FC United vei sarjajohdon FC Espoolta

31.5.2004

FC Espoo - FC United 1-2

Sunnuntaina Otaniemessä kohtasivat SM-sarjan kärkijoukkueet FC Espoo ja Pietarsaaren United. FC Espoo oli valmistautunut saamaan vastaansa fyysisen ja suoraviivaisesti maalintekotilanteisiin pyrivän vierailijan, mutta silti Unitedin vaarallisuus näytti tulleen yllätyksenä vaisusti aloittaneille espoolaisille.

Ensimmäisellä puoliajalla kentällä oli selvästi nähtävissä kaksi aivan eri tasoista joukkuetta. United vei ja Espoo vikisi. Pietarsaarelaiset avasivat peliä alhaalta keskikentän yli kärjessä koko ottelun vahvasti pelanneille Jessica Thornille ja Annica Sjölundille. Sjölund toimi Unitedin targetpelaajana, jonka tehtävänä oli jatkaa pallot aisaparilleen. Thorn pyrki sitkeästi maalintekotilanteisiin ja onnistuikin aiheuttamaan päänvaivaa FC Espoon puolustuslinjalle ja maalivahdille. FC Espoo hävisi ensimmäisellä puoliajalla kaksinkamppailut ja oli liian usein askeleen jäljessä. Kotijoukkue pystyi luomaan harvoja maalintekotilanteita. Paras paikka aukesi Daniela Tjederille, jonka laukaus suuntautui kuitenkin ohi maalin. FC United sai ansaitsemansa maalin, kun peliä oli pelattu 22 minuuttia. Ottelun avausosuma syntyi vapaapotkusta, jonka Thorn toimitti hallitusti verkon perille. Pietarsaarelaiset vahvistivat asemiaan reilua kymmentä minuuttia myöhemmin, kun jälleen Unitedin maalitykki oli asialla. Thorn pääsi karkuun espoolaispuolustajilta ja onnistui toimittamaan maalivahdin kerran torjuman pallon verkon perukoille. FC Espoon synkkää ensimmäistä puoliaikaa varjosti lähes koko puolustuslinjan uudelleen muokkaaminen. Martta Mäkilä taisteli sinnikkäästi läpi koko ottelun ja sai vierelleen loukkaantuneiden Pauliina Mattilan, Heidi Ahosen ja Outi Lempisen tilalle hyvin sisään tulleet Anu Eskelisen, Kaisa Vuorelan ja Emmi Tiittasen.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella FC Espoo löysi kadoksissa olleen peli-ilon ja tuli toiselle puoliajalle uudella asenteella. Unitedin vauhti oli jäänyt tauolla pukukoppiin ja FC Espoo onnistui hyödyntämään tilanteen. Kotijoukkueen Päivi Kivistö kavensi ottelun lukemiksi 1-2, kun peliä oli pelattu 59. minuuttia. Maalista sisuuntuneena espoolaiset hakivat sitkeästi tasoitusta, mutta Unitedin puolustus tai viimeistään maalissa pelannut Noora Matikainen onnistui estämään FC Espoon aikeet. Pietarsaarelaisillakin oli paikkansa lisätä maalisaldoaan, mutta vauhdikas toinen puoliaika ei kuitenkaan tuonut enää lisäosumia joukkueille.

Näin siis pisteet matkasivat Pietarsaareen ja FC Espoo jäi ensimmäistä kertaa nollille. Tulevana lauantaina FC Espoo kohtaa vieraskentällä sarjanousija FC Kontun. Vaikka kontulaiset eivät ole sarjassa vielä pisteillä liiemmin herkutelleetkaan, tulee Espoon petrata kuvioitaan viikon aikana.   Lisätietoja: /joukkueet/naiset_sm/otteluraportit/