SPL -info pelien aloituksesta

23.4.2021

FC Espoon joukkueiden aloitukset ennakoidaan tapahtuvaksi 7.6. alkavalla viikolla. Paljon vielä epävarmuuksia ja selvitettävää, ollaan kärsivällisiä.

 

SPL jakelulla 23.4.2021 tullut:

 

Valtioneuvosto on tiistaina 20.4.2021 julkaissut suunnitelmansa Covid-19-epidemiaan liittyvien rajoitustoimien ja -suositusten hallitulle purkamiselle. Asiakirjassa on kerrottu valtakunnalliset periaatteet ja suuntaviivat koronaepidemian hillintään asetettujen rajoitustoimien ja annettujen suositusten asteittaisesta lieventämisestä ja purkamisesta. Asiakirja löytyy Valtioneuvoston verkkosivuilta >> https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/163030/VN_2021_42.pdf?sequence=1&isAllowed=y 

Julkaistut suunnitelmat tulevat jatkossa ohjaamaan alueellista ja paikallista päätöksen tekoa sairaanhoitopiireissä ja kunnissa ja sitä kautta vaikuttamaan merkittävästi myös jalkapallon toimintaan koko Suomessa. Kilpailutoiminnan suunnittelua hankaloittaa se, että tautitilanne ja sitä kautta voimassa olevat rajoitteet ovat kovin eritasoisia eri alueilla ja tehtävien päätösten ennakointi on vaikeaa ja osin täysin mahdotonta.

Palloliiton Eteläinen alue yhdessä Palloliiton keskustoimiston ja muiden alueiden kilpailutoimintojen kanssa luonut alla esitettävän ennusteen oman alueensa sarjojen käynnistymisestä. Ennusteen toteutuminen on kuitenkin täysin riippuvainen alueellisesta ja paikallisesta tautitilanteesta sekä sen mukaisista viranomaispäätöksistä. Käymme keskustelua tilanteesta sairaanhoitopiirien kanssa ja pyrimme vaikuttamaan aikatauluihin kilpailutoiminnan käynnistämiseksi.

Pelitapojen päivittäminen tapahtuu ensi viikolla ja löytyy Tulospalvelusivuilta ao. sarjan kohdalta.

Alueelliset aikuisten sarjat:

-  pelit aloitetaan ma 7.6. alkavalla viikolla. Yleisesti kaksinkertaiset pelataan yksikertaisina sarjoina ja niiden päälle ylä- ja alaloppusarjat. Muita aikuisten sarjoja muokataan niin, että niistä saadaan tilanteeseen nähden mahdollisimman mielekkäitä.

17–20-vuotiaiden alueelliset nuorten sarjat:

- sarjajärjestelmät ovat yhteydessä valtakunnallisiin sarjoihin, minkä johdosta rytmitys pitää olla yhtenevä.  Yleisesti aloitetaan ma 7.6. alkavalla viikolla ja pelitapa tarkentuu ensi viikolla.

14-15-vuotiaiden alueelliset nuorten sarjat

- kilpasarjat ovat yhteydessä muiden alueiden sarjoihin, minkä johdosta rytmitys pitää olla yhtenevä.  Yleisesti aloitetaan ma 7.6. alkavalla viikolla ja pelitapa tarkentuu ensi viikolla.

- muut sarjat (Kolmoset-Kutoset) voidaan aloittaa jo toukokuun puolivälissä tilanteen salliessa.

12–13-vuotiaiden alueelliset sarjat:

Alakouluikäisten ryhmäharrastustoimintaa koskevaa ohjeistusta ei ole kirjattu em. Valtioneuvoston asiakirjaan ja siksi v. 2008 ja sen jälkeen syntyneiden kilpailutoiminta voi tulkintamme mukaan tapahtua muita sarjoja aiemmin, ellei se paikallisella päätöksellä ole erikseen kiellettyä.

- kilpasarjat ovat yhteydessä muiden alueiden sarjoihin, minkä johdosta rytmitys pitää olla yhtenevä.  Yleisesti aloitetaan ma 7.6. alkavalla viikolla ja pelitapa tarkentuu ensi viikolla.

- muut sarjat (Kolmoset-Kutoset) voidaan aloittaa jo toukokuun puolivälissä tilanteen salliessa.

Lasten (11 v ja nuor.) alueelliset sarjat:

- sarjat voidaan aloittaa jo toukokuun alussa tilanteen salliessa.

Peruuntuvat ottelut/kierrokset jätetään pelaamatta ja syksyksi tehdään lohkojakomuutoksia.