Suomen Cup -pokaalin metsästys jatkuu

14.6.2004

Suomen Cupin puolivälierä: FC Espoo - FC Honka 16.6.2004 klo 18.30 Espoonlahti

Suomen cupia paikalliskamppailun merkeissä

FC Espoo ja FC Honka kohtaavat toistamiseen tällä kaudella, nyt Suomen Cupin merkeissä. Edellisen kamppailun Espoo voitti 4-2, mutta yhtä selviä lukemia tuskin nähdään, sillä Honka on parantanut peliään kauden alusta huomattavasti. Ennakkosuosikin paineet ovat tällä hetkellä FC Espoolla, joka on jatkanut vakuuttavia otteitaan SM-sarjassa. Hongalle on todennäköisesti jäänyt sen verran nurtsia hampaankoloon joukkueiden edellisestä kohtaamisesta, että espoolaiset eivät tule saamaan mitään ilmaiseksi. 

Honka on kauden saatossa päässyt voiton makuun kiinni, mm. viemällä tärkeät pisteet viime sarjapelissä suoraan taitavan KMF:n nenän edestä. Joukkue on myös vahvistunut viime paikalliskamppailusta toppari Becky Barrittilla, joka on ottanut vahvan roolin puolustuksen lukkona. Hyökkäyspäässä espoolaisia on kiusaamassa Sanna Talonen. Viime kaudella Espoossa pelanneelta Essi Sainiolta voidaan myös odottaa vaarallisia ratkaisuja pallon kanssa. 

FC Espoo osoitti edellisessä sarjaottelussaan Tampereella kykenevänsä vastaamaan myös kovaan ja fyysiseen peliin. Jatkuuko sama rauhallisuus ja maltti paikalliskamppailun huumassa, on espoolaisille todellinen haaste. Suurimmat kamppailut käydään todennäköisesti kentän keskialueella, jossa rapa varmasti tulee roiskumaan. Hyvällä liikkeellä ja rauhallisella tilanteiden rakentelulla Espoolla on mahdollisuus tehdä tarvittavat maalit. Pään pitää kuitenkin pitää kylmänä koko 90 minuutin ajan. 

Suomen Cupin jatkoon menijät ratkaistaan kaksiosaisilla puolivälierillä, joista jälkimmäinen pelataan torstaina 24.6. Tapiolan nurmella.