FCE NSM:N KUULUMISIA

19.1.2006

FCE NSM-joukkue on harjoitellut tosimielellä tammikuun alusta. FCE-raportointi- ja viestintä lähti seuraamaan joukkueen harjoituksia Laaksolahteen ja samalla kyseltiin vähän joukkueen kuulumisia joukkue- ja valmennusjohdolta.

Joukkue koki syksyllä melkoisen myllerryksen viime kauden pelaajien siirtyessä toinen toisensa jälkeen pk-seudulla sijaitseviin, kauden 2006 ennustettuihin NSM-kärkijoukkueisiin, mm. Honka ja Hjk. Joukkue vaihtoi lisäksi valmentajaa. Alunperin ensi vuodeksi ajoitettu joukkueen laajempi nuorennusleikkaus aikaistui näin vuodella. Ja sanottamattakin on siis selvää, että joukkue nuorentui nyt paljon.

FC Espoon ja sen kasvattajaseurojen mallikkaasta juniorikasvatuksesta kertoo jotain kuitenkin se, että nyt harjoitteleva NSM-joukkue on suurelta osin omia juniorikasvatteja. Joukkueen harjoitteluvahvuus on tällä hetkellä 15-20  pelajaa. Erilaiset toipilaisuudet ja flunssa-aalto ovat hieman haitanneet yhteisharjoituksia,  kertoo joukkueenjohtaja Matti Myllymäki. Hän kertoo edelleen, että tilanne on nyt onneksi paranemassa.

Entä valmentajan kokemukset vajaan kolmen viikon yhdessäolon jälken?

Joukkueen vastuuvalmentaja Timo Virtanen puolestaan kertoo olleensa positiivisesti yllättynyt ryhmän valmiustasosta ja lisää, että joukkuehenki on erinomainen: Ennakkopelot ovat karisseet ja harkkahenki on rento ja vapautunut. Timo antaa tunnustusta myös niille kaikille tahoille, jotka ovat olleet vuosien varrella valmentamassa ja ohjaamassa tätä ydinryhmää, joka on jo lähes kymmenen vuotta pelannut paljon yhdessä. Viime kauden Suomen Cupin otteluissa saatiin silloisena BSM-joukkueena myös hyvää sparrausta mm. naisten I-div. joukkueilta, tasainen ottelu mm. pikkufinaalissa PuiU:a vastaan.                           

Joukkue ei kuitenkaan vielä ole rakenteeltaan valmis, joka sektorille haetaan vielä pikkuhiljaa vahvistusta ja eritoten nuorille hieman toppuuttelijoita, kuten Virtanen asian puolileikillään mainitsee. Joukkue pelaa perjantaina ensimmäisen harjoitusottelun ensi kaudelle huomattavasti vahvistunutta ja eri-ikäisiä maaottelupelaajia vilisevää TiPS NSM-joukkuetta vastaan Laaksolahdessa. Milllaisin odotuksin otteluun?

"Helpolla eivät pisteet Tikkurilaan matkaa ja tämä ottelu nähdään monessa suhteessa nykytilanteen mittarina: Me näemme missä tässä vaiheessa olemme ja missä muut menee", toteaa Timo Virtanen lopuksi ja lähtee vetämään loppuverryttelyt Laaksolahden hienossa hallissa.