FC Espoon B-tytöille vastuuvalmentaja Kansallisesta liigasta

15.12.2021

Emma Tillander on FC Espoon TB-joukkueen valmentaja kaudella 2022
Emma Tillander on FC Espoon TB-joukkueen valmentaja kaudella 2022

 

FC Espoo on rekrytoinut uutta osaavaa valmentajaa B-tytöille hetken aikaa ja nyt seura on päässyt sopimukseen uuden vastuuvalmentajan kanssa. Emma Tillander (Uefa A) tulee valmentamaan joukkuetta kaudella 2022. Emma aloittaa tehtävässään 3. tammikuuta.

FC Espoon B-tyttöjen joukkueen valmennus kaudelle 2022 koki siis pienen muutoksen, kun viimekauden vastuuvalmentaja Jan Salminen ei pystynytkään enää toimimaan joukkueen valmentajana kaudella 2022.

Muutokset ovat aina mahdollisia, kun ihmisistä on kysymys. Arvostamme Janin työtä erittäin korkealle ja harmi ettei hän lopulta pystynytkään sitoutumaan joukkueeseen kaudelle 2022. Kiitämme Jania isosta panoksesta seuran eteen ja toivomme hänelle kaikkea hyvää jatkoon. Mahtava asia kuitenkin on, että löysimme Janille korvaajan ja sitä myötä tyttöjen B-kilpajoukkueellemme erittäin osaavan tekijän suhteellisen haastavassa kohdassa kautta”. Seuran valmennusjohtaja Antti Pehkonen taustoittaa.

FC Espoon B-tyttöjen uusi vastuuvalmentaja on Emma Tillander. Emma on toiminut viimeiset kaksi kautta Tikkurilan Palloseuran Kansallisen liigan -joukkueen kakkosvalmentajana, sitä ennen hän on valmentanut mm. NJS:n naiset Kakkosesta ykköseen ja toiminut myös FC Hongan naisten joukkueen apuvalmentajana ja B-nuorten päävalmentajana SM-sarjassa. Omalla pelaajaurallaan Emmalta löytyy palkintokaapista mm. SM-kulta ja Suomen Cup voitto. Emma on suorittanut Uefa A- sekä valmentajan ammattitutkinnon ja siviilipuolelta häneltä löytyy kasvatustieteiden maisterin paperit. Emma työskentelee jalkapallon ulkopuolella liikunnan opettajana. FC Espoon valmennusjoukko vahvistuu siis todella kovan luokan tekijällä.

On mahtavaa päästä mukaan FC Espoon vetämään B-tyttöjen joukkuetta ja valmennustiimiä. Joukkue on harjoitellut hyvin aikaisempina vuosina ja mikä tärkeintä pelaajat ovat motivoituneita ja valmiita tekemään töitä kehittymisensä eteen. Valmennuksessa pidän tavoitteellisuudesta ja FC Espoo on urheilullista menestystä painottava kilpajalkapalloseura, joten tavoitteellisuus tulee joukkueen mukana. Odotan jo innolla vuoden alkua, tulevia treenejä ja kautta 2022”. Emma kommentoi.

FC Espoon tyttöpuolen valmentajista Elina Kuronen (N1,T2008) ja Jean Mushimiyimana (T2007) on valittu Uefa A:lle ja tämä tarkoittaa sitä, että kaikilla seuran tyttöpuolen vastuuvalmentajilla on vähintään Uefa A -tasoinen koulutus suoritettuna tai käynnissä. Muut Uefa A:n suorittaneet valmentajat ovat Emman lisäksi lisäksi Jan-Erik Kotka (T2010) ja Jukka Lappalainen (T2009)

 

FC Espoon TB joukkue hakee aktiivisesti uusia, tavoitteellisia kenttäpelaajia ja maalivahteja. Pelaamme kaudella 2022 ykkösessä. Asiasta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä alla oleviin henkilöhin:

 

Valmennusjohtaja Antti Pehkonen

antti.pehkonen@fcespoo.fi  044-7518771

Maalivahtivalmentaja Jussi Ikonen

jussi.ikonen@fcespoo.fi 050-3777749