Vahingon sattuessa

Vakuutus on pakollinen kaikilla lapsilla ja nuorilla riippumatta siitä, pelaako pelaaja nuorten tai aikuisten otteluita. Kolmosessa ja alempana pelaaville suositellaan tapaturmavakuutuksen ottamista, jolla pelaajille taataan loukkaantumistapauksissa asianmukainen hoito viivytyksettä. Jokainen voi ja saa luonnollisesti edelleen valita, mistä vakuutusturvansa ottaa. Junioreissa vakuutus siis edellytetään, aikuisille sitä suositellaan.

Mikäli pelaajalla on henkilökohtainen vakuutusturva, pelipassin lunastaja rastittaa verkossa järjestelmään rastin henkilötietoja täyttäessään, että pelipassin lunastaneella on tapaturmavakuutus, joka kattaa kilpailu- ja harjoittelutoiminnan sekä niihin liittyvien matkojen yhteydessä tapahtuneet tapaturmat kotimaassa ja ulkomailla.

Jos pelaajalla on oma vakuutus (muu kuin AON pelipassivakuutus), joka kattaa jalkapallossa (ja futsalissa) sattuneet tapaturmat, toimitetaan seuralle allekirjoitettu todistus tästä vakuutuksesta.
Vakuutuksen tulee olla kattavuudeltaan vähintään AON pelipassivakuutuksen tasoinen.


Loukkaantumisen sattuessa           

HYVÄ ENSIHOITO/ENSIAPU ON VAMMAN PARANEMISEN JA KUNTOUTUMISEN PERUSTA!

Jos KAHDEN VRK:n (48 tuntia) kuluttua vamma ei ole selvästi parempi (=oireeton) , on syytä hakeutua lääkärin tai fysioterapeutin vastaanotolle.

OIREITA VAKAVAMMASTA VAMMASTA=RIKKOUTUNEESTA KUDOKSESTA:

  • SELVÄ TURVOTUS
  • LEPOSÄRKY
  • MUSTELMA
  • RASITUKSESSA LISÄÄNTYVÄ KIPU

Jos edellä mainitut oireet lisääntyvät, on syytä hakeutua lääkärin/fysioterapeutin vastaanotolle ennen ed. aikarajoja.


Hoitoonohjaus, katso urheilu mehiläinen!


Pelaajat

Pelaajien vakuutus hankitaan pelipassin oston yhteydessä tai oltava sitten pelaajalla on oma, jalkapallon kattava vakuutus, josta pitää toimittaa vakuutustodistus joukkueenjohtajalle/seuran toimistolle. 


Ohjeet vahingon sattuessa Pelipassivakuutetuille pelaajille

Loukkaantumisen tapahduttua toimi alla olevien ohjeiden mukaisesti.

TOIMINTAOHJEET PELIPASSIVAKUUTETUILLE

Loukkaantumisen tapahduttua toimi alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Tee vahinkoilmoitus käyttämällä alla olevaa linkkiä. Vahinkoilmoituksen tehtyäsi saat sähköpostiviestillä vahinkonumeron. (huom! tarkista roskaposti)

Tee vahinkoilmoitus tämän linkin kautta.

Mene hoitoon viimeistään 2 viikon kuluessa vamman sattumisesta.

Varaudu maksamaan vamman hoidosta ensimmäinen yksityislääkärinpalkkio itse.

Lääkäriasemat voivat laskuttaa kontrollikäynnit ja tutkimukset suoraan meiltä, kun esität vahinkonumeron ja KELA-kortin. Leikkaukseen ja fysioterapiaan voimme myöntää maksusitoumuksen.

Mene hoitoon viimeistään 2 viikon kuluessa vamman sattumisesta.

Jatkohoitoon ja tutkimuksiin ei tule hakeutua ilman vahinkonumeroa


Kysymykset

Jos Sinulla on kysymyksiä vahinkoilmoituksen tekemiseen liittyen, lisäohjeita löydät www.adis.fi
tai lähetä sähköpostiviesti adisasiakaspalvelu@adis.as. Tavoitat meidät myös puhelimitse 0400 378 200.

Mikäli pelaajalla on muu kuin Palloliiton pelipassivakuutus, tulee hänen tehdä vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöönsä.

Mikäli pelaajalla oma vakuutus, joka kattaa kilpaurheilussa/jalkapallossa tapahtuneen tapaturman, tulee hänen tehdä vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöönsä.

Tarkista tarvittaessa pelipassisi voimassaolo ottamalla yhteyttä seuran toimistoon.


Rasitusvammat

Usein pelaaja saattaa kärsiä kasvun mukanaan tuomista ns. kasvukivuista. Näiden taustalla ei välttämättä ole varsinaista tapaturmaa tai loukkaantumista.

Nämä kasvukivut ovat usein täysin normaaleja pituuskasvuun liittyviä oireita ja niitä voi olla ajoittain hyvinkin vaikea tunnistaa.

Näille kasvukivuille on tyypillistä, että lepo auttaa vähäksi aikaa mutta rasitusta lisättäessä vaivat alkavat uudestaan.

Pelaajan pituuskasvuun voi myös liittyä ns. rasitusvammoja. Näiden ed. vammojen hoidossa olisi erittäin tärkeää, että pelaaja hakeutuisi tarpeeksi nopeasti lääkärin/fysioterapeutin vastaanotolle.

Näin vamma pystytään tunnistamaan/diagnostisoimaan nopeasti ja hoitamaan asianmukaisesti.

Pitkittyneenä vamma voi pahentua ja aiheuttaa lisää oireita (toisten rakenteiden kipeytymistä).

Kasvuun liittyvien kipujen ja rasitusvammojen hoidossa pelaajan tarvitsee hyvin harvoin lopettaa urheilua kokonaan, riittää kun harjoittelua kevennetään asianmukaisella tavalla ja tehdään korvaavia ja korjaavia harjoitteita.