi A-poikia.

- Olen ylpeä neljästä vuodesta, jotka vietin seurassa. Olen työskennellyt hienojen pelaajien ja ihmisten kanssa. Minulla on haikea olo, mutta tämä kuuluu elämään - muutokset tulee osata  ottaa vastaan. Olen kiitollinen FC Espoolle kaikesta.

Ilves/2-ottelun pöytäkirja löytyy Palloliiton tulospalvelusta.