FC Ilves kaatoi vaisun Espoon

30.8.2004

FC Espoo - FC Ilves 0-2

FC Ilves saapui sunnuntaina Leppävaarassa käytyyn otteluun selvästi paremmalla asenteella kuin kotijoukkue FC Espoo. Hienot puitteet -loistokunnossa oleva kenttä, oli parasta, mitä espoolaiset pystyivät ottelussa tarjoamaan. 

Vierailija sai ottelulle unelma-alun, kun kolmestakymmenestä metristä annettu vapaapotku päätyi suoraan vapaana olleelle Leena Puraselle, joka sijoitti pallon vaivattomasti maaliin. Vierailija pääsi pariin otteeseen yrittämään lisäosumia ensimmäisellä puoliajalla, mutta espoolaisten onneksi laukaukset menivät enimmäkseen ohi maalin. Kotijoukkueen hyökkäyskuviot olivat puolittaisia läpi koko ottelun. Cally Laitinen antoi laidaltaan muutaman hyvän keskityspallon, mutta lähes aina keskitykset päätyivät keltapaitaisille vierailijoille. Espoon paras maalintekopaikka aukesi Veera Vartiaiselle. Hän laukoi hyvän nousunsa päätteksi pienestä kulmasta kuitenkin päin Ilves-vahti Satu Peltosta.

Toisella puoliajalla vastatuuli vaikeutti espoolaisten takaa-ajoa, mutta sillä ei kotijoukkueen tehottomuutta voi puolustella. Ilves pelasi toisenkin puoliajan paremmalla tahtotasolla ja loi selkeitä maalipaikkoja espoolaisten päätyyn. Kotijoukkueen kannalta rumilta lukemilta vältyttiin, sillä vierailijat onnistuivat parin tolppalaukauksen jälkeen maalinteossa vain kerran. Ilveksen toinen maali syntyi jälleen FC Espoon merkkausvirheen seurauksena, kun oikealta tullut syöttö tavoitti keskellä täysin vapaana olleen Henna Yläsuon, joka laukoi varmasti alanurkkaan ottelun päätöslukemiksi 2-0.

Espoon tappio hankaloitti mitallijahtia, mutta ei myöskään sulkenut Espoota sen ulkopuolelle. Tosiasia kuitenkin on, että Espoon on vaikeuksista huolimatta löydettävä peliinsä tahtoa ja peli-iloa parantaakseen loppukauden tuloksia. 

Espoo kohtaa huomenna tiistaina Suomen Cupin välierässä FC Unitedin Pietarsaaressa. Pietarsaarelaiset ovat kiinni finaalipaikassa ensimmäisen osaottelun 1-6-vierasvoitollaan. Lohduttomasta tilanteesta huolimatta ottelu on espoolaisille tarpeellinen. Hyvä suoritus tuplamestarisuosikkia vastaan tekisi hyvää joukkueelle ja helpottaisi asetelmia tulevia pelejä ajatellen.  FC Espoo kohtaa seuraavaksi SM-sarjassa FC Hongan Tapiolassa 7.9.2004.