Stadi-cup 9-12.6.2005/Finaali su 12.6.2005

12.6.2005

Stadi-Cupin voittajat 2005!
Stadi-Cupin voittajat 2005!
HPS:n kaatoon ja voitto Espooseen!
HPS:n kaatoon ja voitto Espooseen!
1-0 FCE:lle...
1-0 FCE:lle...
Se on siinä, Lenu!! Yksi poika lisää FCE B-tytöille!
Se on siinä, Lenu!! Yksi poika lisää FCE B-tytöille!

Stadi-cupin finaalit saatiin suorittaa Pallokentällä ihanteellisissa olosuhteissa. FCE oli selvittänyt tiensä loppuotteluun, missä vastaan asettui viime vuoden voittaja HPS. Korjataan tässä myös FCE-viestinnän esittämä virheellinen tieto, että FCE olisi hakemassa kolmatta voittoa tällä joukkueella. Se on väärin, joukkue hakee toista voittoa.

Finaalista oli odotettavissa tiukka kamppailu, joskin FCE oli hienoinen ennakkosuosikki alkusarjan helpoilta näyttäneiden/vaikuttaneiden voittojen takia. HPS.llä oli myös puhdas lohkovoitto alla ja hyviä otteita myös BSM-karsintasarjassa, mm. tasapeli HJK:ta vastaan viime kierroksella ja voitto sitä ennen VJS:stä. Lisäksi HPS on viime vuoden Stadi-Cupin voittaja B-tytöissä.

Ottelun alku osoitti heti, että helppoa voittoa ei kumpikaan tästä saisi. FCE:n peli ei lähtenyt lainkaan niin hyvin käyntiin kuin alkusarjassa ja välieräottelussa, tuntui siltä, että helpohkojen voittojen jälkeen oli vaikea lähteä tositoimiin HPS:n tiukkaa ja hyvin kontrolloitua peliä vastaan. HPS:lla oli myös kova halu voittaa. FCE:n pelaajaetäisyydet jäivät jostain syystä aika pitkiksi ja toimivaa syöttöpeliä ei saatu kuin toveittain aikaiseksi ja jos näin tapahtui, tällöin pelin hallintaa saatiin kyllä heti FCE:lle. Molemmilla joukkueilla oli ensimmäisellä jaksolla omat hyvät tilanteensa ja lyhyitä painostusjaksoja oli molemmilla. Vaihdoilla pyrittiin saamaan parempaa peliotetta ja aivan jakson lopulla parannusta saatiinkin. Maaleja ei kuitenkaan nähty ja taukotilanne  maaliton.

Toinen jakso alkoi espoolaisittain paremmin ja Pallokentän loksuttava pelikello näytti aikaa 33 min, kun Lenu antoi hienon syötön maalille ja Seppäsen Sanna teki riemastuttavasti 1-0 Espoolle. Sannalla oli pian tämän jälkeen hyvä tilaisuus kasvattaa Keltaisten johtoa, mutta tuloksena kulmapotku, mistä ei kuitenkaan maalia onnistuttu tekemään. Stadicupin ainoat kastelevat sateet espoolaisittain saatiin eli kylmää vettä tuli niskaan, kun Eveliina Makkonen lähetti  vasemmalta  kaaripallon kohti Oonan vartioimaa maalia ja ylähirren alle painunut laukaus tasoitti tilanteen pelikellon loksuttaessa aikaa  51 minuuttia. Tämän jälkeen alkoi vaikuttaa vähän siltä, että HPS alkoi tyytyä tasapelitilanteeseen ja keskittyminen rankuskabaan olisi alkamassa. Espoolla oli vielä muutama maalintekopaikka n. 20 metristä, mutta HPS:n hyvin pelannut maalivahti ei ollut yllätettävissä. Varsinainen peliaika päättyi siis tasalukemiin 1-1 ja edessä oli rankkuskaba, mikä on pulssia ja verenpainetta nostava tapahtuma aina silloin, kun se koskettaa omaa joukkuetta.

Ensimmäisenä torjuntavuorossa oli Oona ja ensimmäinen HPS-laukaus painui vakuuttavasti vasemmasta etunurkasta sisään. FCE:n puolelta aloitti Micke, joka vakuuttavasti hoiti homman kotiin. Vuorotellen onnistuttiin aina viimeiseen laukaisijaan saakka, missä HPS-laukaus meni ylähirteen ja ratkaisun avaimet olivat Johannalla ja hän hoiti osuutensa vakuuttavasti ja Stadi-Cup voitto toistamiseen Espooseen, aiempi voitto oli vuodelta 2003! Micken ja Johannan lisäksi rankkuskabassa onnistuivat Linda, Teija ja Lenu ja kaikilla vakuuttavat laukaukset. Onnittelut tytöille!! FCE:n valmennus- ja joukkueenjohtoa viestintä ei ehtinyt haastatella Pallokentällä, mutta varikolta tihkuneiden tietojen mukaan cup-turnaus täytti sille asetetut tavoitteet sekä kilpailullisesti että muutenkin ja myös harjoitukselliseen osuuteen ollaan penkkikujalla tyytyväisiä. Lentävät vaihdot antoivat mahdollisuuden kokeilla erilaisia kombinaatioita, neljässä päivässä seitsämät harkat?!

HPS:sta "emme pääse eroon", sillä keskiviikkona 15.6.2005 klo 18.30 kohtaavat joukkueet uudelleen Espoonlahdessa BSM-karsintasarjan 8. kierroksen rästiottelussa. Karsintasarja on mielenkiintoisessa vaiheessa ennen viimeistä kierrosta ja keskiviikon ottelu ei ole aivan merkityksetön.