FC Espoo jatkaa tappioitta

29.5.2005

FC Espoo kaatoi Raision 3-1

FC Espoo sai vieraakseen tuuliselle Leppävaaran stadionille SCR:n Raisiosta. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue pääsi rakentamaan peliä myötätuulessa ja onnistui luomaan useita tilanteita vieraiden maalille. Aivan ilman tilanteita ei Raisiokaan jäänyt ja varsinkin kärkipelaaja Katri Lehtoranta osoitti vaarallisuutensa terävillä otteillaan. Vaarallisimmat tilanteet nähtiin kuitenkin raisiolaisten maalilla. Johto-osuma oli lähellä, kun Anna-Kaisa Moilanen pääsi laukomaan vastapalloon, mutta Tinja-Riikka Korpela Raision maalilla onnistui torjumaan kovan kudin kulmapotkuksi. Kulmapotkuja Espoolla olikin runsaasti, mutta Raision maali säilyi tiukoista tilanteista huolimatta varjeltuna. Reilun puolentunnin jälkeen Cally Laitinen onnistui vihdoin viemään espoolaiset 1-0 johtoon. Laitinen sai syötön Moilaselta rangaistusalueen sisään ja laukoi pallon maaliin maalivahti Korpelan estelyistä huolimatta.

Kuten aiempinakin vuosina, Raisio osoitti olevansa vaikea vastustaja espoolaisille ja tuli tasoihin ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla. Vierailijat saivat luotua vaarallisen tilanteen Espoon maalille ja kun Heidi Ahonen rikkoi Lehtorantaa kiinnipitäen, vietiin pallo pilkulle. Noora Matikainen oli voimaton Anna Heleniuksen tarkan alanurkkasijoituksen edessä.

 Espoo teki toiselle jaksolle tultaessa kolme pelaajavaihtoa, jotka toivat pirteyttä kotijoukkueen peliin. Vastatuulesta huolimatta pelinhallinta oli Espoolla ja kun pelikello näytti 63 minuuttia, se siirtyi 2-1 johtoon. Siskosten Daniela ja Jannica Tjederin yhteispeli toimi oikella laidalla, josta Jannica syötti rankkarialueen rajalle Danielalle. Danin viuhuva laukaus painui vastustamattomasti maalin takanurkkaan. Raisiollakin oli mahdollisuutensa. Lähimmäksi maalia vierailijat pääsivät, kun pallo kilahti pystytolppaan rangaistusalueen rajalta tulleen laukauksen seurauksena. Susanna Lehtinen sinetöi Espoon voiton 3-1 osumallaan, kun peliaikaa oli jäljellä kymmenen minuuttia. Lehtinen sai vapauttavan syötön Jannica Tjederiltä ja pääsi vastatusten raisiolais veskarin kanssa. Taitava nosto yli vastaantulleen maalivahdiin vei Espoon kahden maalin johtoon ja takasi kotijoukkueelle kolme pistettä.