FC Espoo rutisti voiton KMF:sta

11.7.2004

FC Espoo - KMF 2-0

Tjederit ratkaisivat toisella puoliajalla

FC Espoon ja Kuopion Mimmifutiksen välinen SM-sarjaottelu tarjosi yleisölle löysätempoista pallottelua sunnuntaina Otaniemessä. Kummankin joukkueen pelistä uupui todellinen taistelutahto sarjapisteiden puolesta. Espoo kuitenkin käänsi ottelun toisella puoliajalla kahdella maalillaan rutiininomaisesti edukseen. 

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä keskialueella. Kumpikaan joukkue ei pystynyt hyödyntämään muutamia maalintekotilanteitaan. Vierailijoiden paras paikka syntyi "jenkkivahvistus" Tiina Saariolle, mutta hänen viimeistelynsä ei tuottanut tulosta. Myös Espoolle tarjottiin puolittaisia maalintekotilainteita, mutta hyökkäyskolmikko Elisa Pirinen-Susanna Lehtinen-Cally Laitinen, ei päässyt tuulettamaan avausmaalia. Useinmiten kotijoukkueen hyökkäyskuviot kuivuivat kasaan KMF:n puolustuksen ansiosta.

Toiselle puoliajalle kotijoukkue haki lisää hyökkäysvoimaa tuoreiden pelaajien jaloista. Kentälle tulleet Daniela ja Jannica Tjeder sekä ensimmäistä SM-sarjaottelua tällä kaudella pelannut Veera Vartiainen toivatkin vauhtia hyökkäykseen. Vaihdot tuottivat tulosta, kun 73. peliminuutilla Daniela toimitti pallon kulmapotkutilanteesta maaliin. Kymmentä minuuttia myöhemmin asialla oli vuorostaan Jannica ja espoolaisten nihkeästi sujunut ottelu näytti saaneen toivotunlaisen lopun. 2-0-tilanteessa vierailijoilla oli vielä muutama erinomainen kavennusmahdollisuus, mutta KMF:n vierasmaalit jäivät kuitenkin tekemättä.

Näin siis Espoo jatkoi 2-0-lopputuloksella voittoputkeaan ja KMF:n ahdinko sarjan häntäpäässä ei näytä helpottavan. Vierailijat hallitsivat peliä ajoittain Jaana Lyytikäisen (1x2-pronssia) ja Pauliina Miettisen (1x2-hopeaa) johdolla, mutta espoolaiset saalistivat pisteet vaikeahkosta ottelusta Tjedereiden maalien ja periksiantamattoman puolustuspelin ansiosta, josta piti huolen erityisesti Heidi Ahonen (1x2-kultaa).