Dmitro Platonenko siirtyy Sinisen riveihin – Tuomas Loukojärvi A-pojista edustukseen

30.5.2020

Platonenkolla on kokemusta myös ulkomaiden sarjoista

Dmitro Platonenko (s. 1996) on siinä määrin erikoinen suomalaispalloilija, että hän on pelannut Gibraltarin pääsarjassa. Tie eksoottiseen jalkapallomaahan aukesi Atlantis-aikojen joukkuetoverin kautta syksyllä 2017.

– En ollut aiemmin kuullut koko maasta. Sarjassa oli todella taitavia espanjalaisia pelaajia. Fyysisesti pelaajat eivät olleet ihan samalla tasolla kuin Suomessa, Platonenko kertoo.

Platonenko palasi gibraltarilaisesta FC Lynxistä Atlantikseen, jota edusti kauden 2018 Kolmosessa. Viime kaudella hänen oli määrä edustaa Kakkosen Kiffeniä, muttei lopulta pelannut otteluakaan Mustissa hurmureissa.

– Tein joukkueeseen sopimuksen ja peliaikaa piti tulla paljon, mutta loukkasin nilkkani ennen kauden alkua. Kun pääsin kuntoon, en saanut enää vastuuta. Siirtoikkunan auetessa lähdin Espanjaan AD Alcorcóniin, jonka try-outeille pääsin agenttini kautta. Minulle tarjottu diili kuitenkin vaihtui kesken kaiken, eikä korvaus ollut riittävä.

Suomeen palattuaan Platonenko harjoitteli Ykkösen KTP:n kanssa, mutta sopimusta ei loppukaudeksi syntynyt. Talvella hän päätti hakea pelipaikkaa FC Espoosta, joka oli tuttu seura vastustajana. Vanhat pelikaverit suosittelivat Sinistä, ja Platonenko on saanut seurasta hyvän ensivaikutelman.

– FC Espoo vaikuttaa hyvältä paikalta kehittyä. Valmennus on kysellyt kuulumisia koronan aikana ja tunnen itseni tervetulleeksi. Viihdyn täällä, tykkään käydä treeneissä ja odotan kaudelta paljon voittoja.

Tuomas Loukojärvi (s. 2002) on seurayhteisön oma kasvatti, joka aloitti jalkapallouransa LePa:ssa 7-vuotiaana. Viime kaudella keskuspuolustaja pelasi 11 ASM-sarjan ottelussa, joista kymmenessä avauksessa.

– Hyppy B-junnuista A:han tuntui alussa, mutta siihen tottui aika nopeasti. Kaudesta jäi hyvät fiilikset ja oli kiva päästä pelaamaan.

Loukojärvi iloitsee siitä, että Kakkosen kausi pääsee vihdoin alkamaan parin viikon päästä. Pienryhmäharjoitukset alkoivat viime viikolla, ja meininki on ollut nuorukaisen mukaan hyvä. Sopimuspelaajatilanne näyttää niin ikään hyvältä, joten Sininen on pian valmis tosipeleihin.

– Meillä on toppariosastolla sekä nuoria että kokeneempia pelaajia. Toivon, että pääsen pelaamaan kaudella mahdollisimman paljon.