Ratkaisupeli Raisiossa hävittiin...

18.9.2006

Orastavaa syysruskaa Kerttulan kallioilla...
Orastavaa syysruskaa Kerttulan kallioilla...
Inalla oli maalissa täysi "iltapäiväpuhde"...
Inalla oli maalissa täysi "iltapäiväpuhde"...
Sanna teki töitä kärkessä, mutta SCR-puolustus ei ollut helposti läpäistävissä...
Sanna teki töitä kärkessä, mutta SCR-puolustus ei ollut helposti läpäistävissä...
Tiukka tilanne FCE-maalilla...
Tiukka tilanne FCE-maalilla...

Raisio-ottelu oli yksi ratkaisuotteluista, mistä oli pakko saada pisteita, mikäli FCE edelleen olisi taistelemassa karsintasarjapaikasta. Tämä jännitys oli aistittavissa Espoon keskuksesta lähdettäessä ja Panun luotsatessa bussia kohti Turun moottoritietä ja edelleen Kerttulan kenttää kohti.

Hiljaiselta vaikutti Kerttulan kentän tienoot sinne saavuttaessa, hyvissä ajoin. Pikapikaa joukkue löysi kuitenkin pukkarin ja aloituspalaverin jälkeen päästiin kokeilemaan Kerttulan nurmen kuntoa ja muutenkin tarkkailtiin ympäristöä.

Ottelun alku oli kotikoukkueen hallintaa lievän myötuulen ja -myötaäuringon sponsoroimana. Ensimmäistä maalia saatiin kuitenkin odottaa ensimmäisen puoliajan 25 minuutille, jolloin Anna Helenius vei kotijoukkueen johtoon. Tauolle poistuttiin kotijoukkueen niukassa 1-0 johdossa. Toisen puoliajan alussa sattui FCE:lle sitten musta kymmenminuuttinen ja aikavälillä 53-63 minuuttia, kotijoukkue teki lähes kolmen minuutin tasavälein neljä maalia ja peli oli selvä ja tilanne siis 5-0.

Parempi ykköseen kuin luovuttamalla neloseen tai vitoseen vai ties minne!

Tämä häviö sinetöi samalla FC Espoon putoamisen I-divariin. Parempi näin kuin "markkinoiden " mielipide kauden alkaessa, jolloin äänekkäästi vaadittiin FC Espoon luopumista sarjapaikasta. Moni varmaankin odotti nahan myymistä halvalla ja pääsyä näin sarjapaikka-apajille. Juniorityön edut voittivat ja näin kasvattajaseurojen junioreilla on mahdollisuus lähivuosinakin pelata naisfutista FC Espoon nimissä ja väreissä korkeilla sarjatasoilla.

Pro FCE naisfutis eli tyttö- ja naisjalkapallo FCE:n väreissä jatkuu!

Kuvat: FCE-press