Naisten Suomen Cupin 3.kierros

12.5.2005

FCE SiniSet
FCE SiniSet
FCE KeltaSet
FCE KeltaSet

ENNAKKOTIETO: Kevään naisfutiskohokas Espoossa, naisten Suomen cupin 3.kierroksen ottelu FCE BT-FCE NSM pelataan tiistaina 24.5.2005 Keski-Espoossa. Vielä vahvistamattomien tietojen mukaan FCE NSM leiriytyy jo edellisenä viikonvaihteena Keski-Espoon tekonurtsin läheisyyteen. Näin joukkue totuttelee parhaalla mahdollisella tavalla ko. ilmanalaan ja psyykkautuu cup-otteluun. Leppävaaran stadionilla, FCE-FC Sport (2-1) ottelun väliajalla, vahvistettiin tämän Cup-ottelun alkamisajaksi ti 24.5.2005 klo 18.30. Leppävaaran urheilupuistossa liikkui lauantaina sitkeä huhu, että jopa Skotlannin maajoukkue olisi siirtämässä lentoaan Edinburgiin ke-aamuun ja olisi kysellyt Keski-Espoosta majapaikkoja...? FCE BT-viestintä ei ole pystynyt vahvistamaan näitä huhuja toistaiseksi. Tätä huhua yritettiin vahvistaa perjantaina Suomi-Skotlanti futismaaottelun puoliajalla Turussa, missä FCE BT-viestintä kävi samalla maaottelua seuraamassa. Mutta skoteista ei oikein saanut otetta ja muutenkin he kävivät ylikierroksilla, monta keltaista korttia.

FCE B-tytöt ovat ehkä hieman yllättäenkin raivanneet tiensä Suomen Cupin kolmannelle kierrokselle.   Aikaisemmilla kierroksilla FCE-tytöt ovat vakuuttavasti pudottaneet jatkosta kaksi naisten I. divisioonan joukkuetta, Malmin Pallon sekä KaaPon Kaarinasta, KaaPo jopa tavoittelee kärkisijoja tällä hetkellä I.divisioonan länsilohkossa ja näin samalla nousua naisten SM-sarjaan. Näiden pelien lopputulokset ovat olleet jopa selvänumeroisia ja pelit muutenkin FCE:n hallinnassa. Näin siis Petterssonin Pekan keväällä heittämä ajatus, osallistuttaisiinko myös naisten Suomen Cuppiin, on vienyt tytöt näin pitkälle. Mutta nyt on sitten joukkue todella tosipaikan edessä kohdatessaan isosiskot eli FCE NSM-joukkueen. Puolileikillään ei Timo Lounion valmentama joukkuekaan varmaankaan ole matkassa, sillä jo pelkästään cupin voitto tuo oman glamourinsa jo tähänkin otteluun mukaan. Mutta ihan olankohautuksella ei kumpikan joukkue tästä ottelusta selviä. Soittokierrokset parille tytölle antoivat viitteitä totisesta koitoksesta.
Veera Vartiainen (FCE NSM) kertoi, että vaikka kysymyksessä on vähän erikoinen asetelma, oman seuran nuoret vastassa, silti peliin asennoidutaan kuten mihin tahansa muuhun normaaliin peliin. Takit pidetään tiukasti kiinni ja kädet pois taskusta, kuten Veera asian toisin sanoin sen ilmaisi. Hän totesi samalla, että toisaalta on jännä pelata mahdollisia tulevia joukkuetovereita vastaan. Veera muisteli myös, että joskus kolmisen vuotta sitten pelattiin vastaava cup-ottelu Leppävaaran stadionilla eli FCE BT vastaan FCE NSM. Ottelu oli silloin tiukka ja sen taiston vielä silloin voitti NSM-joukkue... 
Emmi (Löysä) Kirjavainen (FCE BT) puolestaan pitää jo mielenkiintoisena asetelmana pelkästään sitä, että pääsee pelaamaan oman seuran ykkösjoukkuetta ja samalla Suomen yhtä tämän hetken kärkijoukkuetta vastaan. B-tytöillä on hyvät fiilikset ja ennakkopaineet sysätään mielihyvin isosiskojen harteille. Omaa peliä lähdetään pelaamaan ja katsellaan Timon porukan liikkeitä. Emmi pelaa puolustuslinjassa topparina ja odottaa toki tiukkaa iltapuhdetta, mutta toteaa samalla, ettei naistenkaan puolustuksessa ehditä ihailla Kasavuoren rinteille paistavaa ilta-aurinkoa eikä Turunväylän liikennelaskenta myöskään onnistu tiistai-illalla Keski-Espoon nurmelta. Omaa peliä lähdetään pelaamaan ennakkoluulottomasti ja taktiikkaylläreitä on takataskussa riittävästi, kuittaa tuntemukset myös B-tyttöjen valmentaja Pekka Pettersson. Toipilaslista on edelleen pitkä B-tyttöjen joukkueessa ja se huolettaa Pekkaa. Kuivaa vaihtovaatetta kannattaa silti ottaa pelikassiin mukaan. Ei kylläkään sateen takia, sillä tiistai-illaksi on luvassa sateeton, kaunis kevätilta...Siis naisfutiksen ystävät Keski-Espoon nurmelle ti 24.5.2005 klo 18.30.