Lisää nuoruuden voimaa edustukseen – Aarni Mäntyselkä ja J-P Massinen sopimuksiin

22.5.2020

Mäntyselkä siirtyy Siniseen PK-37:stä

Aarni Mäntyselkä (s. 1999) kuului viime syksynä iisalmelaisen PK-37:n runkopelaajiin. Joukkueen kausi Kakkosen C-lohkossa päättyi putoamiseen, mutta Mäntyselkä teki läpimurtonsa sarjatasolle pelaten avauksessa kymmenessä viimeisessä ottelussa.

Espooseen laitapuolustajan toi opiskelu, sillä hän aloitti syksyllä diplomi-insinööriopinnot Aalto-yliopistossa. Mäntyselkä kertoo pohtineensa vaihtoehtoja muutettuaan Otaniemeen, ja Sininen tuntui houkuttelevimmalta osoitteelta.

– Menin try-outeille ja pääsin sitä kautta joukkueeseen. Ensimmäiset viikot olivat hieman sekavia, mutta alun hakemisen jälkeen homma alkoi muotoutumaan. Pääsimme jo hyvään treenirytmiin, mutta preseason katkesi ikävästi koronan takia, Mäntyselkä toteaa.

– Joukkue on nuori, ja kaikilla on varmasti halua näyttää osaamistaan kentällä. Pelaajilla on halua kehittyä ja tavoitteet ovat korkealla. Meillä on myös muutama kokeneempi pelaaja, joten joukkue on hyvä sekoitus. Varmasti tulee hyvä kausi.

Mäntyselkä oli pelannut aiemmin ASM-sarjaa, joten hän tietää, millainen hyppy sarjasta on Kakkoseen. Tämä on edessä myös monella joukkuetoverilla.

– Sarjojen välillä on iso ero. Kakkonen on paljon fyysisempi sarja, ja pisteistä taistellaan aivan eri tavalla. Taitotaso on melko samanlainen, mutta Kakkosessa kokeneet pelaajat eivät anna mitään ilmaiseksi. Siihen pitää osata vastata.

Henkilökohtaiseksi tavoitteekseen Mäntyselkä asettaa avauksen paikan. Vastuun myötä hän toivoo myös maalisyöttöjä.

– Tykkään tukea hyökkäyksiä, ja tehoja olisi mukava saada. Olen periksiantamaton pelaaja, ja lupaan näyttää kentällä taisteluhenkeä ja kovaa pelaamista.

Jani-Petteri Massinen (s. 1999) on tehnyt viime kausien aikana kovaa jälkeä sekä FC Espoon A-poikien että reservijoukkueen riveissä. Mainiolla laukauksella varustettu Massinen ei saanut virallista edustusdebyyttiä vielä viime kaudella, mutta hyppy miesten peleihin oli vakuuttava – hän viimeisteli seitsemässä Kolmosen ottelussa komeat kuusi osumaa.

– Sain viime kaudella paljon pelejä alle. A-junnuissa ei tullut niin paljon tehoja, mutta reserveissä meni senkin osalta hyvin, Massinen toteaa.

Nuorukainen kertoo, että hänellä on hyvät fiilikset tulevan kauden joukkueesta. Uudet pelaajat vaikuttavat hyviltä, ja seuraavaksi yksilöiden tulee oppia pelaamaan yhdessä joukkueena. 

– Jatkaminen oli selvää, sillä olen ollut seurassa kauan ja täällä on hyvä olla. Asun myös aivan Leppävaaran urheilupuiston vieressä, joten on luontevaa pelata FC Espoossa. Olen harjoitellut viime kuukausina paljon, ja odotan peliaikaa – uskallan luvata useammankin maalinkin, mikäli vastuuta tulee.