FC Espoon Naisten kausi alkoi tasapelillä!

28.4.2007

Joukkueet valmiina sarja-avaukseen.
Joukkueet valmiina sarja-avaukseen.
Tiukkoja tilanteita oli JyPK-maalillakin. Tässä muutamia...
Tiukkoja tilanteita oli JyPK-maalillakin. Tässä muutamia...


FC Espoo ja JyPK päätyivät maalittomaan tasapeliin Keski-Espoon tekonurmella pelatussa Naisten Ykkösen sarja-avauksessa. JyPK-raportti (http://www.jypk.fi/tiedotearkisto/?num=18235) pelistä on niin masentavaa luettavaa JyPK-näkökulmasta, että huolettaa mieliala JyPyKät-bussissa! Täytynee tässä illan kuluessa yrittää löytää jotain positiivistakin ko. pelistä...

JALKAPALLOSSA ON KAKSI MAALIA-YKSI KENTÄN MOLEMMISSA PÄISSÄ

Ja näihin jompaan kumpaan täytyisi ainakin yksi maali tehdä voittaakseen ja tänään kumpikaan joukkue ei siinä onnistunut. Ensimmäisellä puoliajalla JyPK sai IKEA-tuulen taakseen, joka varsinkin puoliajan loppupuolella oli ajoittain navakkaakin. Kotijoukkue hallitsi puoliajan ensimmäiset 15 minuuttia. Toisella puoliajalla kotijoukkueen hyöty IKEA-tuulesta jäi vähäiseksi ja aurinkokin näyttäytyi ajoittain tehden olosuhteet ajoittain hyvinkin keväisiksi.

JyPK oli odotetun kova vastustaja, joten FCE lähtikin liikkeelle järkevällä puolustuspelillä, joka oli ainoa oikea ratkaisu näin kovaa vastustajaa vastaan. Muunlainen taktiikka tässä pelissä olisi johtanut todennäköisesti siihen, että palloa olisi saanut kaivaa omasta verkosta useamman kerran. 

JyPK hallitsikin odotetusti peliä ja pääsivät  hätyyttelemään Espoon maalia, mutta taktiikka ja pelaajien loistava taistelu mv Erika Halisen johdolla piti numerot tasaisina. Suurin vääntö käytiin kuitenkin keskikentällä, josta jyväskyläläiset mielellään pelaavat suoraviivaista pitkää palloa puolustuslinjan taakse. Tämä on monta kertaa tehokasta, mutta ei niin kovin taitofutikseen perustuvaa. Tällä kertaa JyPK sai todeta kerta toisensa jälkeen sen, että Espoosta ei kenenkään ole helppoa pisteitä hakea. Kotijoukkueellakin oli toki paikkansa, josta olisi voinut jopa johtomaalinkin tehdä! Mutta tauolle lähdettiin 0-0 lukemista.

Toinen puoliaika jatkettiin aika pitkälti samoissa merkeissä, mutta ajoittain kotijoukkue sai myös keskialueen kautta kontrolloituja hyökkäyksiä, jotka tosin vastustajan puolustus kunniakkaasti Anu Hoffrenin johdolla selvitti. Loppupuolella alkoi kotijoukkueen jalka kovasta harjoittelusta johtuen painaa ja vastustaja pääsi vyöryttämään hyökkäyksiään kohti maalia. Nuori joukkueemme osoitti kuitenkin esimerkillistä päättäväisyyttä ja suurta sydäntä taistellessaan jokaisesta pallosta loppuun saakka. Saatiinpa jopa muutama vaarallinen läheltä piti hyökkäyskin ja tuhlattiin jopa läpiajokin.

Kontrolli säilyi loppuun asti ja päädyttiin maalittomaan, joka meille tässä vaiheessa on loistava saavutus etukäteen materiaaliltaan kovemmaksi tiedettyä Jyväskylää vastaan.

 

Jatkossa Espoo tulee esittämään tästä erinomaisesta lajista myös toisenlaisia näkökulmia.

Toivottavasti edelleen harjoittelun myötä pystymme pelaamaan myös nättiä taitofutista, emmekä sortuisi ”pitkä ja halukkaat perään” pelaamiseen, mikä tuntuu kovasti olevan monien,  varsinkin naisjoukkueiden suosiossa. Kovan prässin ja paineen alla ei nuorten pelaajien kantti ja taito aina riitä maata pitkin rakentamiseen ja vaihtoehtoja jää yksi, kovaa korkealle ja kauas!

 

HV Matti&JyPykät: Hyvää viikonvaihdetta ja Hauskaa Vappua Jyväskylään!