Muutoksia FC Espoon päätoimisessa valmennuksessa

22.9.2021

Jan-Erik Kotka, tervetuloa!
Jan-Erik Kotka, tervetuloa!
Pehkonen on tyytyväinen uuteen seuravalmentajaan.
Pehkonen on tyytyväinen uuteen seuravalmentajaan.

Antoni Dagaa jatkaa urallaan uusiin haasteisiin, Jan-Erik Kotka aloittaa uutena seuravalmentajana 25.10. alkaen.

Muutoksia FC Espoon päätoimisten työntekijöiden osalta

 

FC Espoon ja kasvattajaseura LePan monivuotinen työntekijä Antoni Dagaa siirtyy urallaan kohti uusia haasteita kuluvan jalkapallokauden päätteeksi. ”Tonin” uusi työnantaja tiedottaa yhdessä Tonin kanssa myöhemmin hänen uudesta osoitteestaan.

 

Antonin siirtymisen tiedon saavuttua viime viikolla, valmennusjohtaja Pehkonen ryhtyi pikaisiin toimiin ja onnistuikin nopealla aikataululla löytämään uuden huippuluokan ammattilaisen ”Tonin” vaativiin saappaisiin. Jan-Erik Kotka (30.06.1981) siirtyy FC Espooseen valmentamaan Ilveksen organisaatiosta, jossa hän on toiminut usean vuoden ajan D13-F10 ikäluokkien vastuuvalmentajana ja päätoimisena työntekijänä. Jan-Erik tulee suoraan Antonin jättämiin valmennusryhmiin, P2009 vastuuvalmentajaksi yhdessä Teemu Metsolan sekä John McCarthyn kanssa ja T2010-ryhmän vastuuvalmentajaksi yhdessä Timo Rönkön kanssa. Jan-Erik tulee olemaan myös mukana aamuvalmennuksessa Antonin tapaan. Seura tekee nyt kaikkensa sen eteen että nämä molemmat valmennustiimit pääsevät aiempien suunnitelmien mukaisesti etenemään toiminnassa vaikka tällainen henkilövaihdos nyt hyvin lähellä kauden vaihtumista tapahtuukin.

 

Valmennusjohtaja Pehkonen:

 

”Tonille onnittelut uudesta pestistä ja iso kiitos FC Espoolle tehdyn työn johdosta. Toni on ammattimies viimeisen päälle ja olemme saaneet loistavia pelaajakehityksellisiä tuloksia hänen alaisuudessaan.

Dagaan suuriin saappaisiin saatiin kuitenkin nopeasti rekrytoitua toinen ammattimies eli Jan Erik-Kotka Tampereelta. Jan halusi tulla FC Espooseen ja ensimmäiset keskustelut hänen kanssaan käytiinkin jo heinäkuussa, tosin meillä ei vielä silloin ollut paikkoja auki, joten asia jäi. Nyt, Tonin lähdön myötä oli heti selvää, että Jan kutsutaan haastatteluihin. Haastattelut ja etukäteiselvitykset vakuuttivat meidät siitä, että juuri Jan on etsimämme valmentaja.  Janin erityisvahvuudet ovat teknis-taktisissa asioissa ja erityisesti ”valmentajan silmä” nähdä olennaiset asiat pelistä ovat saaneet hehkutusta, joten P2009 ja T2010 ikäluokkamme päätyvät todella ammattitaitoisiin käsiin. Lisäksi Janin valmentamat joukkueet ovat aina menestyneet myös tuloksellisesti.

Jan on tehnyt merkittävän työn Tampereen Ilveksen pelaajakehityksessä nimenomaan D-ikäluokissa vastaten myös ikäluokan muiden valmentajien johtamisesta ja sparraamisesta. Koulutuksen osalta Janilla on Uefa A-tutkinto kahta lähijaksoa vaille plakkarissa sekä Master Ekkono käytynä, joten on mahtavaa saada tällainen ammattilainen mukaan FC Espooseen.”

 

 

Valmentaja Antoni Dagaa:

 

”Minulla on tullut aika siirtyä ja tarttua uusiin haasteisiin.  Noin 4 vuotta FC Espoossa sekä seurayhteisössä toiminimen on ollut todella antoisaa. Olen päässyt työskentelemään huippuorganisaatiossa ja saanut kokea, iloita ja kulkea mukana monessa eri saavutuksessa huippu pelaajien kehityksessä.

Historiallinen Riga cup sijoitus sekä Hesa Cup voitto 2019 jossa ei päästetty yhden yhtä maalia ovat olleet osana matkaa mikä on mahdollistanut monen pelaajan kutsut ensimmäisiin maajoukkue tapahtumiin. Mikä hienointa, niin tässä ympäristössä on ollut ilo palvella ja auttaa pelaajia mutta apu ja seuran tuki on tehnyt tästä kaikesta mahdollista. Pelaajat, huoltajat, taustat, kollegat sekä esimiehet, yhdessä kuljettu matka on ollut ikimuistoinen ja olen kiitollinen että olen saanut teidät kohdata.”

 

FC Espoo haluaa jo nyt kiittää ”Tonia” työstään FC Espoon joukkueiden ja pelaajien eteen sekä toivottaa kaikkea hyvää tulevaan. Tosin kuluvaa kautta on vielä paljon jäljellä ja tärkeitä pelejä edessä molemmilla Tonin nykyisillä joukkueilla P2007 sekä P2009.

 

Samalla katse ja painopiste on jo hyvin vahvasti ensi kauden suunnittelussa, P2009 ja T2010 saavat Jan-Erikistä erinomaisen osaajan joka tuo paljon oppia ja osaamista Ilveksestä meille Espooseen.

 

 

Lisätiedot:

 

Valmennusjohtaja Antti Pehkonen , 044 751 8771