Pienen tauon jälkeen: esittelyyn miesten edustuksen pelaajia

4.5.2020

Matias Sorvali ja Erik Valkamo jatkavat Sinisen riveissä

FC Espoon miesten edustusjoukkueen sopimuspelaajien esittely jatkuu pienen tauon jälkeen -seuratoiminnan keskittyminen Korona-viruksen mukaisiin toimenpiteisiin katkaisi sarjan jota nyt jatketaan tähtireportteri Raunolan johdolla taas. Pääosaan pääsevät taas pelaajat.

 

Matias Sorvali ja Erik Valkamo jatkavat Sinisen riveissä

Viime kaudella edustuksessa debytoineet nuorukaiset ovat tällä hetkellä armeijan harmaissa.

Erik Valkamo (s. 2000) otti viime kaudella suuren roolin edustusjoukkueessa ja pelasi lopulta 14 ottelussa. Hän avasi myös maalitilinsä tehtyään voittomaalin vierasottelussa Tampere Unitedia vastaan.

– Meillä oli tosi hyvät treenit ja pelit kulkivat läpi kauden. Kauden jälkeen tuli paljon vaihtuvuutta, ja on mielenkiintoista nähdä, millainen porukka on kasassa tulevalle kaudelle. Emme ole päässeet harjoittelemaan paljon yhdessä, joten tosipeleissä mitataan, ketkä pystyvät sopeutumaan tilanteeseen.

Valkamo kotiutuu armeijasta vasta joulun tienoilla, mutta pääsee harjoittelemaan ja pelaamaan, kunhan kausi saadaan käyntiin.

– Toivon, että katsojat pääsevät sitten Leppävaaraan näkemään hyvää ja laadukasta futista.

Matias Sorvali (s. 2000) sai peliminuutteja kymmenessä Kakkosen ottelussa, minkä lisäksi hän pelasi Valkamon tapaan ASM-sarjaa sekä Kolmosta. Kesäkuun puolivälissä kotiutuva laitapakki on saanut pidettyä pallotatsia yllä harjoitellessaan palvelustovereidensa kanssa.

– Viime kaudesta jäi hyvä fiilis. Sain paljon minuutteja kovassa kokoonpanossa, ja pronssi oli tietysti hyvä saavutus viimekaudella, Sorvali toteaa.

– Seuraavan kauden tavoitteenani on saavuttaa vakituinen avauskokoonpanopaikka ja pelata hyvä ehjä kausi Kakkosta. Katsojat tulevat näkemään minulta paljon haastoja ja nousuja laitapakin paikalta hyökkäykseen – sekä hyvää puolustamista.