Espoo saa Ilveksen vieraakseen

26.8.2004

FC Espoo - FC Ilves su 29.08. klo 13.00 Leppävaara

FC Espoo palaa sunnuntaina omalle kotistadionilleen Leppävaaraan. Sinne vieraaksi saapuu Tampereen Ilves taistelemaan SM-sarjapisteistä. Ilveksen suoritukset sarjassa ovat olleet ailahtelevia. Joukkue on toisinaan kiusannut kärkijoukkueita peräänantamattomasti, mutta toisinaan taas tamperelaiset ovat sortuneet lepsuiluun ja vastustaja on viennyt täyden potin helpohkosti. Pisteitä Ilves on saalistanut 18, mikä oikeuttaa paikkaan sarjan keskikastissa. 

Espoo saa varautua Ilveksen kovaan pelityyliin, jossa kaksinkamppailussa ei arkailla. Tamperelaisten peli perustuu Sari Seppäsen keskikentältä jakamiin pystysyöttöihin nopeille kärkipelaajille Tanja Petäjälle ja Mira Niemiselle. Ilves nostaa hyökkäyksiinsä runsaasti voimaa ja pallonmenetyksen jälkeinen tilanteenvaihto tuottaa usein vaikeuksia avaten vastustajalle paikan vastaiskuun. Nämä tilanteet kotijoukkueen tulee sunnuntaina hyödyntää nopella ja selkeällä vastaiskupelillä.   

Nuorista pelaajista koostuva espoolaisryhmä saa loppukaudeksi virittää itsensä täyteen taisteluvireyteen. Taitoa ja nopeutta joukkueesta varmasti löytyy, kyse onkin sitten vain pelaajien työpanoksesta ja halusta käyttää osaamistaan. Mitallia himoitsevalta Espoolta ei ole helppo viedä sunnuntaina pisteitä, kunhan se vain säilyttää kurinalaisuutensa, eikä sorru turhiin virheisiin puolustuspelissä.