FCE B-tytöt turnausvoittoon Italiassa

28.3.2005

Tällaisella ryhmällä pelattiin, kuvassa myös oikealla meidän hieno opas, Fabio.
Tällaisella ryhmällä pelattiin, kuvassa myös oikealla meidän hieno opas, Fabio.
Voittopysti ("Poika") ja tytöt ja Pekka
Voittopysti ("Poika") ja tytöt ja Pekka
Reggio Emilia sijaitsee Parman ja Modenan puolivälissä.
Reggio Emilia sijaitsee Parman ja Modenan puolivälissä.
Perjantain shoppailuharkat, kova juttu ainakin taustoille!
Perjantain shoppailuharkat, kova juttu ainakin taustoille!

Italian Reggio Emiliassa järjestettiin pääsiäisenä 9. kansainvälinen Coppa Tricolore-jalkapalloturnaus. FCE B-tytöt olivat mukana G18-sarjassa ja voitto tuli Espooseen ja Suomeen puhtaalla pelillä.

FCE Btytöt teki yhdistetyn turnaus&harjoitusmatkan (Tietenkään unohtamatta perjantain shoppailuharkkoja) pääsiäisenä Reggio Emiliaan, Coppa Tricolore-turnaukseen. Turnauspaikka sijaitsee lähellä Parmaa ja on runsas 100 000 asukasta omaava "kirkonkylä".

Otteluissa saatiin sekä hyvää tuntumaa todellisiin peleihin sekä tuntumaa myös ruohokenttiin, joista osa oli tosin hieman kuluneita sekä talven jäljiltä että turnauksen monien ottelujen takia. Loppuottelu pelattiin suhteellisen hyväkuntoisella luonnon nurmella. Seuraavassa lyhyesti otteluista:

Alkusarjan ensimmäinen ottelu pelattiin launtaina ja vastassa oli saksalainen Turnerbund Heissen 1862 sV. Joukkueista ei luonnollisesti ollut muuta ennakkoanalyysiä kuin lähinnä visuaalinen ja tämä joukkue vaikutti ennakkoon FIN BSM-tyyppiseltä joukkueelta. Sinisilmäisyydestä saatetaan taas matkan varrella syyttää, mutta Espoo vei hyvällä asenteella ja pelihuumorilla ottelua koko ajan alusta saakka ja voitti puhtaasti 4-0. Maalintekijät Linda (22'), Niina 2 (25 ja 35') ja Maisa (32'). Jälkeenpäin hieman ihmettelimme, että tämä joukkue ei sittenkään päässyt jatkoon.

Launtain toinen alkusarjan ottelu pelattiin illansuussa ja vastassa oli italialainen SC Solferino Arecco. Joukkue ei ollut aivan kärjessä ennakkoarvailuissa ja ottelussa taas pelin hallinta espoolaisilla ja tuloksena puhdas voitto 5-0. Maalintekijöinä Micke 2 (5' ja 19') , Lenu (15') , Satu (21') ja Niina (35'). Tuomarilinja hieman näissä alkusarjan otteluissa aluksi oudoksutti FCE-tyttöjä, koska mm. fyysinen kontaktipeli otettiin hyvin tarkasti. SC Solferino Arecco pokkasi lopulta pronssipystin.

Sunnuntain ensimmäinen peli ja samalla alkusarjan kolmas peli meni lähinnä palloiluharjoitteluksi, koska vastustajalla, italiaisella ASC Arcetanalla oli jostain syystä käynyt lauantain jälkeen kova pelaajakato ja ottelu pelattiin myös FCE:n osalta sovitusti vajaalla ja "pallotellen". Tämä joukkue oli sarjan ehdottomasti nuorin ja fyysisesti pienin ja voi olla, että he huomasivat jo lauantain pelien perusteella olevansa hieman liian kovassa seurassa, mene ja tiedä? Ottelulla ei muutenkaan ollut suurta merkitystä alkusarjaa ajatellen, koska Espoo oli varmistanut jo lauantain otteluissa lohkovoiton.

