FC Espoon T2006 hienosti 4. Laura Kalmarissa

11.8.2021Ikäluokan SM-turnaus pelattiin viime viikonloppuna Seinäjoella.

FC Espoon T2006-joukkue oli valmentaja Jan Salmisen johdolla viime viikonloppuna tulessa Seinäjoella, jossa ikäluokan parhaimmisto kohtasi toisensa Laura Kalmari -SM lopputurnauksessa.

Pitää muistaa että jo pelkästään turnaukseen pääsy vaatii joukkueelta aina onnistumisia, FC Espoon joukkueet eivät aina ole edes olleet mukana näissä C15-ikäluokan lopputurnauksissa viime vuosikymmenellä. Tänä syksynä myöhemmin mm. P2006 joukkue pyrkii omaan turnaukseensa ykkösen, sekä syksyn karsintalohkon (turnauksen) kautta.


 

T2006-joukkue aloitti turnauksen pelillä Peltirumpua vastaan. Alkulohkon avauspelissä tuli 2-4 tappio, mutta joukkue tästä vain sisuuntui. Onneksi joukkue Sorsanpesässä hyvin nukutun yön jälkeen palasi totutulle tasolle. Perjantaina alkulohkon jälkimmäisissä kahdessa ottelussa FC Espoo ottikin hienot voitot ja taistelu mestaruudesta jatkui.  Seuraavissa alkulohkopeleissä niin TPS (1-0) kuin WFA / BK48 YJ (6-1) saivat todeta FC Espoon tytöt etevämmäksi.

 

Näin ollen jatkopeleissä vastaan tuli PaRi (Palokan Riento) Lauantain ensimmäinen jatkopeli alkoi ikävällä tavalla kun kaksi pelaajaa jäi loukkaantumisten vuoksi kannustajiksi vaihtopenkille. Joukkue oli kuitenkin rento ja luottavainen ja näin upeassa SJK:n kotipyhätössä sai stadionin mukaisen näyttävän pelin. Selkeä voitto ja luottavaisena semifinaaleihin.  Joukkue voitti pelin selkeästi 3-0 ja eteni näin upeasti välieriin ja koko turnauksen 4:n parhaan joukkoon, hieno saavutus jo tämäkin!

 

Semeissä vastaan tuli tuttu Valtti United YJ joukkue.

"Olemme olleet viime aikoina niskan päällä, mutta nyt kävi toisin. Aggressiivinen ja vahva Valtti sai rikottua FC Espoon pallollisen pelin. Taistelu oli sallivan tuomarilinjan ansiosta todella kova ja vastustaja veikin pelin loppujen lopuksi itselleen" totesti vastuuvalmentaja Salminen.

Lopulta välierässä joukkue taipui Valtti / United YJ:lle 2-0 numeroin. Pettymys oli suuri, mutta edessä kuitenkin oli Sunnuntain pronssiottelu ennakolta vaikeaa ja läpi turnauksen hienosti pelannutta Peltirumpua vastaan. 

Pronssipeli alkoikin tasaisesti ja tilanteita tuli molempiin päihin. Vielä 0-1 tappioasemassa saimme hienon joukkuepelaamisen ja upean yksilösuorituksen jälkeen läpiajon. Tällä kertaa vastustajan vahvasti pelannut maalivahti hoiti tilanteen totutulla varmuudella. 

Ehkä tässä kohtaa alkoi turnaus painaa pienempi kokoisessa FC Espoon joukkueessa ja vastustaja onnistuneesti kontrolloi rutiinilla pelin voiton.

Peltirummun "pärinässä" parempi voitti ja tuloksena oli neljäs sija.

 

"Joukkue ei saavuttanut itselleen asettamia tavoitteita. Tulos oli kuitenkin "ihan ok", sillä pääsimme kuitenkin pelaamaan Suomen mestaruus mitaleista" toteaa Salminen lopuksi joukkueen suorituksesta.

 

Pitää muistaa että koko ajan harppauksin kehittyvässä kotimaisessa tyttöjen- ja naisten jalkapallossa tämä on jo sinällään kova tulos.

 

FC Espoo onnittelee koko joukkuetta hienosta turnauksesta ja toivottaa erinomaista loppukautta sarjapelien merkeissä!

 

Lisätietoa ja tulokset tarkemmin: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/category/T15-LK!NuoretKP2021/tables