FC Espoo jatkoon Suomen Cupissa!

7.8.2005

Espoon 2-1 voitto FC Hongasta takasi jatkopelit Suomen Cupissa.

Espoon ja Hongan viikon toinen kohtaaminen tarjosi juuri sitä paikalliskamppailun sähinää, johon aiempina vuosina on totuttu. Jos Honka oli hieman vaisu keskiviikkoiltana, oli joukkueella todellakin toinen ääni kellossa sunnuntaina, ja Honka esitti joukkueelle tyypillistä taistelua alusta loppuun. Joukkue oli tehnyt muutamia pelipaikkamuutoksia pyrkien lisäämään voimaa hyökkäyspeliin mm. nostaessa toppari Becky Barritin hyökkäykseen. Myös Hongan keskikenttä pelasi edellistä vahvemman ottelun, Jaana Lyytikäisen parantaessa selvästi otteitaan. Espoo taas kärsi ottelussa puolustuspelaajien puutteessa Heidi Ahosen potiessa flunssaa.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin hieman Hongan saadessa rangaistuspotkun ottelun 24. minuutilla. Essi Sainio toimitti pallon hallitusti verkkoon siirtäen samalla joukkueensa lähemmäs tavoiteltua jatkopaikkaa. Espoo kuitenki kuittasi 31.minuutilla kun Sari Tuunainen maalasi toivotun kavennuksen. Ottelun voittomaali tehtiin jälleen rangaistuspotkusta 48.minuutilla, tällä kertaa maalintekijä oli vahvan ottelun pelannut Linda Lindqvist. Espoon peli ei kulkenut yhtä mallikkaasti kuin edellisessä pelissä, mutta ajoittain Espoon hyökkääjät saivat aikaa erittäin hyviä tilanteitakin. Honka siirsi hyökkäyspelinsä pääosin nopeiden ja fyysisten hyökkääjien harteille, pelaten paljon pitkää palloa.

Kun ottelussa ei enää tolppia lähemmäs lisämaaleja kummankaan joukkueen taholta päästy, selviytyi Espoo jatkoon Suomen Cupissa. Seuraavassa ottelussa vastaan asettuu Tikkurilan Palloseura.