FC Espoon naiset farmisopimukseen HPS:n liigajoukkueen kanssa

16.2.2022

Fc Espoon naisten joukkue on tehnyt kauden 2022 farmisopimuksen HPS:n Kansallisen liigan kanssa.

Farmisopimus mahdollistaa pelaajien liikuttamisen edustusjoukkueiden välillä matalalla kynnyksellä ensi kauden aikana. FC Espoolle se tarkoittaa, että liigajoukkueen pelaajat voivat pelata FC Espoon joukkueessa Kakkosen peleissä.

- FC Espoo on ammattimaisesti hoidettu seura ja heillä on hyvä pelaava joukkue. He ovat myös sijainniltaan sopivan lähellä, joten pelaajiemme on helppo käydä siellä, HPS:n joukkueenjohtaja Jarmo Santala sanoo.

FC Espoo on ottanut vakaasti kehitysaskeleita Kakkosen joukkueena ja viime kaudella se oli lähellä nousua Ykköseen. Sarjapaikan nostaminen onkin espoolaisten tavoitteena ja farmiyhteistyön myötä joukkue saa tulitukea HPS:lta.

- FC Espoon naisten edustusjoukkueen tavoitteena on sijoittua sarjassa mahdollisimman korkealle ja tavoitella nousua. Tämä määrittelee joukkueen toimintaa. Joukkueessa on jo nyt paljon hyviä pelaajia ja laadukas toimintaympäristö, FC Espoon päävalmentaja Elina Kuronen sanoo.

- Yhteistyö HPS:n kanssa tukee tavoitteitamme siten, että saamme yhteistyön avulla vahvistettua joukkuetta ja uskon, että pystymme myös tarjoamaan laadukkaan paikan HPS:n pelaajille.

HPS:n päävalmentaja Mari Savolainen on tyytyväinen, että farmisopimuksen ansiosta Hopsin pelaajille on mahdollista tarjota enemmän peliaikaa myös FC Espoon peleissä tavoitteellisessa ympäristössä.

- Tosi hienoa, että saatiin yhteistyö onnistumaan. FC Espoo voitti viime vuonna tiukan Etelän lohkon ja jäi rankkareilla Ykkösen noususta. Joukkueessa on hyvä valmennus ja he haluavat kehittää joukkueen pelaamista. Meidän pelaajillemme tämä on hyvä mahdollisuus päästä pelaamaan tavoitteelliseen ympäristöön. Tärkeintä on, että kaikki saavat säännöllisesti peliaikaa, Savolainen sanoo.