FC Espoon työntekijät esittelyssä osa 8/9 Jussi Ikonen

31.3.2021FC Espoon päätoimiset työntekijät esitellään netissä maalis-huhtikuussa hieman tarkemmin lyhyen kysymyspatteriston kautta. Nyt vuorossa toinen maalivahtivalmentajamme Jussi Ikonen

1. Kerro vapaasti kuka olet, ja mistä tulet?

Jussi Ikonen. Helsingin puolella asuva intohimoinen futiksen ja muun urheilun suur-kuluttaja. Ikää mittarissa 26v, joista viimeiset 20 vuotta on kulunut vahvasti futiksen parissa. Pelaaja taustaltani olen VJS:n kasvatti, mistä siirryin Hongan kautta HJK:hon ja lopulta HIFK:hon, jossa sain olla osana liiganousua 2014. Jokunen nuorisomaaottelukin takana.

 

2. Mikä on työnkuvasi FC Espoossa?

FC Espoossa toimenkuvaani kuuluu U13 ja siitä nuoremmat maalivahdit niin tyttö- kuin poikapuolella. Heidän kehittyminen/kasvaminen seuraavalle tasolle sekä prosessi maalivahtien siirtyminen kasvattajseuroista nuorimpaan FCE ikäluokkaan. Teemme tiivistä yhteistyötä kollegani Zyronin kanssa maalivahtilinjan kehittämisessä, veskareiden viikkorytmien seuraamisessa ja tapanamme on hoitaa seuran maalivahteja koskevat päätökset yhdessä.

 

3. Kauan olet ollut FC Espoon tai seurayhteisön töissä?

Nyt on noin puolivuotta kulunut Fc Espoossa ja LePa:ssa

 

4. Miten viihdyt tämän hetken työssäsi?

Lyhyesti todettuna hyvin! Seuran työntekijät sekä oto valmentajat ovat poikkeuksetta henkeen ja vereen futisihmisiä, jotka omalla tekemisellään pitävät huolen että ympärillä vallitsee jatkuvasti vahva tekemisen meininki, joka asettaa vaatimustason todella korkealle myös omien töiden suhteen.

 

5. Kuvaile tyypillinen työviikkosi lyhyesti, mitä siihen sisältyy?

Sunnuntain ja maanantain aikana pikacheckkaus tulevan viikon harjoituksista. Normaaliin viikkoon kuuluu noin 15-18 harjoitustapahtumaa, niiden suunnittelu ja analysointi. Veskareiden liikkumista ikäluokkien välillä ja heidän viikkorytmejä koskeva koordinointi joukkuevalmentajien kanssa.

 

6. Mitä toivot/uskot tekeväsi 10 vuoden päästä?

Tavoitteeni on kouluttautua aina paremmaksi, kasvaa ja kehittyä valmentajana. Tähtäimessä suoritettu Uefa GK A ja matkan varrella mitata omaa osaamista auttamalla useampi maalivahti juniorimaajoukkueisiin ja siitä ylöspäin. 
 

7. Miten luulet Huuhkajien käyvän kesän EM-kisoissa?

Pidän EM-kisoja erinomaisena näyteikkunana pelaajille. Alkolohkosta jatkoon meneminen on kovan työn ja onnen takana, mutta kaikki on mahdollista. Peukut pystyssä, että yksilöt ja joukkue pystyyn omaan A-luokan suoritukseen.

 

 

8. Kerro vielä kuka keittää FC Espoon parhaimmat tai pahimmat kahvit?

Parhaat taitaa mennä Röllille ja pahimmat... Pakko sanoa Zyron, purujen ja veden sekoitussuhteessa on vähän työstämistä

 

Kiitos Jussi ja tsemppiä näihin hankaliin aikoinin, tiedämme kaikki että varsinkin mv-valmennus on ollut vaikeassa raossa jatkuvasti muuttuneiden aikataulujen myötä. Kyllä se kesä sieltä vielä tulee.

Näin se on, parempaa kohti mennään koko ajan!