FC Espoon työntekijät esittelyssä osa 9/9 Mikko Taivassalo

12.4.2021

Rölli kolmas vasemmalta.
Rölli kolmas vasemmalta.
Kansainvälistä yhteistyötä FC Espoossa 2010-luvulta.
Kansainvälistä yhteistyötä FC Espoossa 2010-luvulta.

FC Espoon päätoimiset työntekijät esitellään netissä maalis-huhtikuussa hieman tarkemmin lyhyen kysymyspatteriston kautta. Nyt vuorossa viimeisenä päätoimisena seuran toiminnanjohtaja "Rölli" Taivassalo.

FC Espoon päätoimiset työntekijät esitellään netissä maalis-huhtikuussa hieman tarkemmin lyhyen kysymyspatteriston kautta.

 

1. Kerro vapaasti kuka olet, ja mistä tulet?

Olen Mikko Taivassalo ja töissä FC Espoossa toiminnnanjohtajana. Asun tällä hetkellä Helsingin Kannelmäessä, alunperin olen kyllä ihan Espoosta ja Leppävaarasta kotoisin.

 

2. Mikä on työnkuvasi FC Espoossa?

FC Espoossa työnkuvaani toiminnanjohtajana kuuluu ensisijaisesti johtaa seuran taloutta, hallintoa ja viestintää, sekä tietysti toimia meidän upealle työtiimille esimiehenä ennen kaikkea hallinnollisissa asioissa. Ottelutapahtumien järjestäminen sekä seura - ja olosuhdekehitys lienevät myös maininnanarvoiset ydintyötehtävät tällä hetkellä. 

 

3. Kauan olet ollut FC Espoon tai seurayhteisön töissä?

Aloin tätä laskea juuri viime viikolla tarkemmin. Olen aloittanut vuonna 2006 marraskuussa Rami Luomanpään kakkoskoutsina silloisessa miesten edustusjoukkueessa. Siitä asti on ollut jonkinlainen side valmennuksen tai työn kautta FC Espooseen. Vuoden 2009 syksystä alkaen olen ollut päätoiminen -aluksi valmennuspäällikönä Leppävaaran Pallossa, jonka ohella on ollut valmennuksia eri ikäluokkien kanssa FC Espoossa. FC Espoon toiminnanjohtajana aloitin työt tammikuussa 2020.

 

 

4. Miten viihdyt tämän hetken työssäsi?

Viihdyn pääosin erittäin hyvin. Nyt on kyllä kutenkn pakko sanoa että aika FC Espoossa on ollut kohtuullisen raskas johtuen käytännössä oman työaikani kokonaan vaikuttaneen Covid-pandemian johdosta. Se on vaikuttanut seuratyössä ihan kaikkeen, eikä tunnu ihan vieläkään taittuvan. Toivon että vielä ns. normaalit päivät palaavat lähiaikoina arkeen, niinhän kaikki toivovat tietysti.

 

 

5. Kuvaile tyypillinen työviikkosi lyhyesti, mitä siihen sisältyy?

Nykyisillä ohjeituksilla tulee tehtyä hyvin paljon töitä etänä, Leppävaaran UP on kaupungin tila ja siellä on tiukat etätyövaateet käyttäjillä vaikka täysin käyttökiellossa se ei missään nimessä olekaan.

Usein tulee aloitettua työt koneella n. 7.30-8.30 välillä, ja päivään sisältyy yleensä melko paljon puheluja, teams-palavereja, liuta sähköposteja ja muita mahdollisia järjestelyjä.

Toivottavasti piakkoin työviikkooni kuuluu myös lauantai-työt mm. pelien järjestelyiden ja seuraamisen myötä. Muuten viikonloppuisin koitan rauhoittaa pääosin pääkopan muille asioille kuin työasioille joita tulee ma-pe välillä tehtyä melko tiiviisti.

 

6. Mitä toivot/uskot tekeväsi 10 vuoden päästä?

No tämä onkin hyvä kysymys. Toivon että voin olla vaikuttavassa roolissa suomalaisen futiksen kehittämiseksi ja edistämiseksi joko seuratyössä tai liitossa. Tai sitten se voi olla jotain ihan muuta, koskaanhan ei tiedä varmasti!
 

7. Miten luulet Huuhkajien käyvän kesän EM-kisoissa?

Kyllä valitettavasti lohko on niin älyttömän kova että vaikka buugi on huuhkajilla hyvä niin jatkoon on hyvin hankala mennä. Ennustan niukan tappion Tanskalle ja Venäjälle, yllätystasurin Belgiasta ja siten kisat päättyy lohkoon. Mutta kaikkihan on oikeasti kisoissa mahdollista, sen me kaikki ymmärrämme ja voimme jo nyt olla valtavan ylpeitä niin huuhkajista - kuin helmareistakin omina lippulaivoinamme.

 

 

8. Kerro vielä kuka keittää FC Espoon parhaimmat tai pahimmat kahvit?

No mä niitä toki suurimpana toimistorottana eniten keitän. Heitän tähän kuitenkin Penan joka halutessaan onnistuu oikein hyvät sumpit keittää.

 

Kiitos Rölli näistä.

 

Kiitos ja voimia meille ihan jokaiselle - kohta pelit taas pyörii!