Semifinaalissa vastaan asettui italialainen AC Galileo, paikallisia joukkueita. Sunnuntai-iltapäivällä oli tämän ottelun aikana sateista ja kenttä oli varsinkin keskialueelta aika kurainen. "Minä en pääse minnekään, vaikka kuinka yritän" oli usein kuultu kommentti kentältä, kun nappikset löivät tyhjää. Vähitellen tytöt saivat pelin juonesta kiinni ja varsinkin pelin toisella jaksolla tehtailtiin maaleja entiseen tahtiin ja lopputulos 5-0 Espoolle kuvaa pelitapahtumia. Maaleista vastasivat Lenu (19') , Teija 3 (29', 33' ja 39') ja Niina (31').

Finaalissa vastaan asettui turnauksen ennakkosuosikki, AC Reggiana Femminile. Joukkue vaikutti fyysisesti voimakkaalta ja taitavaltakin ja yllätys yllätys, joukkueessa oli monille tammikuun Kuopion Girl Power-turnauksesta tuttuja kasvoja: Williams-sisters, kuten me heitä leikkisästi kutsuimme. Eli kaksi SUM-pelaajaa (sisarukset?) Nigeriasta oli jäänyt jalkapalloilemaan Italiaan, Reggio Emiliaan. Olivatko tytöt vielä menossa etelään vai mahdollisesti kääntymässä takaisin pohjoiseen, jäi vielä epäselväksi. Mutta tytöt lähettivät Suomeen terveisiä ja olivat kovasti kiinnostuneista Suomesta ja myös joukkueemme peleistä turnauksessa. Huhujen mukaan kyselivät myös, koska B-tyttöjen sarjat Suomessa alkavat? :-) Italiassa sarjakausi alkaa olla kait lopuillaan...?

Itse ottelusta odotettiin ennakkoon tasaista ja kyllä pelin tärkeys ja tuntemus kovasta vastuksesta toi lisäjännitystä. Mutta vaikka maaleja ei syntynyt edellispelien malliin, FCE hallitsi ottelua ja peliä pelattiin pääosin kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. Ajassa 15 min Linda vapautti FCE:n pelin tekemällä 0-1. Ensimmäisellä puoliajalla Oona maalissa pääsi aika vähällä, pari kosketusta palloon. Toisella jaksolla Maisa teki tilanteeksi 0-2 31 minuutilla ja peli alkoi olla selvä. Toisella jaksolla maalissa vuorostaan ollut Ina joutui pari-kolme kertaa tositoimiinkin, mutta maalimme säilyi puhtaana. Espoo pystyi ennakkotarkkailuihin perustuen pitämään Reggianan kärjet ja keskialueen hyvin kurissa, mm. Micke teki tiukkaa työtä varjostushommissa, ja jälleen pelimoraali oli kaikilla korkeata luokkaa. Ja maalivahdeille erityismaininnat kaikista peleistä: Ei yhtään päästettyä maalia! Tässä ottelussa nähtiin jo edellisiä pelejä enemmän fyysistä vääntöäkin.

Yhteenvetona voidaan tässä vaiheessa todeta, että koko projekti täytti sille asetetut tavoitteet, arska jäi vähän toivottua vähemmälle. Tässä turnauskoosteessa on mainittu vain muutama pelaaja nimeltä, mutta aivan hyvin kaikki voisi nimetä samoilla perusteilla eli koko joukkue pelasi jo kauden tässä vaiheessa todella hyvää suomalaista tyttöfutista ja tässä tapauksessa vielä espoolaista tyttöfutista. Tässä G18-sarjassa oli selvästi pari muita nuorempaa joukkuetta, ikärajat sarjassa olivat 14-18 vuotta. Semifinaalissa odotimme vastustajaksi sveitsiläistä joukkuetta, mutta paikallinen Galileo nousi toisen lohkon kakkoseksi maalieron turvin ja näin yksi maatuttavuus jäi tässä turnauksessa kokematta.