Jäps 1-5 numeroin parempi miehiä Cupin pelissä

8.2.2021

FC Espoo jatkaa harjoittelua tappion myötä U20-ryhmällä nykyisten rajoitusten jatkuessa.

Aika: lauantai 6.2.2021 klo 15.00

Paikka: Järvenpään ylipainehalli

Kilpailu: Suomen Cup, kakkosen Cupin toinen kierros

 

FC Espoo avauskokoonpano:

MV: Eero Satoniitty (2004)

Puolustus: Aarni Mäntyselkä (1999), Tuomas Loukojärvi (2002), Tomas Sarikkola (2000), Rene Bister (2001)

Keskikenttä: Leevi Kullaa (2000), Roni Lehmuskoski (2002), Max Lie (2004), Miko Kujala (2000)

Hyökkäys: Roope Stening (2000), Tymek Kuzniarek (2002)

 

FC Espoon avauskokoonpanossa Cupin pelissä oli yksi 1990-luvulla syntynyt pelaaja, kaikki muut ovat syntyneet 2000-luvulla. Avauskokoonpanon keski-ikä oli 18,7 vuotta. Joukkue oli ehtinyt harjoitella 2viikkoa ennen ottelua, harjoituspelejä ei oltu pelattu, Nämä olivat vaikeat lähtökohdat peliin jossa kakkosen rutinoitunut Jäps tuli sinisiä vastaan.

 

Olosuhteet olivat huippuluokkaa, Järvenpäässä on upea kuplahalli isolla kentällä ja hienolla alustalla. Heti alkuun tuli selväksi että pelituntuma ei kummallakaan, varsinkaan sinisellä ollut huippuluokkaa. Peli oli tunnustelevaa ja syöttövirheitä tuli paljon, ja niinpä pelin 9 minuutilla vieraiden (peli oli FC Espoon kotipeli) Miro Schwalenstöcker pääsi tekemään avausmaalin 0-1. Tästä seurasi noin 8 minuuttia ja peliväline oli jälleen FC Espooon maalissa, tällä kertaa helpohkon noston maaliin pääsi tekemään Hedi Khayat. Muita maaleja ei ensimmäisellä 45 minuuttisella nähtykään, niinpä ottelun tauolle mentiin 0-2 tilanteessa. Kotijoukkue FC Espoon syöttötyöskentely oli hyvin varovaista, ja tapahtui usein vastustajan muodon ulkopuolella.

 

Toiselle puolikkaalle FC Espoo suoritti pari vaihtoa – Roni Lehmuskoski tuli pois, samoin uusi pelaaja Tymek Gusmiarek joka tuli FC Reippaasta Espooseen. Valtteri Välimäki oli tullut jo avausjakson lopulla nilkkaa loukanneen Rene Bisterin tilalle, ja nyt uusina kentälle juoksivat debytoivat Kasiysi-kasvatti Vertti Sorvari sekä vasenjalkainen Eric Ndagijiama. Jakso alkoikin ehkä hieman pirteämmin FC Espoolta, kuitenkin päättyen lopulta hyvään Jäps-hyökkäykseen joka meni lopulta maaliin toppari Loukojärven omasta jalasta yläkulmaan. 0-3 ja näin peli oli lopputuloksen kannalta käytännössä taputeltu. FC Espoo kuitenkin tuli hetki tämän jälkeen ja hyvän vastaiskun jälkeen Miko Kujala pääsi tekemään kauden avausmaalin ja kaventamaan 1-3 tilanteeksi. Heti kavennusmaalin jälkeen oli vielä vetopaikka, josta Eric ampui hivenen yli ja tämän jälkeen vielä kulmapotku, mutta siihen sinisten paikat ottelun lopussa sitten jäivätkin. Vierailija Jäps kaunisteli lopussa lukemat aina 1-5:een, maalintekijöinä olivat 84 minuutilla Roope Autio ja 86 minuutilla illan toisellaan Hadi Khayat. Numerot kertoivat tällä kertaa totuuden tasoerosta, ja niinpä Espoolaisryhmä jatkaa harjoittelua vallitsevissa alueellisissa rajoituksissa U20-ryhmällä kunnes toisin Espoossa lupa annetaan.

 

Tällä hetkellä FC Espoon seuraava virallinen peli kalenterissa on perjantaina 23.4. klo 19.30 Säterin tekonurmella, jolloin vastaan on tulossa EIF/akatemia kolmosen avauksessa.