Naisten Suomen Cup, 3.kierros

24.5.2005

Yhteisuva joukkueista ennen matsia
Yhteisuva joukkueista ennen matsiaKeski-Espoon hyväkuntoisella nurmella kohtasivat FC Espoon naisjoukkueet, B-tytöt ja NSM, naisten Suomen Cupin ottelussa. Hyvissä olosuhteissa pelatun ottelun voittivat tällä kertaa naiset selvin numeroin 0-8 (0-3). Selvästä tappiosta huolimatta B-tyttöjen ei tarvitse mitenkään hävetä esitystään ja varsinkin ensimmäinen puoliaika oli hyvää peliä myös Sinisiltä, toisella puoliajalla ote hieman lopahti ja maaliero venähti.

FCE:n naisjoukkueiden välinen cupottelu tarjosi runsaslukuiselle yleisölle miellyttävän iltapuhteen naisjalkapalloilun parissa tiistai-iltana Keski-Espoon nurmella. B-tytöt olivat selvittäneet tiensä hienosti Cupissa kolmannelle kierrokselle ja nyt sitten sekä tytöt että yleisö saivat nähdä ja kokea jalkapalloa Suomen naisjalkapalloilun huipulta, kun vastaan asettui FCE NSM, sarjajohtaja. Samalla nähtiin, missä ne suurimmat erot ovat naisfutiksen ja tyttöfutiksen välillä:  fyysinen  pelaaminen, tilannehaku, keskinäinen pelinohjailu jne. Ja kuten B-tyttöjen valmentaja Pekka Pettersson kiteytti pelin jälkeen, että NSM-naiset osaavat toteuttaa ne kaikki harjoituksissa puhutut ja harjoitellut asiat varmemmin ja rohkeammin.

Maalin teon aloitti Cally Lahtinen ottelun 10 minuutilla ja pelikellon näyttäessä aikaa 37 min, teki Sari Tuunainen keskeltä 0-2 ja taukonumerot 0-3 viimeisteli Daniela Tjeder. Naisilla oli toki tukku muitakin vaarallisia tilanteita Sinisten maalilla, mutta Ina Gustafsson teki hyvää peliä B-tyttöjen maalissa, mutta ei NSM-tasollakaan aina onnistuta. Paitsiofriikki, satunnainen kulkija, pani myös merkille, että aika useasti B-tytöt onnistuivat paitsioansoissaan. Toisaalta aina oikealla paikalla istunut katsomo ei ollut joka kerta samaa mieltä linjamiesten kanssa B-tyttöjen kärkien, Niina ja Maisa, määrätyistä paitsiotilanteista. 

Toisella puoliajalla alkoi sitten naisten peliote vahvistua ja ajassa 56 min teki Sari toisen maalinsa ja tilanne 0-4. Tässä tilanteessa tarkkasilmäinen satunnaisen kulkijan assistant oli kuulemma havainnut jo helpotuksen hymyä naisjoukkueenkin pelaajien suupielissä. Sari-show jatkui ja ajassa 59 min oli tilanne jo 0-5 ja sitten seurasivat Taru Hakalan kaksi maalia ajassa 72 ja 83 min ja loppunumerot 0-8 teki Jannica Tjeder ajassa 88 minuuttia.

Ottelun jälkeen B-tytöt eivät olleet lainkaan maansa myyneitä, eikä ollut syytäkään. Tämä ottelu oli hieno kokemus koko joukkueelle ja varsinkin ekapuoliajan pelillä moni muu joukkue olisi saanut kovaa kyytiä. Muutamalla lisävaihdolla olisivat B-tytöt myöskin varmasti jaksaneet pitää pelitempoa pitempään toisella puoliajalla, nyt tähän ei valtettavasti ollut mahdollisuutta. Satunnainen kulkija oli pannut myös merkille, että FCE NSM:n peli oli tässä ottelussa parempaa kuin edellisessä NSM-pelissä Leppävaaran stadionilla vaasalaisia vastaan. B-tytöt jatkavat tästä kohti pikkufinaalia ja NSM kohti pääfinaalia. Onnea molemmille joukkueille kuin myös naisten EM-kisoihin matkaaville FCE:n pelaajille: Terhi, Linda ja Heidi.