Stadi-cup 9-12.6.2005/Pe 10.6.2005

10.6.2005

Juhan kuvasatoa:

Sirkka (joukkueen huoltaja)sekä Sini (joukkueen ex.valmentaja)
Juhan kuvasatoa: Sirkka (joukkueen huoltaja)sekä Sini (joukkueen ex.valmentaja)
Ottelutilanne MPS-pelistä
Ottelutilanne MPS-pelistä
Ottelutilanne MPS-pelistä
Ottelutilanne MPS-pelistä
Maalin jälkeen...
Maalin jälkeen...

Stadi-Cupin toisen pelipäivän ulkoiset puitteet paranivat vielä torstain hienoista olosuhteista. Ja kun vielä FCE:n pelit oli ohjelmoitu pelattavaksi Pallokentän aivan mahtavilla viheriöillä ja yleisölle tarjottiin näin myös hienot puitteet. Pahlmannin Kaitsukin oli lähtenyt katsomaan tyttöfutista.

Perjantain pelit:

TiPS-FCE klo 13.15

Iltapäivä aloitettiin TiPS-pelillä. BSM-karsintasarjan ottelua pari viikkoa sitten FCE oli hallinut. Menneisiin ei näissä otteluissa aina kannata tuijottaa, sillä nyt esim. FCE peluutti mahdollisimman montaa pelaajaa päivän aikana ja erilaisilla pelipaikoilla kokemuksen lisäämiseksi. Näin lopputulokset saatttavat olla yllätyksellisiäkin. Espoo sai tähän otteluun salama-alun, sillä jo ajassa 44,9 sek pallo oli maalissa Seppäsen Sannan hienon vedon jälkeen. Oliko odotettavissa taas roy orbison vai haettaisiinko maltilla kuvioita. Jälkimmäinen oli joukkueen mielessä eli pyrkimys oli mahdollisimmn rauhalliseen syöttöpeliin ja mm. ristipallojen avulla saataviin maalitilanteisiin. Siniset hallitsivat tätäkin ottelua selvästi ja TiPS pyrki pitkillä syötöillä "ruokkimaan" (karmea jalkapallotermi!) nopeita kärkiä (nrot 18 ja 15), mutta se ei oikein ollut onnistuakseen. Maisa vei hallitulla vasemman alakulman sijoituksella Siniset jo 2-0 johtoon ja Linda tykitti sitten keskeltä numeroiksi 3-0 ja tähän maaliin teki hienon esityön Satu ja Maisa. TiPSin kuparisen rikkoi nro 18, Riikka Hannula.  Riikka sai pitkän keskityksen omalta puolustusalueelta ja espoolaispuolustus ei pystynyt rytmittymään hänen vastanopeuteensa ja pallo Oonan yli ja tilanne 3-1. Katsomoon kuvio vaikutti vahvasti paitsiomaalilta, mutta tuomari tuomitsee ja that's it. Loppunumerot siis FCE:lle 3-1. Loppunumerot pienehköt tilanteisiin nähden, mutta toisaalta tytöt pyrkivät  hakemaan  varmoja tilanteita niin maalilla kuin kentälläkin ja pelitempo on luonnollisesti alempi monien päivittäisten pelien takia ja riskirajoilla ei haluta pelata ja kevään loukkaantumisten jälkeen pelitilanteisiin ei ole mitään järkeä mennä sata lasissa. Täytyy myös muistaa, että peliaika 2x20min pienentää osaltaan maalilukuja.

PuiUn-FCE klo 16.40

Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui merkinnällä PuiUn oleva B-tyttöjoukkue Puistolasta. Puistolan Urheilijoilla on monta tasokasta B-tyttöjoukkuetta ja verrokkia suoraan tästä joukkueesta FCE:llä ei aivan varmaan ole, toukokuussa kohdattiin PuiU BSM-karsinnassa tasapelin merkeissä ja harkkapelikin oli huhtikuussa tasaväkinen. Tähän otteluun saatiin mukaan myös "Futisduunarit" EBK:n futiskoulusta eli Emmi, Jonna ja Lenu ehtivät Keski-Espoosta tähän peliin mukaan ja aloitukseen.

Pelin alku oli Keltaisten pelihallintaa ja ensimmäinen maali nähtiin, kun Maisa teki 1-0 Espoolle n. 12 minuutin kohdalla. Sanna teki vähän myöhemmin vasemmalta 2-0 FCE:lle. Tätä maalia edelsi hieno ristipallokuvio, missä Emma keskitti oikealta maalille, mutta Jonna ei aivan ehtinyt jatkopalloon. Puistolan kavennus syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta, missä pallo ajautui vaiheikkaiden maalinedustatilanteiden jälkeen rangaistusalueen oikeaan kulmaan ja sieltä lähtenyttä PuiU-tykitystä Nipsu ei onnistunut torjumaan ollessaan vahvan maskin takana.  Loppunumeot 3-1 Keltaisille viimeisteli Lenu paristakymmenestä metristä aivan ylähirren alle kohdistuneella laukauksella. 

FCE-MPS klo 18.40 

Iltaottelussa FCE sai vastaan alkusarjan viimeisessä ottelussaan MPS B-tytöt (Malmin PalloSeura).  Tänä vuonna ei keskinäisiä otteluita ei ole ollut mutta B-tyttöjoukkueiden taso on niin korkea pääkaupunkiseudulla, että koskaan ei lopputuloksesta voi olla varma etukäteen. MPS kilvoittelee tällä hetkellä nousua JyPK:n kanssa I-divisioonan kolmoslohkosta syksyn BSM-sarjaan eli vastaan asettui kova joukkue.

Espoo sai tähänkin otteluun salamamaisen alun, sillä parin minuutin pelin jälkeen Emma tykitti vajaasta parista kymmenestä metristä tilanteeksi 1-0 Sinisille johdateltuaan ensin muutaman MPS-tytön Pallokentän kisakahvioon. Emman maalia edelsi espoolaiskulma ja pallo ajautui Emmalle ja hän hoiti mallikkaasti loput. Sanna (Seppänen) on päässyt mainiosti juoneen mukaan ja hän viimeisteli Niinan oikealta tulleesta hienosta keskityksestä tilanteeksi 2-0 FCE:lle. Toisella puoliajalla Maisa puolestaan halusi tarjota kahvit vastustajan puolustukselle ja maisapyöritysten jälkeen Antero Mertaranta olisi sanonut tunnetusti "Se on siinä" eli loppunumerot 3-0 Espoolle ja lohkon paalupaikka ja välierässä la-iltapäivällä vastaan asettuu Puotinkylän Valtti, joka pelaa tänä vuonna B-tyttöjen I-divisioonan 2. lohkossa ja sijoitus on lohkon puolivälissä.