Stadi-cup 9-12.6.2005/To 9.6.2005

9.6.2005

Kulma EPS-maalilla
Kulma EPS-maalilla
EPS-ottelun puoliaika
EPS-ottelun puoliaika
HPS-ottelun tilanteita
HPS-ottelun tilanteita
HPS-ottelun tilanteita
HPS-ottelun tilanteita

FCE B-tytöt osallistuvat tänäkin vuonna Suomen suurimpaan tyttöfutistapahtumaan, Stadi-cuppiin. SM-karsintasarjan lomaan sopiva turnaus on samalla hyvää treeniä ja leppoisampia pelejä kuin sarjassa, mutta toisaalta myös joukkueyhdessäoloa ja muiden joukkueiden pelien seuraamista. Ja tietenkin joukkue hakee sitä kolmatta voittoa.

Kolmatta perättäistä voittoa ei onnistuta saamaan, koska viime vuonna FCE B-tytöt joutui jättämään Stadicupin loppupelit väliin ja matkaamaan Ouluun SM-karsintasarjapeliin. Tästä ja muiden joukkueiden "luovutuksista" keskusteltiin sittemmin mm. FutisForumin palstoilla. Jotkut uhkasivat jäädä tämän takia jatkossa pois ja näköjään jäivätkin, syystä tai toisesta. Poisjäännit eivät kuitenkaan tätä tapahtumaa lainkaan haittaa, hyviä joukkueita ja tunnelmaa riittää. On kylläkin taas ihmeellistä, että tälle viikonvaihteelle on järjestetty sarjapelejä täydeltä laidalta ja moni joukkue on varmaan sen takia poissa. Tänä vuonna FCE aikoo kuitenkin olla mukana myös su-iltapäivälläkin Pallokentällä, siis pelaamassa!

Mutta peleistä:

FCE-EPS 5-0

Tässä iltapäivän ottelussa FCE kohtasi Espoon Palloseuran. Joukkueet eivät olleet pitkään aikaan kohdanneet, joten verrokkia ei ollut. Aivan pelin alkua lukuunottamatta pelin hallinta oli koko ajan rutinoidummalla FC Espoolla. Ensimmäinen maali syntyi rangaistuspotkusta, kun EPS:n pelaaja teki käsivirheen omalla rangaistusalueella ja Linda laittoi varmasti rankun sisään. Tässä ottelussa oli Lindan päivä, sillä hän viimeisteli myös FCE:n kaksi seuraavaa maalia ja oikean jalan hattutemppu oli valmis. Johanna teki vielä 4-0 Sinisille, minkä jälkeen Linda alkoi yrittämään vasemman jalan hattutemppua, sillä tilanteeksi 5-0 Linda teki vasurilla, tämän vahvisti viestinnälle vaihdossa olleet FCE-tytöt. Joukkueen riveissä tässä pelissä esiintyi ensimmäisen kerran uusi pelaaja, Sanna Seppänen. Hän pelasi tällä kertaa keskikentällä ja laitalinkkinä ja mm. nopeudellaan hän tulee vielä aiheuttamaan paljon tuskaa vastustajien puolustukselle kesän peleissä. Maalivahdeillamme, Oona ja Nipsu, ei tässä pelissä kovin paljon töitä ollut. Emmaa oli ajoittain vaikea paikantaa, koska hän teki pelin kestäessä monta hienoa ylösnousua ja muutenkin hän pelasi hyvin laajalla alueella.

 

HPS T87-FCE 0-2 

Torstain iltaottelussa FCE kohtasi HPS T87-joukkueen. Tästä ottelusta oli odotettavissa edellistä ottelua tasaisempi koitos ja verrokkina löytyi viime kaudelta kohtaaminen Pirkkolassa. Tämän tyyppisissä cup-otteluissa on hyvä tilaisuus erilaisiin pelipaikkakokeiluihin ja tässä ottelussa mm. Micke pelasi oikealla laidalla linkkinä ja hyvin onnistuen. Muutaman kerran oikealta lähti Micken jalasta hyviä vetoja ja keskityksiä HPS:n maalille. FCE:n nopeat kärjet aiheuttivat jatkuvasti vaarallisia tilanteita vastustajan maalille ja siellä hääräsivät mm. Maisa, Linda ja Niina sekä hyvän ottelun tehnyt Jonna, joka teki tällä kertaa joukkueen molemmat maalit ja näin osoittaen maalijyvän olevan kohdallaan pienen tauon jälkeen. Ensimmäisessä maalissa Jonna ensin kolkutteli maalipuitteista pariinkin otteeseen ja lopulta teki siis 1-0 Espoolle ja syöttöpisteet myös Jonnalle! Tätäkin ottelua pelattiin pääosin vastustajan kenttäpuoliskolla ja ennen toista maalia nähtiin vielä hienoja yksilösuorituksia monelta pelaajalta. Jonna teki siis vielä ennen eka puoliajan loppua tilanteeksi 2-0 Espoolle, mikä jäi myös ottelun lopputulokseksi. Toisella puoliajalla jatkui Sinisten painostus ja pelipaikkojen testaus, Seppäsen Sanna pelasi nyt mm. toisena kärkenä (vasemmalla). Ottelu siis FCE:lle 2-0 ja lohkojohto eka päivän jälkeen.

Olosuhteet Käpylässä olivat mainiot, aurinkoa ja pientä tuulta. Käpylässä on aina kiva pelata, jo vanha sananlasku sanoo näin. Tarkoittaako sananlasku sitten toto-pelaamista tai futista, ehkä kumpaakin? Näissä koosteissa on mainittu taas vain muutama nimi, mutta esillä voisivat olla kaikkien nimet, sillä hyvin pelasi koko joukke molemmissa peleissä