Elisabeth Rehn futiskoulun ja Afganistan-projektin suojelijaksi

19.9.2006

Elisabeth Rehn

Kuva: Kaius Hedenström/WWF
Elisabeth Rehn Kuva: Kaius Hedenström/WWF

YK-erityislähettiläs Elisabeth Rehn vastasí myöntävästi pyyntöömme asettua Maajoukkueen ja Postin Jalkapallokoulun (21-22.10.06) suojelijaksi. Valitettavasti hän ei pääse futiskoulun aikaan käymään Laaksolahdessa, koska hän on silloin neuvotteluissa YK:n päämajassa, New Yorkissa. Elisabethin puoliso, Ove Rehn oli eläessään suuri jalkapallon ystävä.

FC ESPOON NSM-JALKAPALLOJOUKKUE ALOITTAA HUMANITÄÄRISEN AVUSTUSPROJEKTIN AFGANISTANIN TYTTÖKOULUJEN HYVÄKSI !

YK:n ihmisoikeuden artiklan mukaan, jokaiselle nuorelle pitäisi luoda mahdollisuudet opiskeluun/koulunkäyntiin.

Afganistanissa Taliban-hallintokauden aikana, ei tytöillä ollut juuri mahdollisuuksia käydä koulua saati sitten harrastaa liikuntaa.

Rangaistukset olivat erittäin kohtalokkaita, jos näin tapahtui.

AFGANISTAN JA FC ESPOO NSM2006

Naisten jalkapallon SM–sarjan joukkue FC Espoo NSM aloitti 15.09.2006 kansainvälisen humanitäärisen projektin " Apua – Afganistanin tyttökouluille ". Projekti liittyy " Meidän tiimissä jokainen on tärkeä " – projekteihin ja organisaattorina toimii Timo Virtanen ( FC Espoon naisten vastuuvalmentaja ).

Espoon valmentaja Timo Virtanen kartoitti Afganistanin avuntarpeessa olevat tyttökoulut ja ensisijaisesti suomalaisten rauhanturvaajien ISAF – joukkojen alueella.

Ensimmäinen kohde löytyi Surobin kylästä 50 km Kabulista itään suomalaisten rauhanturvaajien valvonta alueelta. Surobin kylään rakennetaan suomalaisten kehitysyhteistyön varoin tyttöjen ylä-asteen koulu, jossa tulee opiskelemaan 1 500 tyttöä ja luokkia 12. Alustavien tiedustelujen mukaan avuntarve ( koulutusmateriaali pula ) on erittäin suuri ja näinollen FC Espoon naisten jalkapalloilijat haluavat auttaa ja ryhtyvät kyseisen koulun kummiksi, jotta materiaaliapua saadaan kyseiselle tyttökoululle. Ensimmäiset avustuslähetykset lähtevät Afganistaniin marras – joulukuun aikana suomalaisten rauhanturvaajien kuljetuksella. Materiaaliavun tultua perille Afganistaniin , toimittavat suomalaiset CIMIC – upseerit kyseiset avustuspaketit Suborin tyttökoulun käyttöön. Näin varmistetaan , että avustuspaketit menevät aivan varmasti turvallisesti perille ja oikeaan kohteeseen tyttöjen koulutuksen auttamiseen.

Maajoukkueen Jalkapallokoulu.

FC Espoo naisten joukkue organisoi humanitääriseen projektiin liittyen Suomen Palloliiton Maajoukkue jalkapallokoulun Laaksolahden jalkapallohallissa (Espoossa) 21–22.10.2006 6 – 12 v. tytöt & pojat sekä erityisryhmille 6–18 v. tytöt ja pojat.

Kyseisen jalkapallokoulun aikana voivat myös perheet toimittaa avustuksia (kyniä, kumeja, teroittimia ja ennen kaikkea vihkoja) Afganistanin Suborin kylän tyttökoululaisten käyttöön.

Jalkapallokoulun osallistumismaksut FC Espoon naiset käyttävät Jalkapallokoulun järjestelykuluihin, pelaajapaketteihin sekä osan Afganistanin tyttökoululle, jolla ostetaan materiaaliapua kyseiselle koululle.

La 23.09 klo 15.00 Leppävaaran stadionilla kohtaavat naisten SM–sarjan ottelussa FC Espoo–KMF (Kuopio). Ottelun aikana kerrotaan kyseisestä avustusprojektista ja voit toimittaa avustustarvikkeita ottelun aikana stadionin infopisteeseen. Kyseiseen otteluun on VAPAA pääsy. Toivoisimme mahdollisimman paljon väkeä katsomaan ottelua ja samalla osallistumaan projektiin avustustarvikkeiden saamiseksi. Yksi lyijykynä on suuri asia afgaanilaiselle tyttökoululaiselle.

HAASTE !

FC Espoon naisten jalkapalloilijat haastavat koulut, oppilaitokset, kunnat, kaupungit, yritykset, urheiluseurat / järjestöt ja ennen kaikkea Eduskunnan Urheiluseuran jalkapallojoukkueen Matti Saarisen johdolla sekä suomalaiset perheet tukemaan Afganistanin tyttökouluja. Avustustavaraa voi toimittaa kyseisen jalkapallokoulun aikana Laaksolahden hallille 21–22.10 tai SM–sarja- ottelussa 23.09 osoitettuun paikkaan. Myös liikuntavälineitä kuten palloja yms. voi toimittaa paikan päälle…

Laaksolahden hallissa esitellään myös aikaisempaa humanitääristä projektia

"Jokainen on tärkeä Bosnia–Hertzegovinassa" ja esitellään samalla suomalaisten rauhanturvaajien tärkeää toimintaa kriisialueiden ihmisten hyväksi ja rauhan palauttamiseksi alueella. Lisää rauhanturvaajien toiminnasta ks. liite puolustusvoimien rauhanturvaajien sivuilta http://www.mil.fi/

Projektiin on liittynyt yhteistyöhön 16.09.2006 alkaen Vantaan Ulkoilukeskus / Kuusijärvi sekä FAIR SPORT–organisaatio/FAIR SPORT TRAINERS.

Liity yhteistyöhön Afganistan tyttöjen koulunkäynnin ja elämänlaadun parantamiseksi. Ota yhteys projektin organisaattoriin FC Espoon naisten valmentajaan Timo Virtaseen 050 57 57 573 tai timo.virtanen@fairsport-palvelut.fi

 

Jalkapallo on merkittävä laji etenkin liikuntakasvatustyön merkeissä. Lajia pelataan useissa eri maanosissa ja se on maailman harrastetuin urheilulaji. Jalkapallo on maailman yleisin kieli ja sen avulla voidaan solmia suhteita uusien ystävien kanssa ja unohtaa erilaisuuksien aiheuttamat ristiriidat. Jalkapallo on parhaimmillaan silloin kun annat sen avulla mahdollisuuden kehittää syrjäytyneen lapsen ja nuoren elämänlaatua.

Joukkue joka antaa mahdollisuuden parantaa kyseisten kohderyhmien elämänlaatua on mielestäni VOITTAJAJOUKKUE! Timo Virtanen