FCE Btytöt Jyväskylässä 9.4.2005

10.4.2005

FCE BSM teki lauantaina 9.4.2005 harjoituskeikan yhdessä VJS BSM:n kanssa Jyväskylään, missä pelattiin miniturnaus, mukana lisäksi Tampereen Ilves BSM ja paikallinen JyPK Bt-I.Div.

Jyväskylässä pelattiin eilen mahdollisesti monenkin Bt-joukkueen viimeiset harjoituspelit ennen sarjojen alkua. Miniturnaus pelattiin Jyväskylän uudella, hienolla Vehkalammen tekonurmikentällä. Päivän ensimmäsiä pelejä haittasi koleahko ja erinäisistä toiveikkaista sääennusteista huolimatta ajoittain kovinkin sateinen sää. Matkaan saatiin lähes koko nykyinen harjoitusvahvuus, tosin vielä flunssan jälkikaikuja oli havaittavissa ja  mm. lisäksi Maisa poti vielä Italiassa loukkaantunutta kättään, hän pelasi kylläkin osan aikaa. Säästä johtuen suurimmat sukitus-puheet käytiin tällä kertaa taustajoukkojen keskuudessa!

Ensimmäisessä ottelussa vastakkain asettuivat JyPk ja FCE. Ottelusta on ansiokas raportti järjestäjien kotisivulla: http://www.jypkbt.com/94_tarina.htm. Näiden linkkiraporttien kanssa ei kannata lähteä kilpailemaan, mutta joitakin FCE-näkemyksiä lisäyksenä sallittakoon.

Nämä JyPk-raportit ovat suorastaan mozartmaisia. Mozarthan oli meidän kaikkien tuntema virtuoosi ja lahjakkkuus eli kun hän kuuli jonkun soinnun tai kappaleen aiheen, siitä alkoi tulla nuottia nuotin perään ja joskus niitä tuli kappaleisiin jopa liikaakin. Raporttia lukiessa tuntui myös välillä siltä olimmeko olleetkaan Jyväskylän Vehkalammella lainkaan lauantaina. Lisäksi JyPk-tyttöjen vihreät pelipaidat saattoivat sekoittua kentän uuden nurmen kanssa ja tämä haittasi pelin seurantaa. :-)

Pelin alussa FCE:llä oli hieman vaikeuksia saada peli kulkemaan ja ensimmäistä maalia saatiinkin vähän  odottaa, kunnes Lenu tei 1-0 Espoolle ajassa 9'. JyPK pysyi yllättävän hyvin pelissä mukana ja tasoitti pelin ajassa 12' kunnes Satu alkoi vapauttaa Espoon peliä maalillaan ajassa 39' ja tehden tilanteeksi 2-1.Toinen puoliaika oli sitten Espoon selvää hallintaa ja erikoistilanteista tehtiin hienoja maaleja, Jonna Jones 3-1 59', ja vielä Lenu 4-1 ja Jonna loppunumeroiksi 5-1 pelin loppukymmenminuuttisen aikana.

Pelin alkua lukuunottamatta Sinisiltä kelpoa peliä ja eilisten pelien perusteella JyPK on huomioitava vastustaja (voitto iltapelissä VJS:tä 2-0) kesän B-tyttöpeleissä. Jyväskylästä kuullaan vielä.

Espoon toinen peli oli iltapäivällä Tampereen Ilvestä vastaan. Tuntuu siltä, että Ilvestä vastaan meidän on hankala lähteä pelaamaan ja kohta pelin ensimmäisellä minuutilla Ilves teki maalin. Pelin hallinta siirtyi pikkuhiljaa Espoolle, mutta vasta aivan jakson lopulla peli oli tasan Niinan tehdessä, juuri vaihdosta tulleena 1-1. Toisella puoliajalla kentällä oli vain yksi joukue, Espoo hyökkäsi ja Ilves purki yli laidan. Onneksi Vehkalammen kentällä on hyvät sivuaidat ja palloja ei tarvinnut koko aikaa hakea viereisiltä niityiltä. JyPk-raportissakin kerrotaan parista loukkantumisesta. Jonnan tapauksessa selvittiin säikähdyksellä, mutta Teijan polvi jouduttiin käyttämään Jyväskylän keskussairaalassa tutkimuksissa, toivottavasti ei mitään rikkoutumista ainakaan olisi päässyt tapahtumaan. Ilves pelasi ajoittain kovinkin fyysistä peliä ja tilanteisiin tultiin vähän myöhässäkin  ja Italiassa olisi noussut  näistä montakin keltaista.

Summary: Pelien alut vielä hallintaan ja pakka alkaa olla kunnossa. Ja tiistaina sitten Suomen Cuppia Espoonlahdessa...

Ja kiitokset Jyväskylään kaikesta, hehkutuksista yms. ja tsemppiä tämän päivän TuPS-peliin! Saatiinhan sitä aurinkoakin illalla.