Sarjanousu! T18 voitti JyPK:n huippujännärissä

15.10.2022

Pelin hallinta velloi ja kumpikin joukkue kävi johtoasemassa. Jatko-ottelun jälkeen käytiin laadukas rangaistuspotkukilpailu, jonka voitti FC Espoo Ella-Maria Ervastin torjunnalla.

FC Espoo perusti pelinsä pallonhallintaan ja hallittuun hyökkäyksenkehittelyyn. JyPK iski vastaan ja luotti vahvoihin yksilöihinsä. Ensimmäinen puoliaika oli FC Espoon lievässä hallinnassa, mutta ainoan maalin teki vierasjoukkue kuin varkain, kun hyökkääjä pääsi etenemään päätyrajaa pitkin ja viimeisteli nollakulmasta. Toisella puoliajalla JyPK keskittyi ottamaan vastaan Espoon hyökkäyksiä, muttei pystynyt estämään tasoitusmaalia, kun Pihla Martin pääsi vetämään lähietäisyydeltä.

Jatko-ottelun ensimmäinen puoliaika oli maaliton. Toisella puoliajalla Isatou Ndow livahti ovelasti puolustajan selän taakse ja viimeisteli varmasti 2—1-johtomaalin. Muutama minuutti myöhemmin kotijoukkue sai unelmatilaisuuden lisätä johtoaan, mutta JyPK-maalivahti peri voiton. JyPK lisäsi painetta, eikä FC Espoon puolustus saanut purettua palloa, vaan pallo ajautui vetopaikkaan JyPK-pelaajalle, ja veto osui tarkasti ja vastustamattomasti ylänurkkaan. Jouduttiin rangaistuspotkukilpailuun.

Kumpikin joukkue tuotti sarjan häkellyttävän hyviä vetoja, jotka jättivät maalivahdit voimattomiksi, kunnes Ella-Maria Ervasti heittäytyi huipputorjuntaan ja pysäytti pallon tolpan vierestä. Kun kotijoukkueen viideskin rankkari meni maaliin, FC Espoo voitti ja Emma Tillanderin vetämä T18-ryhmä ansaitsi paikan tulevan kevään SM-karsintasarjassa.

Rangaistuspotkukilpailun maalintekijät:

  1. Jade Sinisalo
  2. Pihla Martin
  3. Sanni Sorsa
  4. Sofie Sinisalo
  5. Kaisa Fagerström

Pelipöytäkirja