FC Espoo kohtaa tasavahvan Raision

12.7.2004

FC Espoo - SCR ke 14.7. klo 18.30 Otaniemi

SM-sarjan ensimmäisen kierroksen viimeisessä ottelussa FC Espoon vieraaksi saapuu Sport Club Raisio. Raisio on yleisesti ollut vaikea vastusta jokaiselle SM-sarjajoukkueelle. SCR on pysynyt hyvin mukana kokeneiden joukkueiden vauhdissa, eikä ole antanut vastustajalle pisteitä ilman kunnon kamppailua.

Raisiolaisten vahvuutena voidaan pitää tasavahvaa ryhmitystä. Vaarallisimpina hahmoina punapaidoista nousee esiin monesti verkkoa tällä kaudella heilauttanut Katri Lehtoranta sekä hänen vikkelä kärkiparinsa Essi Kiviranta. Puolustuksen lukkona luutii tehokkaasti Eveliina Kohvakka ja maalia vartioi nuorten EM-kisajoukkueen maalivahti Minna Meriluoto.  

Espoolaisten aseena on hyvän liikkeen ja nopean tempon avulla murtaa Raision yhtenäinen joukkuepeli. Tehtävä ei ole helppo, ainakaan silloin jos kotijoukkue sortuu samanlaiseen tehottomuuteen kuin sunnuntain KMF-pelissä. Sunnuntaina hyvin tsempanneen espoolaiskapteenin Anna-Kaisa Moilasen johdolla kotijoukkueen on noustava takaisin omalle tasolleen mieliäkseen jatkamaan voittoputkeaan. Espoolaisten onnistuessaan siinä vierailija ei tule helpolla viemään pisteitä Raisioon.

Espoolaisten kannalta taistelutahtoa lisää se, että viime kaudella Raisio nappasi himmeimmäin mitallin espoolaisten nenän edestä. Jottei tämä toistuisi, Espoon on kasvatettava kaulaa sarjan keskikastissa painivaan Raisioon. Siihen voitto ja kolme sarjapistettä ovat paras mahdollinen resepti.