FC Espoo jäi nollille, kevätmestaruus Tapiolaan

2.5.2006

FC Hongan tehokkaat pelimuutit ensimmäisen puoliajan puolivälissä ratkaisivat pelin kulun vieraille. Neljässä minuutissa FC Honka teki kolme maalia ja voitti lopulta selvin lukemin 0-7 (0-3). Maaliluvut hieman mairittelevat FC Honkaa, sillä kotijoukkueellakin oli pelillisesti hyvät hetket. Maalinteko ei tänään onnistunut lainkaan ja lisäksi loukkaantumissuma osui pahaan aikaan.

"Peliin lähdettiin hieman jännittyneissä tunnelmissa, olihan vastassa kova ja joillekin tuttukin ryhmä. Ylöspäin katsovalla asenteella ei pelaamaan kuitenkaan lähdetty, sillä tiedämme, että onnistuneella joukkuepelillä ja hyvällä hengellä pärjäämme ennakolta vahvempaakin joukkuetta vastaan. Honkaa vastaan tasaväkinen peli ei kuitenkaan jäänyt kiinni yrityksestä. Varsinkin ensimmäisen puoliajan maalit syntyivät hölmöistä virheistä." Näin kertaa peliä keskiviikkona kotijoukkueen toppari Lilli Lindholm. 

"Ei Hongan hyvyyttä voi kuitenkaan käydä kiistämään, olivathan heidän pelaajansa jokaisella osa-alueella meitä vahvempia. Välillä tultiin ryminällä puolustuksen läpi, mutta Iinan terävät vastaantulot pelastivat monta pahaa tilannetta. Loukkaantumiset näkyivät myös pelissämme. Tässä pelissä kokoonpano oli melko pieni sisältäen myös puolikuntoisia. Oikeaa pakkiakin vaihdettiin kaksi kertaa. Avainpelaajia oli sivussa ja vaihtopelaajien vähyys ehkäpä myös hermostutti kenttäpelaajia.

Emme kuitenkaan lannistu tällaisesta "murskatappiosta", sillä tiedämme, että kun kaikki menee nappiin pystymme tarjoamaan tasaväkisen kamppailun Honkaakin vastaan." Toteaa Lilli lopuksi ja lähtee jatkamaan ansaittua futisvapaapäivää.

Kotijoukkueen valmentaja Timo Virtanen puolestaan aloitti oman pelianalyysinsä seuraavasti:

TAKKIIN TULI, NIIN ETTÄ TUKKA LÄHTI!

Timo jatkoi seuraavasti: "FC ESPOON ennakkoluuloton pelin alku osoitti selkeää pelillistä kehitystä pelinrakentelussa sekä joukkueen yhteispelissä, joka pikku hiljaa tuottaa tulosta. Peli kokonaisuudessaan ei numerollisesti anna selkeää kuvaa, sillä Hongan 7–0-voitto, ei tarkoita sitä, etteikö FC Espoo NSM2006-joukkue kyennyt pelaamaan Hongan vauhdissa vaan päinvastoin.

Oli useita tilanteita 1v1-pelissä sekä syöttöpelissä, jolloin kotijoukkue piti peliä hallinnassaan, mikä olikin upeata katseltavaa ja jonkun mielestä ihmetystä herättävää, sillä näinkin lyhyessä ajassa kehitystä on tullut paljonkin. 7–0-tulos Hongalle kertoo sen, että kokenut ja maajoukkuepelaajista koostunut ryhmä osaa myös ammattimaisella tavalla rankaista, kun vastapuolen joukkue tekee helppoja virheitä ja tosiasiahan on, että maaleja syntyy, kun virheitä tapahtuu.

Seuraavan otteluun FC Unitedia vastaan asettuu nälkäinen ja pisteitä tavoitteleva FC Espoo NSM2006 ja odotettavissa onkin ensimmäiset sarjapisteet kotimatkaan mukaan.

Kiitos yleisölle kannatuksesta ja toivommekin teitä ja ystäviänne seuraavankin kerran nauttimaan maalirikkaista peleistämme, tällä kertaa vastustajan verkkoon tehtynä!" Timo Virtanen totesi lopuksi